ponieważ stwierdził Pan, że od czasu do czasu czyta Pan to forum to przyzna Pan, że niejaki "makler" miał rację, że nie zachęcił Pan go do kupowania Pana akcji i proszę odpowiedzieć forumowiczom co takiego niedobrego w spółce się dzieje bo od czasu czatu z Panem kurs poleciał o 50%
nieprawda firma zarabia tylko Prezes wyprowadza kasę z firmy... to jeszcze byłoby zrozumiałe ale on wprost kłamał i jawnie oszukiwał inwestorów (celowe wprowadzanie w błąd) czy można coś z tym zrobić ? może powołać komisję sejmową do badania oszustw giełdowych ? ( z pewnością przydałaby się taka komisja)
Można się denerwować na prezesa. Mnie też krew zalewa jak widzę co się dzieje z kursem! ale nie przesadzajmy z tym wyprowadzaniem kasy. Możemy uważać, że Do Rzeczy nie jest warte tyle ile podano w wycenie, ale jednak jest w spółce 30% więcej akcji Orlego Pióra. I te 30% będzie już uwzględnione w wynikach za IQ.
Dnia 2018-05-04 o godz. 18:43 ~dedalus napisał(a): > Można się denerwować na prezesa. Mnie też krew zalewa jak widzę co się dzieje z kursem! ale nie przesadzajmy z tym wyprowadzaniem kasy. Możemy uważać, że Do Rzeczy nie jest warte tyle ile podano w wycenie, ale jednak jest w spółce 30% więcej akcji Orlego Pióra. I te 30% będzie już uwzględnione w wynikach za IQ.
Raport bieżący nr 31/2017 (http://ir.pmpg.pl/pr/379873/nabycia-przez-emitenta-udzialow-w-spolce-zaleznej) stanowi, że Emitent nabył 501 (pięćset jeden) udziałów Spółki, które stanowią 50,1% udziału w kapitale zakładowym oraz ogóle głosów na zgromadzeniu wspólników Spółki. W wyniku transakcji Emitent posiada łącznie 810 (osiemset dziesięć) udziałów Spółki, które stanowią 81%udziału w kapitale zakładowym oraz ogóle głosów na zgromadzeniu wspólników Spółki. Miejmy nadzieję, że zyski Orlego Pióra będą nadal rosły i za 2018 rok PMPG wykaże ten zysk.
Faktycznie, pomyliłem się z tymi procentami. Chodziło mi, że w posiadaniu PMPG jest obecnie 80% udziałów w Orlim Piórze i te udziały powinny powiększyć znacząco wynik w tym roku. Dlatego 10 mln zysku za 2018 rok powinno pojawić się już "oficjalnie" na poziomie netto a to da 1 zł zysku na akcje. Przy obecnych wycenach obowiązujących na rynku wychodzi 7 zł za akcję. A milion na dywidendę można spokojnie przeznaczyć, czyli mielibyśmy stopę dywidendy na poziomie 14%. A przy zakupie akcji do 3 zł ma się szansę na stopę dywidendy na poziomie 33%. Niech tylko ten swig80 po 13.miesiącach spadku zacznie w końcu rosnąć!
to tak jakby sprzątaczka podeszła do prezesa i zapytała się co się dzieje ze spółką. Odpowie jej to co chce usłyszeć. Tak jak Morawiecki wam o innowacyjnej gospodarce a fakty są takie, pessa zdycha, ursus zdycha, get bac bankrut, o statkach nie wspomnę teraz zobaczycie co jest warta ta nasza złotówka a o frankowiczach, wypiję za ich zdrowie.