Pod koniec roku na polskim rynku mają pojawić się elektryczne auta z Chin. Chodzi o samochody chińskiej marki Roewe. Jej dystrybutorem została notowana na New Connect spółka Govena Lighting. https://businessinsider.com.pl/motoryzacja/samochody-elektryczne-marki-roewe-kiedy-w-sprzedazy/bnqx96w
Dawno niczego konkretnie nie kupowałem,hehe taki klimat.
Tutaj,prawda,wyznaczają wieloletnie minima. Przy takich wynikach?!
Zaczyna się robić ciekawe
.
Pytanie co tu za zagrywka się odbywa? Kurs nie spada bez powodu. Albo jakiś trup (mało prawdopodobne) albo jakiś grubszy skup. Okaże się za kilka tygodni / miesięcy. Ale powoli trzeba zbierać. Szkoda by było nie mieć papierka jak odpalą
z rynku? No proszę cię, to oni mają dać zarobić ludziom, a nie sobie? :D Emisja nie wiem. Każda cena może być. Może być nawet zero groszy, jak zrobią wkłady niepieniężne. Ale skoro na obecnym poziomie jest popyt to bym obstawiał ze gdzies w tym przedziale będzie emisja.
E tam. Jak spółka która robi >30m zysku rocznie jest wyceniana na <80m to znaczy że ktoś gra na spadek kursu.
Ja obstawiam że jakiś duży inwestor systematycznie zbija kurs, skupuje od spanikowanych małych inwestorów i zgarnie zysk jak spółka wróci na poziom 80 czy nawet >100zł za akcje po wejściu na główny parkiet GPW (które to ponoć ma być już niebawem)
To się ten grubas obkupi przy takich obrotach:) Spółka straciła 300 mln z kapitalizacji po spadku o 90% przy kilkuset tysiącach obrotów. I nie jest to ani normalna ani uczciwa sytuacja.
No właśnie nie rozumiem.
Skup czy emisja,niech się zdecydują.Skup jest generalnie prowzrostowy a emisja nie.
Co to za polityka?Robić jedno i drugie na raz to jakby śledzia zagryzać ptysiem.
??
Nie. Skup jest po to, żeby obecny współnik mógł wyjść. A emisja po to, żeby nowy wspólnik mógł objąć akcje. Chyba ze Ci sami sprzedadzą i później obejmą taniej. Oczywiście powinno być to nie poprzez emisje i skupy, ale zrobione w ramach umowy cywilnoprawnej, poza rynkiem. Tylko wtedy nabywca musi zapłacić, a u tej bandy cwaniaków trudno jest grać fair wobec akcjonariuszy.
Spółka przechodzi restrukturyzację, to że mieli tyle przychodów nie oznacza dalej to samo. I kwartał już pokazał jak poleciały przychody. Czyli spółka może być wyceniania uczciwie.
Jeżeli zarząd się opamięta i ruszy tyłki do normalnej pracy to spółka ma potencjał wzrostu.