wciąż mam akcje, ale po prostu mniej piszę...jakoś nie mam chęci odnosić się do postów które prognozują 8 pln po wynikach... gdy spółka jest o wiele bardziej zadłużona...równie dobrze może wrócić na na 4,6 lub 4,2, a może też trochę wzrosnąć, cuda polskiej giełdy :)
z innych walorów, tak jak pisałem w zeszłym roku, mam lotos, na którym jestem już znacznie do przodu, (w tym momencie nie mogę doradzić ani odradzić wejścia, po prostu bezpieczniej było wtedy gdy kupowałem, a teraz nie wiem co się wydarzy)
interesuję się też na długi okres PZU, Pekao, (w długim okresie nawet spadki na PZU poprzez dywidendy zostały wynagrodzone i raczej nikt nie stracił, a przejęcia Aliora (a w nim BPH) powinny w tym roku generować lepsze wyniki, - zagrożeniem jest skarb państwa w akcjonariacie... Pekao raczej będzie wypłacać dalej dywidendy i żadnych większych problemów nie będzie z bankami "znacjonalizowanymi" bo samą idee rządzących to by obaliło...+ PZU za nimi stoi ze swoimi miliardami...........a na krócej może coś z energetyki, Kruk też może być ciekawą opcją..
ostatnio preferuję WIG 20 ze względu na większą płynność -
Po dywidendzie i wynikach za 1q zobaczę jak się kurs będzie echo zachowywał i podejmę jakieś decyzje ..
A tak to sporadycznie coś kupuje i sprzedaje z WIG 20