Jak myślicie co dalej ze uf ? Brak informacji i komentarzy władz spółki. Wczoraj nie mogłem się z nimi skontaktować, telefony głuche, komunikator nie odpowiadał. Mam akcje w cenie 11,24 i zastanawiam się czy nie uśrednić ale ryzyko spore. Proszę o komentarze tylko osób posiadających akcje, za mądrości w stylu" to bankrut, lecimy na 10 gr" z góry dziękuję.
Generalnie ( nie mówię o UFC) uśrednianie w dół ceny akcji, które tak dynamicznie spadają, jest fatalnym pomysłem i jednym z podstawowych błędów małych inwestorów (a raczej spekulantów).
na początek proponuję pojechać na walne, osobiście się wybieram. Zobaczymy jak raport będzie wyglądał o ile dotrzymają terminu 15 maja.
Nie wiadomo kto wywala, to nie muszą być lepiej poinformowani, osobiście mam jeszcze nadzieje, że ta sytuacja nie utopi spółki na amen. Ta firma regularnie zarabia niemałe pieniądze, ma bardzo dobre produkty i konsekwentnie od kilku lat rośnie. Jeśli pojawią się jakieś zobowiązania podatkowe nawet w kwotach milionowych to wyobrażam sobie, że to jest do uradzenia. Cały czas zastanawiam się czy spółka na tych szwindlach odnosiła jakieś (milionowe) korzyści czy była tylko elementem procederu. Jeśli odnosiła to Prezes trochę bez sensu by się wystawiał, "zarabiając" dla wszystkich kosztem osobowej odpowiedzialności, jak się kradnie to przecież dla siebie a nie dla kogoś :)
Pierwsze komunikaty od pełnomocnika prezesa były że sprawa nie dotyczy emitenta.Potem emitent dostał status poszkodowanego.Moze więc spółka cierpi z powodu prywatnych spraw prezesa który bez wiedzy reszty zarządu gdzieś kiedyś ją wykorzystał świadomie lub nieświadomie w prywatnych celach.Po to też ten audyt za 1 kwartał.
Spadki są dramatyczne. Tak jakby firma w ogóle przestała istnieć. Trochę nie chce mi się wierzyć, że to całkowita wydmuszka do prania pieniędzy i oszustw skarbowych. Oznaczałoby to, że jako taka została od początku założona, że wszystkie dane, raporty i umowy to jeden wielki szfindel (tak sugeruje zachowanie kursu). A przecież tfi musiały ją prześwietlić (ok rynek nie raz się mylił, (patrz ostatnio getback ). Z drugiej strony to NC i różne rzeczy się tu dzieją.