• Voodz,czy i Ty... Autor: ~dami [46.134.65.*]
    ... zrobiłeś błąd nie mając akcji? Często zdarza się, że i dobry pływak idzie na dno a jak jest z tobą alfa i omego Echa..
    Daj znać na czym aktualnie siedzisz, przecież od tego Ci nie ubędzie..
  • Re: Voodz,czy i Ty... Autor: ~olek [213.108.80.*]
    To czy posiadacze akcji wygrają pokaże zachowanie kursu po odcięciu D. Ja obstawiałem, że po D będą wzrosty o czym pisałem. Czy tak będzie ? Dzisiejsze zachowanie kursu wskazuje, że animator stawia na wzrosty.
  • Re: Voodz,czy i Ty... Autor: ~voodz [89.64.36.*]
    wciąż mam akcje, ale po prostu mniej piszę...jakoś nie mam chęci odnosić się do postów które prognozują 8 pln po wynikach... gdy spółka jest o wiele bardziej zadłużona...równie dobrze może wrócić na na 4,6 lub 4,2, a może też trochę wzrosnąć, cuda polskiej giełdy :)
    z innych walorów, tak jak pisałem w zeszłym roku, mam lotos, na którym jestem już znacznie do przodu, (w tym momencie nie mogę doradzić ani odradzić wejścia, po prostu bezpieczniej było wtedy gdy kupowałem, a teraz nie wiem co się wydarzy)
    interesuję się też na długi okres PZU, Pekao, (w długim okresie nawet spadki na PZU poprzez dywidendy zostały wynagrodzone i raczej nikt nie stracił, a przejęcia Aliora (a w nim BPH) powinny w tym roku generować lepsze wyniki, - zagrożeniem jest skarb państwa w akcjonariacie... Pekao raczej będzie wypłacać dalej dywidendy i żadnych większych problemów nie będzie z bankami "znacjonalizowanymi" bo samą idee rządzących to by obaliło...+ PZU za nimi stoi ze swoimi miliardami...........a na krócej może coś z energetyki, Kruk też może być ciekawą opcją..
    ostatnio preferuję WIG 20 ze względu na większą płynność -
    Po dywidendzie i wynikach za 1q zobaczę jak się kurs będzie echo zachowywał i podejmę jakieś decyzje ..
    A tak to sporadycznie coś kupuje i sprzedaje z WIG 20

• Re: Voodz,czy i Ty... Autor: ~dami [46.134.65.*]
    Voodz,ja poszalałem trochę na Ursusie, ostatnio Chiny dały mu 20% podbitki a później chodu na Echo, myślę że będziemy wdzięczni jak skrobniesz od czasu do czasu coś na temat rzeczówki Echa lub w ogóle coś w temacie zanim ktoś nie zrobi jakiegoś głupstwa na zasadzie co dwie głowy to nie jedna choć oczywiście każdy musi się trzymać swojego rozumu.
    Co do zadłużenia to przeczytaj uważnie ostatnie sprawozdanie zarządu, jak to szefowie chwalą się diametralnym ale spadkiem zadłużenia /rok do roku/ i powiem Ci jeszcze, że choć sam nie mówię o tych 8zł, to po ostatnich decyzjach widać że prominentom spółki zależy na znacznym podniesieniu kursu a i z analizy fundamentalnej niezależnie wynika, że kurs pięciozłotowy w Echu jest patologicznie niski.
    I to na przestrzeni jeszcze tego roku ulegnie poprawie, moim zdaniem.
  • Re: Voodz,czy i Ty... Autor: ~dami [46.134.65.*]
    Nadto, jak dotąd, żaden z tych prezesów, którzy zakupili 600 000 akcji, nie raportowali sprzedaży w tych batonach z prawej strony i to też coś mówi za siebie.
  • Re: Voodz,czy i Ty... Autor: ~Voodz [37.47.217.*]
    Wyjątkowo post z telefonu..
    Ja bym się spodziewał jeżeli juz to większych wzrostów dopiero w 3/4q. . Dlatego tez narazie po prostu czekam na rozwój wydarzeń.
    Pozytywnie na wyniki za 1q wpłynie wycena epp (po grudniowych spadkach) w mieszkaniowce szału nie ma - podobna ilość przekazan co rok wcześniej .. druga połowa roku powinna być ciekawsza ze względu na np libero
  • Re: Voodz,czy i Ty... Autor: ~Axaa [87.207.157.*]
    A co myślisz Voodz o sprzedaży EPP ? Co do zadłużenia to raczej przychylam się do zdania Dami
    Czy po odcieciu kurs spadnie?Oczywiście że tak; kwestią jest jak głębokie to będą spadki i czy bariera 4,5pln zostanie utrzymana
    Mamy maj a w m-cach letnich( sell in may)nie ma szczególnej koniunktury na akcje ; zresztą popatrzmy na wykresy indeksów które spadły znacznie od stycznia/Wprawdzie indeks INI jest niedzwiedzi no ale..

• Re: Voodz,czy i Ty... Autor: ~voodz [89.64.35.*]
    Dnia 2018-05-01 o godz. 09:41 ~Axaa napisał(a):
    > A co myślisz Voodz o sprzedaży EPP ? Co do zadłużenia to raczej przychylam się do zdania Dami
    > Czy po odcieciu kurs spadnie?Oczywiście że tak; kwestią jest jak głębokie to będą spadki i czy bariera 4,5pln zostanie utrzymana
    > Mamy maj a w m-cach letnich( sell in may)nie ma szczególnej koniunktury na akcje ; zresztą popatrzmy na wykresy indeksów które spadły znacznie od stycznia/Wprawdzie indeks INI jest niedzwiedzi no ale..
    >

w przypadku EPP, na tę chwilę nic nie wskazuje żeby akcje miały szybko być sprzedane, chyba, że coś się zmieni u głównego właściciela i będą chcieli pozyskać dodatkowe środki poprzez np dywidendę

[x]
ECHO 6,67% 6,40 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.