napisz to jeszcze kilkanaście razy pod różnymi nickami... :D
Przychody ze sprzedaży: 1 046,0 mln PLN Zysk brutto ze sprzedaży: 60,2 mln PLN Zysk netto: 2,3 mln PLN Dług netto: 112,8 mln PLN
Bajer dla mańków:
Na skonsolidowane wyniki finansowe Grupy Kapitałowej ABC Data w I kwartale 2018 roku wpłynął wyższy zysk brutto ze sprzedaży, związany ze wzrostem skali działalności Grupy. W efekcie zysk netto wzrósł o 60% wobec analogicznego okresu poprzedniego roku.
Miliard przychodów, a zysk netto - 2,3 mln pln...
I tylko jest wciąż pytanie - czemu tak wywalają przed dywidendą?... czemu nikt tego nie chce kupować?...
Ty wykres jesteś jakiś pomylony, wyniki bardzo dobre a wręcz świetne, w tej branży normalne jest że trzeba zrobić duży obrót aby zarobić. Spójrz jaki mocny był wzrost przychodów w kwietniu, jak tak dalej będą rosnąć to w drugim kwartale spokojnie podwoją zysk netto. Spółka nisko wyceniana, mocno poprawi w tym roku wyniki, dywidenda teraz 12% i za rok pewnie tyle samo. Niech kurs nie rośnie, ja w rok skasuję sobie 24% z dywidendy.
przychody w I kwartale 1.046 mln do 995 mln w I kwartale 2017 r. OK. EBITDA 7,9 mln do 5,5 mln w 2017 r. OK , Zysk 2,3 mln do 1,5 mln w 2017 r. OK. Ale do cholery skąd ten dług netto 112,8 mln zł ? Ani za IV kwartał 2017 r. nic nie wykazano ani za cały rok 2017 nic nie wykazano. To skąd ten dług? Czy kupili coś w Rumunii na kredyt? Nie mam pojęcia skąd ten dług i to spory. Może ktoś wie?
Chyba byłeś jedynym który trzymał kupił na samej górce i usilnie trzymał do 2 zł. No może jeszcze Janek Don Cichot ci wtórował drogi Sancho. No cóż. Teraz obaj zakłamujecie rzeczywistość tyle że jak w lustrze. Zupełnie na odwrót. Janek żyje marzeniami a Ty zgryzotą za poniesioną stratę. A kurs żyje własnym życiem niezależnie od tego co byście obaj napisali. Za krótcy jesteście byvto ogarnąć. Bądź mężczyzną. Przestań ryczeć już w tę poduszkę i wyć do księżyca. Ktoś kupi ktoś sprzeda. Ktoś zarobi ktoś inny straci. Na ch... wnikać? Nie. Nie kupiłem 5 akcji. Nie kupiłem jeszcze żadnej akcji :)
Dnia 2018-05-24 o godz. 23:05 ~Stęskniony napisał(a): > Chyba byłeś jedynym który trzymał kupił na samej górce i usilnie trzymał do 2 zł.
możesz sobie "chybać" dalej - tyle twojego... :D a czy ma to cokolwiek wspólnego z prawdą? otóż ma - tyle samo, co co z kursem daty po 10 zł... (chyba że będzie resplit)...
> No może jeszcze Janek Don Cichot ci wtórował drogi Sancho. No cóż. Teraz obaj zakłamujecie rzeczywistość tyle że jak w lustrze. Zupełnie na odwrót. Janek żyje marzeniami a Ty zgryzotą za poniesioną stratę. tu protestuję - nie dowartościowuj janka zestawianiem go ze mną! :D a tak bardziej serio - wskaż, niby gdzie zakłamuję rzeczywistość, bardzo jestem ciekawy twej argumentacji merytorycznej, a nie ad personam z tą moją rzekomą zgryzotą spudłowałeś, ja mam ubaw i z janka, i z twoich fantazji na mój temat... - ale nie wzbraniam ci pisać o mnie... im więcej o mnie piszesz, tym więcej dowiaduję się o tobie, twoich lękach, uprzedzeniach, stereotypach w myśleniu... imputuj mi tak dalej - fajnie czytać takie zabawne odreagowania jak twoje... :D
ale w jednym się zgadzamy: A kurs żyje własnym życiem niezależnie od tego co byście obaj napisali. od dawna o tym piszę, ale wielu tak boi się moich wpisów (jak i ty), że muszą reagować na moje posty, bo mają tak nieprzezwyciężoną infantylną potrzebę... :D
sobie powiedz: "Bądź mężczyzną" i przestań wypłakiwać sie na moje wpisy. Bądź facetem i zwyczajnie ignoruj mnie. Proste. Ale dla ciebie chyba za trudne. To wciąż wypłakujesz się w poduszkę z mego powodu, bo nie masz rzeczowych argumentów na skomentowanie podawania tlenu, durakowatych podbitek na close i zanikajacego wolumenu oraz niedawnego wywalania akcji po komunikacie o dywidendzie...
No i po choinkę piszesz, czy kupiłeś lub nie? - tu pasuje twój wpis: "Na ch... wnikać?" Jakie to ma znaczenie. Mogę napisać, ześ ubrał się powyżej 2 zeta albo wyżej i będzie to taka sama g... prawda, jak to, co wypisujesz o mnie...
Tylko mnie twoje pisanie o mnie nie przeszkadza... Bo mnie rozbawiasz. :D Tym się różnimy.
Dnia 2018-05-24 o godz. 19:02 ~stefan napisał(a): > Ty wykres jesteś jakiś pomylony, wyniki bardzo dobre a wręcz świetne, w tej branży normalne jest że trzeba zrobić duży obrót aby zarobić. Spójrz jaki mocny był wzrost przychodów w kwietniu, jak tak dalej będą rosnąć to w drugim kwartale spokojnie podwoją zysk netto. Spółka nisko wyceniana, mocno poprawi w tym roku wyniki, dywidenda teraz 12% i za rok pewnie tyle samo. > Niech kurs nie rośnie, ja w rok skasuję sobie 24% z dywidendy.
stefciu, wielu tu takich burczymuchów było podobnie naganiajacych na datę, a potem zamilkli, gdy okazało się, ze kurs spadał z 4,xx na 1,xx, a ich straty rosły