• Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~Maniek [94.254.227.*]
    Jutro górne widełki :-)
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~wykres [78.28.35.*]
    napisz to jeszcze kilkanaście razy pod różnymi nickami... :D

Przychody ze sprzedaży: 1 046,0 mln PLN 
    Zysk brutto ze sprzedaży: 60,2 mln PLN 
    Zysk netto: 2,3 mln PLN
    Dług netto: 112,8 mln PLN

Bajer dla mańków:

Na skonsolidowane wyniki finansowe Grupy Kapitałowej ABC Data w I kwartale 2018 roku wpłynął wyższy zysk brutto ze sprzedaży, związany ze wzrostem skali działalności Grupy. W efekcie zysk netto wzrósł o 60% wobec analogicznego okresu poprzedniego roku.

Miliard przychodów, a zysk netto - 2,3 mln pln...

I tylko jest wciąż pytanie - czemu tak wywalają przed dywidendą?...
    czemu nikt tego nie chce kupować?...
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~stefan [5.172.237.*]
    Ty wykres jesteś jakiś pomylony, wyniki bardzo dobre a wręcz świetne, w tej branży normalne jest że trzeba zrobić duży obrót aby zarobić. Spójrz jaki mocny był wzrost przychodów w kwietniu, jak tak dalej będą rosnąć to w drugim kwartale spokojnie podwoją zysk netto. Spółka nisko wyceniana, mocno poprawi w tym roku wyniki, dywidenda teraz 12% i za rok pewnie tyle samo.
    Niech kurs nie rośnie, ja w rok skasuję sobie 24% z dywidendy.
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~takieżycie [37.47.151.*]
    to kupuj ...po co pajacujesz zachęcając..naganiając innych do kupowania...jesteś wnukiem Robin Hooda czy synem Janosika.
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~John [83.26.220.*]
    przychody w I kwartale 1.046 mln do 995 mln w I kwartale 2017 r. OK.   EBITDA 7,9 mln do 5,5 mln w 2017 r. OK ,   Zysk 2,3 mln do 1,5 mln w 2017 r. OK.  Ale do cholery skąd ten dług netto 112,8 mln zł ? Ani za IV kwartał 2017 r. nic nie wykazano ani za cały rok 2017 nic nie wykazano. To skąd ten dług? Czy kupili coś w Rumunii na kredyt? Nie mam pojęcia skąd ten dług i to spory. Może ktoś wie?
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~jas [87.205.239.*]
    Przed decyzją US raczej wstrzymał bym się przed zakupem lepiej kupić 12 % drożej niż stracić 30 %
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~Tasak [37.248.167.*]
    Jestem pozytywnie zaskoczony wynikami. Wracamy na poziomy powyżej 2 zł
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.159.171.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~wykres [78.28.35.*]
    Dnia 2018-05-24 o godz. 20:10 ~Tasak napisał(a):
    > Jestem pozytywnie zaskoczony wynikami. Wracamy na poziomy powyżej 2 zł

wiele razy juz tak pisali, rok temu miało byc co najmniej 2,50...
    i tylko jakoś tych zarobionych wciąż nie ma...
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~Stęskniony [94.254.253.*]
    Chyba byłeś jedynym który trzymał kupił na samej górce i usilnie trzymał do 2 zł. No może jeszcze Janek Don Cichot ci wtórował drogi Sancho. No cóż. Teraz obaj zakłamujecie rzeczywistość tyle że jak w lustrze. Zupełnie na odwrót. Janek żyje marzeniami a Ty zgryzotą za poniesioną stratę. A kurs żyje własnym życiem niezależnie od tego co byście obaj napisali. Za krótcy jesteście byvto ogarnąć. Bądź mężczyzną. Przestań ryczeć już w tę poduszkę i wyć do księżyca. Ktoś kupi ktoś sprzeda. Ktoś zarobi ktoś inny straci. Na ch... wnikać? Nie. Nie kupiłem 5 akcji. Nie kupiłem jeszcze żadnej akcji :)
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    Dnia 2018-05-24 o godz. 23:05 ~Stęskniony napisał(a):
    > Chyba byłeś jedynym który trzymał kupił na samej górce i usilnie trzymał do 2 zł.

możesz sobie "chybać" dalej - tyle twojego... :D
    a czy ma to cokolwiek wspólnego z prawdą?
    otóż ma - tyle samo, co co z kursem daty po 10 zł... (chyba że będzie resplit)...

> No może jeszcze Janek Don Cichot ci wtórował drogi Sancho. No cóż. Teraz obaj zakłamujecie rzeczywistość tyle że jak w lustrze. Zupełnie na odwrót. Janek żyje marzeniami a Ty zgryzotą za poniesioną stratę.
    tu protestuję - nie dowartościowuj janka zestawianiem go ze mną! :D
    a tak bardziej serio - wskaż, niby gdzie zakłamuję rzeczywistość, bardzo jestem ciekawy twej argumentacji merytorycznej, a nie ad personam
    z tą moją rzekomą zgryzotą spudłowałeś, ja mam ubaw i z janka, i z twoich fantazji na mój temat... - ale nie wzbraniam ci pisać o mnie...
    im więcej o mnie piszesz, tym więcej dowiaduję się o tobie, twoich lękach, uprzedzeniach, stereotypach w myśleniu...
    imputuj mi tak dalej - fajnie czytać takie zabawne odreagowania jak twoje... :D

ale w jednym się zgadzamy:
    A kurs żyje własnym życiem niezależnie od tego co byście obaj napisali.
    od dawna o tym piszę, ale wielu tak boi się moich wpisów (jak i ty), że muszą reagować na moje posty, bo mają tak nieprzezwyciężoną infantylną potrzebę... :D

sobie powiedz: "Bądź mężczyzną" i przestań wypłakiwać sie na moje wpisy. Bądź facetem i zwyczajnie ignoruj mnie. Proste. Ale dla ciebie chyba za trudne. To wciąż wypłakujesz się w poduszkę z mego powodu, bo nie masz rzeczowych argumentów na skomentowanie podawania tlenu, durakowatych podbitek na close i zanikajacego wolumenu oraz niedawnego wywalania akcji po komunikacie o dywidendzie...

No i po choinkę piszesz, czy kupiłeś lub nie? - tu pasuje twój wpis: "Na ch... wnikać?"
    Jakie to ma znaczenie. Mogę napisać, ześ ubrał się powyżej 2 zeta albo wyżej i będzie to taka sama g... prawda, jak to, co wypisujesz o mnie...

Tylko mnie twoje pisanie o mnie nie przeszkadza... Bo mnie rozbawiasz. :D
    Tym się różnimy.
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~Koootasiczeg [194.140.250.*]
    Wykresik. Przeciez noe zdolujesz juz kursu bardzoej. Mamy to! Drozdze zaczynaja dzialac i juz niedlugo 3 to bedzie malo...
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~Vacek [31.0.32.*]
    Wykres tu wtopił kilkadziesiąt % i wylewa tu swoje żale , to chyba jakaś forma terapii :)
  • Re: Wzrost zysku o 60%, dywidenda w czerwcu 12% !!! Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    vacek tu wtopił kilkaset % i wylewa tu swoje żale na wykresa...
    to chyba jego jakaś forma terapii :)

Dnia 2018-05-24 o godz. 19:02 ~stefan napisał(a):
    > Ty wykres jesteś jakiś pomylony, wyniki bardzo dobre a wręcz świetne, w tej branży normalne jest że trzeba zrobić duży obrót aby zarobić. Spójrz jaki mocny był wzrost przychodów w kwietniu, jak tak dalej będą rosnąć to w drugim kwartale spokojnie podwoją zysk netto. Spółka nisko wyceniana, mocno poprawi w tym roku wyniki, dywidenda teraz 12% i za rok pewnie tyle samo.
    > Niech kurs nie rośnie, ja w rok skasuję sobie 24% z dywidendy.

stefciu, wielu tu takich burczymuchów było podobnie naganiajacych na datę, a potem zamilkli, gdy okazało się, ze kurs spadał z 4,xx na 1,xx, a ich straty rosły
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.238.122.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ABCDATA 0,00% 1,43 2019-07-22 13:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.