Prawdę powiedziawszy posiadam sporo akcji tej spółki, ale widzę, że chyba był to błąd inwestycyjny. Papier jest śmieciem tylko i wyłącznie z jednego powodu = prezesa. To prezes spółki spowodował, że wycena akcji pmpg jest śmieciowa . Spowodował to prostym działaniem. Wytransferował zeszłoroczny zysk w całości., a zważywszy na to, że nie ma prognozy na ten rok można spodziewać się podobnego ruchu. W takim przypadku nie ma co mówić , że jest zysk rzędu 10 mln zł tylko jakieś one off. Zadne one off, drenaż kasy i tyle. Spółka jest drenowana z każdej złotówki, a jeżeli zysków nie ma to powinna lecieć na grosze.
Wykresy to jedno, ale jak się firmę okrada to żaden wykres nic nie pokaże. Wykresy były na podstwie tego co było widać, więc wsadź sobie te durne teksty wiesz gdzie. Pretensje nie do mnie niedorajdo tylko do Lisieckiego, to on wydrenował 12 mln zł pod pozorem kupna orlego pióra.
spokojnie , spokojnie nigdy nie sugerowałem się Twoimi wykresami bo prezia znam jak nikt przy drugim podskoku przy 5 - 5,4 wywaliłem wszystko i obserwuję
Nawet Ty nie wytrzymałeś i straciłeś wiarę? A myślałem, kiedy mi nerwy puszczały, ze Ty nadal trzymasz się twardo.
Transfer był i nic już tego nie wróci . Na drugi taki numer ,myśle, już by się nie odważył. Na giełdzie jest już taka rzeźnia, ze musi się uspokoić. Mi CDRL spadło w 5 sesji z 30 na 22 zł, bo...dolar się umocnił. Przecież to absurd. Wszystko sypia od paru miesięcy. A teraz jeszcze „sell im may and do away”. Kiedyś te akcje do sprzedania się skończą.
Ja się nie rozczulam. :) miałem na myśli moja naiwna wiarę w koniec spadków. I nie tylko tu, ale i na wielu innych małych spółkach, których wyceny sięgają absurdu.
sprawa jest szersza.... tutaj Ferdek ma trochę racji fundy wywalają co mają i ktoś się podkłada albo dopiero się będzie podkładał gdybym dysponował wiedzą kto ile czego ma to łatwo mógłbym przewidzieć kiedy się to skończy... gra jest ewidentnie pod ppk (popatrz na energę jest tak zdołowana, że już gdy rynek leci to energa do góry) a jeśli chodzi o pmpg to prawie jestem pewien, że są ludzie którzy wiedzą, że jednak będzie dywidenda jest to jedyny sposób przyciągnięcia jakiegoś grubasa oraz w przypadku generowania fajnych zysków dobrze zarabiać (co roku prezio ma pensję jednorazowo parę baniek, i nie będzie musiał kombinować jak koń pod górę) a jeśli chodzi o obecny kurs to moim zdaniem sprawa jest chwilowa, powiedz sam ilu wystraszonych odda, sam się zastanawiam czy nie wpakować jeszcze ze stówki a co tam stać mnie, wiem, że emocje lasują mózg ale przecież prezio też traci (papierowo) tu chodzi o przejęcie jak największej ilości akcji od drobnych, sądzę, że nie długo mimo wszystko będziesz otwierał szampana pozdrawiam Cię Dedalus
nie martw się kurs wzrośnie ta spółka paris czy jak tam ją zwał ma ponad 5% więc wzrośnie bo muszą zarobić kwestia czasu ja już kasę szykuję bo to jest -pewne , tylko nie wiem do ilu spadnie jeśli spadnie 1,5 do będę sie pakował za wszystko