• Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~antypylon [188.146.67.*]
    Jak w tytule,
    zarząd żenada, małolaty za cudze pieniądze uprawiają biznes,
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    a co ma zarząd do decyzji kogoś kto sprzedaje.

wyniki są coraz większe, są zyski, niezłą amortyzacja.

zarzad sprzedaje akcje? xyz akcjonariusz to robi.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.139.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Nolyp [79.186.201.*]
    Poza spadkiem kursu jakie macie konkretne zarzuty do zarządu?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~mistrz [83.144.110.*]
    te co zawsze:
    1. kłamią (tj. nie spełniają 100 % zapowiedzi a 90%)
    2. kradną (tj. nie wiem jak ale pewnie kradną)
    3. za wolno idzie sprzedaż (tj. powinna iść szybciej, i ja bym to szybciej zrobił).

Myślę że to co powyżej :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~antypylon [109.196.54.*]
    dokładnie tak jak piszesz, dodałbym jeszcze, drukarnia akcji czego efektem jest obecny kurs,
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~Ukulele [178.255.168.*]
    99% niu konektowych smieciow powstalo by ciongnać kase za darmo od leszczy
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~andrzej-kp [94.254.139.*]
    Kiedyś najmowałem takim dzieciakom hale produkcyjną , mieli wizje wielkiego dochodowego biznesu , ogłosili to spotkali się zkilkoma inwestorami i jednego kupili , facet włożył ponad bańkę z nadzieją na szybkie zyski tak jak to miało być w pylonie . Po półtora roku produkcji i paru podknięciach i nie trafionych kosztownych decyzjach (wystawianie się na targach) młodzieży opadł zapał i wymyślili sobie że wydymają wszystkich razem ze mną . Kilka msc nie płacenia obiecanki itd i pewnego dnia w nocy wielka wyprowadzka , tyle ja i inwestor ich widzielismy , sprawy dalej w prokuraturze , ospała policja i jej działania oraz żadnego wsparcia prawnego dla poszkodowanych . Tak się dyma ludzi , a tutaj podobnie , czekać tylko kiedy młodzieży dorosnie powchodzą w zwiąski , rozbije się paczka i zaczną się scięcia . To będzie koniec , a my sprzedamy pylona po 1 gr . Jadę na walne napluc im w mordkę do puki mogę , bo potem okaże się że ciężko ich będzie znaleźć . Jedzie ktoś kto uwierzył im w obiecanki kilka lat temu ??? Piszcie może się zgadamy i spotkamy przed walnym ?
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~antypylon [188.146.67.*]
    napluj im w mordy również od dawców kapitału z bankiera,

• Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~Kanzas [31.182.4.*]
    Dnia 2018-06-06 o godz. 07:55 ~andrzej-kp napisał(a):
    > Kiedyś najmowałem takim dzieciakom hale produkcyjną , mieli wizje wielkiego dochodowego biznesu , ogłosili to spotkali się zkilkoma inwestorami i jednego kupili , facet włożył ponad bańkę z nadzieją na szybkie zyski tak jak to miało być w pylonie . Po półtora roku produkcji i paru podknięciach i nie trafionych kosztownych decyzjach (wystawianie się na targach) młodzieży opadł zapał i wymyślili sobie że wydymają wszystkich razem ze mną . Kilka msc nie płacenia obiecanki itd i pewnego dnia w nocy wielka wyprowadzka , tyle ja i inwestor ich widzielismy , sprawy dalej w prokuraturze , ospała policja i jej działania oraz żadnego wsparcia prawnego dla poszkodowanych . Tak się dyma ludzi , a tutaj podobnie , czekać tylko kiedy młodzieży dorosnie powchodzą w zwiąski , rozbije się paczka i zaczną się scięcia . To będzie koniec , a my sprzedamy pylona po 1 gr . Jadę na walne napluc im w mordkę do puki mogę , bo potem okaże się że ciężko ich będzie znaleźć . Jedzie ktoś kto uwierzył im w obiecanki kilka lat temu ??? Piszcie może się zgadamy i spotkamy przed walnym ?

Nim gdziekolwiek pojedziesz najpierw naucz się pisać poprawnie po polsku. Już pomijam, że post nosi cechy groźby karalnej.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.255.168.*]
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~Ukulele [178.255.168.*]
    Bo co?

Ze napisal prawde ???

Ludzie uwierzyli w klamstwa, stracili 50-80% kapitalu a ten pisze o grozbach karalnych

Lol
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~aha [31.0.40.*]
    Jakie klamstwa?
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~ktk [83.28.207.*]
    np. tak podstawowa rzecz jaką jest adres firmy - prawdziwym jest adres w Warszawie przy Grzybowskiej 82 ???????????
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~ktkktk [83.28.207.*]
    np. tak podstawowa rzecz jaką jest adres firmy - prawdziwym jest adres w Warszawie przy Grzybowskiej 82 ???????????
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~ktkktk [83.28.207.*]
    np. adres firmy :-) Grzybowska 82 warszawa ........ buhahahaha
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Możesz sobie wymyślić jakiś autonomiczny nick. To takie trudne? Pewnie tak bo ciężko jedno sensowne zdanie napisać.
    Tak na marginesie tematu to spółka od jakiegoś czasu wchodzi w utarty schemat dobrych informacji przed uplasowaniem emisji. Jest ich naprawdę dużo i można je badać pod kątem ewentualnego bajania. A adres w Warszawie - zupełnie zbędny koszt, ale tego akurat spółka nie ukrywa i nawet w raporcie jest koszt wynajmu.
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~andrzej-kp [94.254.139.*]

polonista je... się znalazł ! będziesz dymany do 2 groszy to pogadamy . Tyle w temacie przyjedz na walne to coś ci szepnę na uszko W .J obrońca się znalazł
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.135.*]
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~Kanzas [31.182.4.*]
    A "dobre wyniki" to jakie byłyby?
    Jeżeli ktoś zapakował w akcje Pylona więcej niż 5% swoich aktywów na giełdzie, to jest po prostu idiotą.
    Pylon to mała spółeczka, która ma bardzo fajny produkt, ale działa na niezwykle konkurencyjnym i niezbyt głębokim rynku. W efekcie ma problem z optymalnym wykorzystaniem posiadanych już aktywów. Skutkiem tego jest niski poziom sprzedaży do aktywów, które w zbyt dużym stopniu finansowane są kapitałami obcymi. W efekcie uzyskiwany poziom EBITDA prezentuje się mizernie w stosunku do wysokości zadłużenia, a stopa zwrotu z kapitału własnego jest bardzo niska. To implikuje niską wycenę akcji na giełdzie.
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    nie można się z tym nie zgodzić.

:)_
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~antypylon [109.196.54.*]
    dalej aktualne, "dramat akcjonariuszy trwa"
  • Re: Dramat akcjonariuszy trwa Autor: ~Nylop [188.146.41.*]
    Dramat się pogłębia.
[x]
JRCGROUP -0,80% 1,24 2026-05-20 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe