• moja opinia Autor: ~Spekulus_Maximus [82.150.96.*]
    10 dni do wynikow i sporo bedzie od nich zalezec (dla nas drobnych)

wydaje mi sie ze Ci co mieli wiedziec jak beda wygladac to juz wiedza ile straty

jedyna kwestia teraz czy dobrze ocenili Ci co mieli dostep do "informacji poufnej" zanim zostala ujawniona

Na ten moment infa sa fatalne - do zaplaty obligacje + starta kontraktu i kara takze wg mnie bedzie okolo 15 milionow ktore chemos musi wylozyc na juz teraz.

Ci wierzyciele tez beda patrzec na raport bo beda chcieli wiedziec czy chemos bedzie mial im z czego zaplacic. Chemos podobno ma problemy z placeniem/plynnoscia

Takze wg mnie sytuacja po wynikach bedzie wygladac tak:

- jesli bedzie zysk netto (co wydaje mi sie malo prawdopodobne) to nie bedzie tak zle i to tylko byla akcja na wyleszczenie z tymi spadkami
    - strata do 10 milionow (to jest moj typ) wtedy bedzie zle ale nie tak fatalnie wszystko bedzie zalezec jak beda wierzyciele na to patrzec
    - strata okolo 20 milionow i wiecej to bedzie na pewno restrukturyzacja byc moze wiecej umow/pozyczek zostanie wypowiedziane i jestesmy na rowni pochylej

• Re: moja opinia Autor: ~Zbyszek [89.64.228.*]
    stary o czym Ty piszesz... rozmiawiałem z Prezesem w kwietniu - powiedział, że są niewypłacalni i nikt im kredytu dziś nie da, mówił, że negocjują z inwestorem, które to rozmowy miały zakończyć się na początku maja. mamy połowę miesiąca, infa brak więc... dopisz sobie resztę. mam nadzieję, że kwestią CHS zajmie się prokuratura
  • Re: moja opinia Autor: ~freedog [78.10.207.*]
    A prezes nie powiedział po co trzyma 17 mln w Moneii i kiedy Salamaca inw. odda 8 mln? Gdzie 9 mln ze sprzedaży MD Proeco? Gdzie zysk z poprzednich kwartałów? Dlaczego fundusz zgadza się w październiku na zdjęcie zastawu pod obligi z Md Proeco, a parę miesięcy później wzywa do spłaty tych obligacji?- Gdzie tu sens? Albo w raportach są kłamstwa albo to jakiś wałek pod przejęcie

zerknij Salamanca ma kapitał zakładowy 5k PLN... CHS kupił od nich Obligi za ponad 7m PLN - czy to nie wyprowadzenie majątku? pewnie obligi niezabezpieczone (w SF nie ma o tym mowy)

https://mojepanstwo.pl/salamanca-investments

społka przez Panią Agnieszkę (pewnie słup) powiązana z Wolf Capital, a więc z niedawnym akcjonariuszem z udziałem > 5%, oczwyiście Pani powiązana przez Shasta Enerprise z Panem Michałem P

samo EnergoAsh Południe również powiązane pośrednio z Chemoservis Dwory...

mafia tu siedzi, akcjoariuszy ogolili do cna, w tym i mnie... a wystaryczło poszukać...
  • Re: moja opinia Autor: ~Babcia_w_kapciach [82.214.143.*]
    Wygłąda na to, że Pani Agnieszka Szymańska (Kilińska) to długopis pana M. "Dęsbkiego". Kiedyś parzyła kawę w Calatravie :)
    Adres spółki - Salamanca Investment - ul. Belwederska 23 dużo mówi. To tam są porejestrowane inne spółki, które wykorzystuje "Dęsbki" do walenia inwestorów i swoich kolegów. Inne spółki znajdujące się pod tym adresem to:
    1. Wolf Capital
    2. Salamanca Investment
    3. RX
    4. Meva
    5. Medical Canabis - dawny Genesis Energy
    6. Shasta Enterprise
    7. ...

• Re: moja opinia Autor: ~bzzz [31.0.123.*]
    ta sprawdzic trza gdzie ma udzialy mazur lub jego rodzina i prokurator

• Re: moja opinia Autor: ~Spekulus_Maximus [82.150.96.*]
    Dnia 2018-05-15 o godz. 15:47 ~Babcia_w_kapciach napisał(a):

> 4. Meva

NO WLASNIE. Wiedzialem ze te nazwiska cos mi mowia. Tez bylem na Mevie pare lat temu i taka sama akcja jak dzisiaj na Chemosie. Ktos mi moze wytlumaczyc jak to jest mozliwe ze Ci ludzie juz tyle lat sa na wolnosci?????????????

• Re: moja opinia Autor: ~PREZES [83.20.248.*]
    DOBRZE BY BYŁO ZAINTERESOWAC SPRAWA JAKIEGOS DZIENNIKARZA SLEDCZEGO ROZGLOSIC TEMAT, ZEBY POSZLO W SWIAT, BO NA SLUZBY W NASZYM KRAJU POKI CO NIE MA CO LICZYC
    TYLKO CZY NIE BEDZIE SIE BAŁ
  • Re: moja opinia Autor: ~Tede [80.50.117.*]
    Kiedyś łudziłem się, że GPW jest regulowana, nadzorowana, a to bagno nie mniejsze niz NC. Pytanie gdzie szajka teraz działa, po CHS.. i co z obligacjami... powinni miec do dyspozycji 25m PLN gotówki...ciekawe czy hajs juz na cyprze, czy w panamie...
  • poszkodowany Autor: ~poszkodowany [37.47.57.*]
    pod sąd z zarządem pod sąd z RN
    zgodnie z komunikatami strata powinna przekroczyć 25m PLN... + to czego nie wiemy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.152.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: moja opinia Autor: ~Spekulus_Maximus [82.150.96.*]
    Niestety ale juz pewnie nie opublikuja wiecej raportu a co za tym idzie juz nas nie odwiesza
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.199.91.*]
  • Re: moja opinia Autor: ~freedog [78.10.207.*]
    Na Almie odwiesili
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.20.248.*]
[x]
CHEMOS -2,94% 0,33 2018-04-30 16:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać