Dnia 2018-06-18 o godz. 12:41 ~aa napisał(a): > Komu została udzielona, w jakim celu, kiedy (i czy w ogóle) zostanie spłacona?
Odpisałem ci w poprzednim temacie. aa Spójrz w bilans w raporcie za 1Q w inw krótkoterminowe. Zakładam, że w 2Q będzie całkowicie spłacona, do tego dojdą transakcje przesunięte z grudnia. Będzie dobrze. Nie wiem co to była za transakcja, ale skoro biegły który miał dostęp do informacji i nie miał do niej zastrzeżeń to widocznie żaden wał.
Moja hipoteza jest taka. W jakimś raporcie lub na forum p. Wiktor pisał o zakupie działki razem z zapleczem warsztatowym. Być może coś w tym kierunku miało się dziać, ale ostatecznie nie wyszło. Przypominam, że w końcu w tym celu miała być emisja akcji. Zakup działki i postawienie hali.
Euforia która była tutaj kreowana w weekend wskazuje na to że ktoś ją wywołał w zamiarze polepszenia warunków wychodzenia z nieudanej inwestycji. Jeżeli ktoś się sugeruje informacjami podanymi przez biegłego, to jest godzien inwestorów Januszy z GetBacku. Domyślam się że kolejne info będzie dotyczyć dodruku.
laki ty jak już płyniesz to na pełnej kreatywności :)) dopiero co spółka miała być zawieszona na 2 lata czy na zawsze jak GJA, bo raport i faktury to wałek :)) Domyślam się, że twój zmysł inwestorski nie jest godny do naśladowania...gjaguar, action, govena, stoppoint, niepewny mostostal... czemu ktoś miałby ci wierzyć?:))
Grupa jaguar to jeden z moich koników, mocno się zdziwisz jak się cała sytuacja wyklaruje. Pamiętaj Dani że granica zbioru możliwych sytuacji to ta sama granica którą posiada ludzka wyobraźnia. To jest właśnie wyznacznik współczynnika który określa Twoją wyobraźnię, Twoje horyzonty myślowe. Taka spółka jak ALS jest przeznaczona dla inwestorów którzy mają skrajnie mały współczynnik wyobraźni....
Laki ty bijesz na łeb na szyję szczyty ludzkiej głupoty, miałeś jedną koncepcje szkalowania i obrzydzania spółki osobą o miękkich kolanach, ok, ale jak widzisz nie wypaliło, ico robisz?, dalej brniesz w tą swoją głupotę. Ja rozumiem gdyby były merytoryczne podstawy do ryzyka, ale poza paroma błędami w raporcie nie ma nic żeby się przyczepić, powiem więcej, wiele spółek z rynku głównego mogłoby pozazdrościć wyników, a ty dalej wylewasz te głupoty. A wracając do twojego niegdyjszego wpisu, skierowanego bezpośrednio do mnie dotyczącego matki, to ty kolego widzę cierpisz na syndrom Edypa.
Podstawy do ryzyka są, jak chociażby nietrafiony pomysł. Takim przykładem może być np Creative, który w zasadzie nic nie zarobił i raczej przepadnie... wtedy zamysł też pojawił się znikąd. Koszty na szczęście nie są duże. .. tylko jak mam być szczery dla mnie to bardzo dobrze, że szukają i stawiają na rozwój. Hurt też był czymś nowym i ryzykiem, a w zasadzie stał się teraz wiodącą częścią grupy. Niech 1 na 5 pomysłów wypali i wchodzimy ponownie półkę wyżej. PDV działał krótko, a coś zarobił. Sklep internetowy na UE też ma szansę się rozwinąć, kwestia cen. Sklep detaliczny na pozostałe rynki np Ukrainę, może być dodatkowym, sporym źródłem. Na skale hurtu raczej nie, ale wyniki ma szansę podnieść.
A to, że laki jak tonący brzytwy się chwyta.. no cóż jego wola. Traci na wiarygodności. Realia są takie, że wymyślał lewe faktury. Potem wałek związany z raportem. Nie sprawdziło się, biegły potwierdził jest ok. Teraz rzekomo wyprowadzanie pieniędzy.. szkoda tylko, że takie coś to działanie na szkodę spółki i działałoby tu prawe karne.
Uwaga teraz abstrakcja, nic poważnego. Nic normalnego. Po co narażać się na konsekwencje jeśli można założyć spółki na wschodzie, zrobić sztuczny obrót vat free, zgłosić podpalenie(ostatnio modne) magazynu i utraty majątku? Spółka traci płynność upada, bez żadnych przykrości i nerwów. Przypuszczam, że byłby to lepszy proceder niż pożyczka, która nie zostanie spłacona i była bez zabezpieczenia. To z miejsca podchodzi pod KK i działanie na szkodę spółki... brak logiki wystawiać się na odstrzał(wygnanie) w kraju, w którym mieszka się od dzieciństwa. A przypuszczam, że sposobów jest znacznie więcej, bo to nie są dziesiątki czy setki milionów... Może się mylę, nie muszę mieć racji.. :))
Rodryg Ty się za bardzo nie angażuj, sprawa kierowana jest do takich elementów jak Dani i Gordon oraz ich mocodawcy MOC'a. Reszta leszczy na tym forum nam lata, chcecie to możecie tracić, Wasza sprawa :D Co Do Twojej matki to nie bądź urażony, to było bezpodmiotowe, za dużo się udzielasz a nic do tematu nie wnosisz... Lepiej czytaj i się nie udzielaj bo tylko pogarszasz sytuację spółki.
laki tyle razy ci pisałem, a ty dalej swoje :)) ja nie mam pana nad sobą w przeciwieństwie do ciebie :)) owszem zamieniłem parę maili z Gordonem, z Mocem też.. Szczerze? Wbrew pozorom i jeden i drugi mądrzejsi niż ty. Zdradzę Ci nawet sekret, nie tylko z nimi rozmawiałem, oh co za zbronia :)) Udajesz nie wiadomo kogo, kreujesz się na wizjonera, a czym się chcesz pochwalić? Hak na grupie jaguar? Hak na govenie? Nieciekawa przyszłość na stoppie czy mostostalu ? Naprawdę dziękuje ci, że piszesz że Aleja to wałek. ty się zawsze mylisz, więc mam w portfelu spółkę roku 2018 :)) Człowiek antywskaźnik. Wierz mi w życiu nie będę miał tej spółki co ty. Jak zobaczę, że się udzielasz na spółce, na której jestem, to PKC sprzedam wszystkie akcje bez zastanowienia :))
PS życzę ci kiedyś, żebyś zmądrzał.. nie dla twojego dobra, a dla twojej partnerki, żal mi jej i traconego majątku... :))