• czy jest tu jakaś nadzieja? Autor: ~awdx [89.64.20.*]
    Powiem szczerze, że ja mam jej coraz mniej. Nie wiem co po pokusiło żeby kupić te akcje, ale trudno stało się. Kupiłem po 4 zł i od tego czasu tylko w dół - obecnie 1,5 zł. Rozsądek nakazuje uśredniać, ale czy jest w tym sens? Przecież obroty na tym papierze są śladowe - np. dziś 6000 zł. Free float tylko 19 % - Murapol może robić co chce, dlaczego np. miałby nie wycofać spółki z giełdy w okolicach złotówki lub mniej?

Jak ktoś ma inne spojrzenie to zapraszam do dyskusji.

pozdrawiam,
  • Re: czy jest tu jakaś nadzieja? Autor: ~Xyz [79.175.213.*]
    Zapewne znajdą się pozostali akcjonariusze, którzy zabładzili. Sam nie wiem co robić. Usredniam Usredniam.
  • Re: czy jest tu jakaś nadzieja? Autor: ~awdx [217.153.60.*]
    Oki, ale co nam da uśrednianie jeśli mogą po pół roku marazmu zdjąć to z giełdy po średnik kursie? Nominalnie stratę będziemy mieć większą - co z tego, że po niższej średniej cenie akcji?
  • Re: czy jest tu jakaś nadzieja? Autor: ~Xyz [188.146.7.*]
    Mogą ale nie muszą. Zawsze jest ryzyko, że tak postapią. Nie jestem wróżka nie odpowiem Ci będzie za pół rok. Czekam aktualnie na wyniki za 1kw 2018.
  • Re: czy jest tu jakaś nadzieja? Autor: ~awdx [83.23.182.*]
    Cieszę się że jednak nie uśredniałem bo stało się jak przewidywałem...chociaż średnie to pocieszenie bo i tak kilka tysięcy tu umoczylem.
  • Re: czy jest tu jakaś nadzieja? Autor: ~Życie [188.147.38.*]
    Umoczyłeś jakieś grosze a beczysz jakbyś stracił majątek życia : D
    to giełda 90% traci 7% zarabia 2% dobrze a 1% bardzo dobrze chcesz to oddawaj po 1,08 ja nie oddam po tej cenie mogą mi naskoczyć
[x]
AWBUD 0,00% 0,95 2020-09-09 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.