Czy ktoś rozumie, czemu przy stałej liczbie akcji i dodatnim zysku w I kwartale, wartość księgowa akcji spadła? Zysk na akcję (zł) 0,103 0,083 Wartość księgowa na akcję( zł) 1,663 1,605
Po pierwsze, raporty nie są tak wiarygodne by opierać na nich własny kapitał. Po drugie, spółka nie działa w sektorze który będzie teraz dofinansowywany i rozwijany. Mam wymienić więcej czynników wpływających na obecną sytuację, czy te są wystarczające?
Gościu, jakie ty głupoty wypisujesz, na co ty liczysz, że trafisz na jakiegoś nieuka który nie potrafi myśleć i analizować, dałeś popis swojej inteligencji pisząc że spółka która nie korzysta z fofinansowania nie może być rentowna i zarabiać no brawo ty. To po pierwsze a po drugie, pokaż mi drugą taką branże jak samochodowa która rozwija się w takim tempie, analityk od siedmiu boleści się znalazł.
Próbuję udawać mądrego i nabrać tym kogoś. Wystarczy to nawet ze jakikolwiek wątek powstanie on musi zabrać głos. Jeśli spółka jest taka be to po co się na niej z taką intensywnością udzielać? Oczywiście nie otrzymam od kulegi odpowiedzi bo czeka na nowy wątek żeby się wykazać, a jeśli nawet otrzymam to będzie to jakiś bełkot
Dnia 2018-04-29 o godz. 12:43 ~Alek napisał(a): > Próbuję udawać mądrego i nabrać tym kogoś. Wystarczy to nawet ze jakikolwiek wątek powstanie on musi zabrać głos. Jeśli spółka jest taka be to po co się na niej z taką intensywnością udzielać? Oczywiście nie otrzymam od kulegi odpowiedzi bo czeka na nowy wątek żeby się wykazać, a jeśli nawet otrzymam to będzie to jakiś bełkot
Dnia 2018-04-29 o godz. 12:43 ~Alek napisał(a): > Próbuję udawać mądrego i nabrać tym kogoś. Wystarczy to nawet ze jakikolwiek wątek powstanie on musi zabrać głos. Jeśli spółka jest taka be to po co się na niej z taką intensywnością udzielać? Oczywiście nie otrzymam od kulegi odpowiedzi bo czeka na nowy wątek żeby się wykazać, a jeśli nawet otrzymam to będzie to jakiś bełkot
Alek, niestety jest tu trochę drobnych, którzy siedzą tu krótko w przeciwieństwie do nas i dają się wystraszyć temu bełkotowi, sprzedają ze stratą- stąd ten spadek.Ale gdyby pojawił się ktoś z odpowiednią gotówką to zassałby akcje do pewnego poziomu i takie lumpy ze stopa nic już by tu nie wskórały
Myślę, że w celu wyjaśnienia pewnych kwestii należy utworzyć Stowarzyszenie Akcjonariuszy Alei Samochodowej S.A. Po przekroczeniu wymaganej ilości akcji miałoby ono wpływ na decyzje Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy. Mogłoby też na bieżąco domagać się wyjaśnienia niezrozumiałych faktów, W obecnej sytuacji na poprawny raport roczny audytowany za rok 2018 muszę czekać ponad rok. Jeśli wśród akcjonariuszy jest ktoś, kto czuje się na siłach reprezentować takie Stowarzyszenie i mieszka w rejonie siedziby Spółki, to proszę o inicjatywę w utworzeniu Stowarzyszenia.
Ja mam pozytywne doświadczenia, np. Stowarzyszenie Akcjonariuszy Polcolorit uratowało akcjonariuszom zainwestowany kapitał. Udział jest dobrowolny - na początek wystarczy kilku inwestorów, tak żeby razem przekroczyć udział 5%.
I usunęli mój post :) tak długo już nie obcowałem, z użytkownikami stoppointa, że aż zapomniałem robić kopii :)) ale tak w skrócie:
-Nie wypowiadam się, bo nie mam po co:) Tu nie ma żadnej dyskusji, nawet o raporcie za 1q gdzieś utonęła w masie spamu.. -Co bym nie napisał, co kto nie napisze i tak to bez znaczenia. Swoje zdanie mam dalej takie same i go nie zmieniłem :) Nie widzę potrzeby wykładać na złotej tacy "społeczeństwu" spółki, wręcz przeciwnie. Im mniej leszczy tutaj tym lepiej :) -Żeby była oczywistość, rozmawiam z ludźmi, lubię wymieniać się poglądami. Podawałem maila niejednokrotnie i mogę podać znowu, jestem otwaraty :) Z niejedną osobą utrzymuje kontakt i nawet tu na als :)
-Odnośnie spamu, ingorujcie nikokipasa vel kolega, bo to specyficzny osobnik i zniżacie się do jego poziomu.. jak ja kiedyś :) Pisze bzdury i ucieka do nory, nie wyciąga wniosków, nie myśli.. jak np jego wiadomość powyżej:
"Po pierwsze, raporty nie są tak wiarygodne by opierać na nich własny kapitał." Inwestuje na giełdzie na podstawie przeczuć i poucza innych? Spekulant? To było tłumaczyło gr jaguar.. :)) Włamał się na pocztę prezesa grj i po dziś dzień na zawiasie czeka na wystrzał :)) Fenomenalny człowiek z bujną fantazją :)) Jednak nie wypada się śmiać z ludzi z mniejszym zasobem wiedzy, dla których "wskaźniki są dla manipulacji", a być może to skutek wstrząsów na kopalni? :))
"Po drugie, spółka nie działa w sektorze który będzie teraz dofinansowywany i rozwijany." Efekt 500+ działa aż miło :) Jak ktoś nam czegoś nie daje za darmo to wymrzemy :)) Człowiek niesamowicie obeznany we współczesnej gospodarce :)) Bzdur o braku rozwoju nie skomentuje, bo ten człowiek ignoruje fakty, które się dzieją i które są w raporcie odnośnie ALS :)) Z drugiej strony.. czego mógłbym oczekiwać od człowieka pełnego marzeń.. Dziwne aż, że poziom prywatny jego życia nie jest dostosowany do wiedzy jaką stara się "zabłysnąć" :)
"Mam wymienić więcej czynników wpływających na obecną sytuację, czy te są wystarczające?" I ostatni jego popis wiedzy. Nil rozpoczyna rozmowę odnośnie wartości księgowej akcji, a ten człowiek wypowiada się o kursie-wycenie na rynku akcji :)) Ewenement :)) W każdym bądź razie gdyby kapitalizacja spółki rosła adekwatnie szybko do wartości, przyjętych standardów wycen itp to giełda nie miałaby sensu :)) Żyj marzeniami frustracie :)) Żona jest zadowolona, że wymieniasz pieniądze na papier toaletowy czy jeszcze nic nie wie ? :))
Nie wiem co jeszcze zapominałem dopisać... ale w razie czego kopię zrobiłem :)) Pozdrawiam :))
@dani hej dani Miło Cię poczytać po takim czasie,jeśli chodzi o usuwanie postów to próbowałem wysłać e-mail w tej sprawie do spółki ( aby się temu przyjrzeli, mają chyba jako spółka jakiś wpływ na to choćby zgłaszając zastrzeżenia co do działania moderatora)jednak adres alejasamochodowa@alejasamochodowa- nie działa, masz inny adres?Jeśli czytałeś treść jaką chciałem wysłać to chyba wiesz,że nie należę do grona stopa a nick xxx używa jeszcze jedna osoba na tym forum o czym była już mowa
Dnia 2018-05-01 o godz. 07:24 ~Matiz napisał(a): > https://bithub.pl/blockchain czytajcie moze bedzie info o handlu czesciami od banderowcow na europe:D buahahaha
ty to jesteś homo nie wiadomo? Matiz,Rodryg ,art....i w końcu Marysia- hahahahaha
I przeoczyłem Twój post, wybacz :) Niezależnie od tego czy spółkę interesuje zachowanie mdoeratora nie podejmą oni żadnych działań. W zasadzie jest tak na każdej spółce. Jeden moderator usunie post, inny go puści- tu już wadliwy jest czynnik ludzki.. dlatego robiłem kopie postów, raz post usuwali, a chwile później ten sam już nie naruszał regulaminu i był ok :) Generalnie nicku xxx wiele osób używało, ale pamiętam na stopie tego osobnika. Oskarżał mnie o pisanie z wielu nicków, po czym się zawstydził, bo pomylił IP :)) i wiem, że to nie Ty :)
@dani ja na stopie napisałem chyba jakieś 2-3 postów generalnie aby w....ć ekipę( wiem, że i tam i tu ktoś oprócz mnie też używał tego nicku) ale z wielką przyjemnością czytało mi się Twoje posty:)))