• INNE Autor: ~Bigc [188.146.43.*]
    Pod koniec roku na polskim rynku mają pojawić się elektryczne auta z Chin. Chodzi o samochody chińskiej marki Roewe. Jej dystrybutorem została notowana na New Connect spółka Govena Lighting. https://businessinsider.com.pl/motoryzacja/samochody-elektryczne-marki-roewe-kiedy-w-sprzedazy/bnqx96w
  • Re: INNE Autor: ~distefano [83.26.233.*]
    I może jeszcze gry zaczną robić? LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
  • Re: INNE Autor: ~szooler [84.78.25.*]
    Dawno niczego konkretnie nie kupowałem,hehe taki klimat.
    Tutaj,prawda,wyznaczają wieloletnie minima. Przy takich wynikach?!
    Zaczyna się robić ciekawe
    .
  • Re: INNE Autor: ~src [46.134.23.*]
    Pytanie co tu za zagrywka się odbywa? Kurs nie spada bez powodu. Albo jakiś trup (mało prawdopodobne) albo jakiś grubszy skup. Okaże się za kilka tygodni / miesięcy. Ale powoli trzeba zbierać. Szkoda by było nie mieć papierka jak odpalą
  • Re: INNE Autor: ~panda [31.11.214.*]
    boze co za ludzie. Umiesz czytać komunikaty? Rozumiesz co to jest skup i emisja? I jak się zachowuje wtedy kurs?
  • Re: INNE Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    A skup to z rynku , czy od swoich ? , a emisja tylko dla swoich po 10 groni ? może być ciekawie i co dalej .......!!!!!!!!!!!!!
    z rynku? No proszę cię, to oni mają dać zarobić ludziom, a nie sobie? :D Emisja nie wiem. Każda cena może być. Może być nawet zero groszy, jak zrobią wkłady niepieniężne. Ale skoro na obecnym poziomie jest popyt to bym obstawiał ze gdzies w tym przedziale będzie emisja.
  • Re: INNE Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    To co dalej ? , pewnie jak trochę podbija , to trza się ewakuować , bo można dużo umoczyć. !!!!!!!!!!!!!
  • Re: INNE Autor: ~spokojny [79.184.181.*]
    E tam.
    Jak spółka która robi >30m zysku rocznie jest wyceniana na <80m to znaczy że ktoś gra na spadek kursu.

Ja obstawiam że jakiś duży inwestor systematycznie zbija kurs, skupuje od spanikowanych małych inwestorów i zgarnie zysk jak spółka wróci na poziom 80 czy nawet >100zł za akcje po wejściu na główny parkiet GPW (które to ponoć ma być już niebawem)

Sprzedawajcie sobie, ja tam kupuję ;)
  • Re: INNE Autor: ~ja [83.30.122.*]
    To się ten grubas obkupi przy takich obrotach:) Spółka straciła 300 mln z kapitalizacji po spadku o 90% przy kilkuset tysiącach obrotów. I nie jest to ani normalna ani uczciwa sytuacja.
  • Re: INNE Autor: ~szooler [84.78.25.*]
    No właśnie nie rozumiem.
    Skup czy emisja,niech się zdecydują.Skup jest generalnie prowzrostowy a emisja nie.
    Co to za polityka?Robić jedno i drugie na raz to jakby śledzia zagryzać ptysiem.
    ??
    Nie. Skup jest po to, żeby obecny współnik mógł wyjść. A emisja po to, żeby nowy wspólnik mógł objąć akcje. Chyba ze Ci sami sprzedadzą i później obejmą taniej. Oczywiście powinno być to nie poprzez emisje i skupy, ale zrobione w ramach umowy cywilnoprawnej, poza rynkiem. Tylko wtedy nabywca musi zapłacić, a u tej bandy cwaniaków trudno jest grać fair wobec akcjonariuszy.

Spółka przechodzi restrukturyzację, to że mieli tyle przychodów nie oznacza dalej to samo. I kwartał już pokazał jak poleciały przychody. Czyli spółka może być wyceniania uczciwie.

Jeżeli zarząd się opamięta i ruszy tyłki do normalnej pracy to spółka ma potencjał wzrostu.
[x]
CLOUD -2,43% 72,20 2026-05-29 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.