• analiza PMPG Autor: ~MiB [89.78.98.*]
    Gdyby ktoś miał ochotę poczytać i dodać coś od siebie - http://www.analizyprezesa.pl/2018/04/propozycje-zakupu-spoek-do-wirtualnego.html - mamy tam krótką, lecz treściwą analizę PMPG.

• Re: analiza PMPG Autor: ~Sławek [185.56.210.*]
    VROC to ciekawy wskaźnik. Bardzo rzadko daje sygnał kupna na tygodniowym, ale jak już daje to skutecznie.

Nie znalazłem żadnej spółki na której vroc dając sygnał kupna na tygodniowym nie dałby zarobić w dłuższym terminie, czasem kurs odbija po chwili , ale daje ładne zyski.

Oczywiście traktować ten wpis należy dydaktycznie. Kupować , jak kurs przebije górne ramię obecnego kanału spadkowego. Czyli na spokojnie , jak 4,5 zł przebije w górę.

link

Tu małe przykłady:

link

link
    link

link

• Re: analiza PMPG Autor: ~Grzesiek [188.146.104.*]
    Na twoim miejscu bym się wstydził tu cokolwiek pisać!!! Jesteś niewiarygodny tak jak prezio!!!
  • Re: analiza PMPG Autor: ~Slawek [94.254.244.*]
    Jak choć jeden raz napiszesz sensownie to się zastanowię.

A teraz wysoko ten jeden zwój mozgowy i napisz co w wykresie jest źle.
    Wykres matolku rysuje kurs nie ja.
    Ja ci nie muszę pisać o tym co mówi wykres wystarczy, że wskazuje ci cel w którym kurs podąża i to się sprawdza od lat. Technika lis można sobie wsadzić gdzieś w tego typu spółce tu liczy się cel zgodny ze strategią głównego akcjonariusza. Ten cel jest prosty, a ty tego jeszcze nie zrozumiałeś!
  • Re: analiza PMPG Autor: ~Sławek [109.199.11.*]
    Przypomnę się jeszcze raz.
    Czy znalazł ktoś choć jedną firmę na której wskaźnik vroc dałby na tygodniowym bardzo silny sygnał kupna , a kurs nie wzrósłby ?
    Ma ktoś choć jeden taki przypadek.

https://www.bdm.com.pl/ispag/encat/vroc.html

http://www.opcje24h.pl/wskazniki-i-narzedzia-opcji-binarnych/
  • Re: analiza PMPG Autor: ~makler [83.2.189.*]
    jeśli jest choć trochę tak jak przedstawia prezes to w niedługim czasie przyjedzie otrzeźwienie z tych ustawianych spadków i mocne zakupy ale jeśli prezes coś ukrywa to nie wiem co będzie (wydaje się, że jest bardzo tanio), ja w każdym bądź razie czekam na wybicie się powyżej 3,7 - 3,8 to jest granica, że warto się będzie zainteresować, tutaj analiza techniczna raczej nie ma zastosowania
    po prawej stronie pojawia się cały czas podaż i to w miarę duża, ktoś to rozdaje, jaki jest tego cel ?
    ile nie kupicie tyle jest dokładane
  • Re: analiza PMPG Autor: ~MiB [89.78.98.*]
    1400 akcji to dużo - proszę Cię... Dlaczego jest dokładne? Ano dlatego, że animator ma dużo papiera, którego skupił na spadkach - nie było odbicia, nie miał ich jak upłynnić, więc robi to teraz. Poza tym przypominam, że kiedy papier rósł obroty były sześciocyfrowe, obecnie to jakiś marazm...
    przestań już z tym animatorem ...
    animator to bliżej nie określony gość, który ma tracić ???
    tu chodzi o zbicie kursu tak aby prezio mógł tanio zaoferować emisję o której jeszcze nikt nie mówił
    tanio bo nikt w to nie wejdzie(jak prezio zrobi emisjeę paru milionów akcji to może ktoś to łyknie bo wtedy i p/e się urealni)
    widzę, że mamy do czynienia z grubą rybą czyt. rekinem giełdowym i jasnowidzem w jednym, nie mam więcej pytań :-) To tylko tak edukacyjnie - animator ma pulę akcji, którą obraca - Emitent jest zobowiązany do zawarcia umowy z animatorem. Z grubsza g. go obchodzi czy na tym zarabia czy traci, ma płacone za utrzymanie płynności waloru, a nie za spadek czy wzrost kursu.
    Wiedzę jak na maklera masz słabiutką Kolego, a insynuacji nie komentuję, bo raczej nie ma czego.

Pomimo powyższego jeśli pamiętacie listopad 2012 R. to osobiście radzilbym się już zastanowić nad zakupami poniżej 3 zł bo wkrótce może być różnie!!!
    dziękuję za edukację
    ale to co napisałem wykluczone nie jest
    jeszcze popytowy wykres WIG-Media, za stooq.pl
    https://stooq.pl/chart.html?id=2575&nr=01

• Re: analiza PMPG Autor: ~Ada [77.65.65.*]
    To raczej sytuacja, jak z kotem Schrödingera:

Austriacki fizyk Erwin Schrödinger wymyślił zamkniętego w pudełku kota, na którym wykonał (nie wykonał?) wyjątkowo wredny eksperyment. W hipotetycznym pojemniku zainstalował równie hipotetyczne źródło promieniotwórcze, które raz na godzinę emituje jedną cząstkę, oraz licznik Geigera, który ma obowiązek ją wykryć (również hipotetycznie). Jeśli wykryje, uwalnia trujący gaz i kot ginie. Gdy otworzymy pudełko, kot powinien być albo żywy, albo martwy. Jednak nigdy nie wiadomo, czy źródło promieniowania uwolni cząstkę, czy nie. A więc jako obiekt kwantowy kot jest i żywy, i martwy jednocześnie. Dopiero po otwarciu pojemnika dowiemy się, jak jest naprawdę.
    Przypomnę się jeszcze raz.
    Czy znalazł ktoś choć jedną firmę na której wskaźnik vroc dałby na tygodniowym bardzo silny sygnał kupna , a kurs nie wzrósłby ?
    Ma ktoś choć jeden taki przypadek.

https://www.bdm.com.pl/ispag/encat/vroc.html

http://www.opcje24h.pl/wskazniki-i-narzedzia-opcji-binarnych/
  • Re: analiza PMPG Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    Sławku bardzo ucieszyłeś tych co brali w przedziale 5-6 zeta
  • Re: analiza PMPG Autor: ~Slawek [94.254.244.*]
    Nie mam zamiaru nikogo pocieszać.
    Dla mnie to ewidentny sygnał kupna. Za jakiś czas się okaże. Do tej pory nie znalazłem przykładu że choć dał sygnał k i spadło. Tylko rosło i to mocno.
  • Re: analiza PMPG Autor: ~student [89.64.50.*]
    Sławku,
    życzę Ci obyś takiej spółki nie znalazł
    ale znając szachrajstwa naszego prezia wszystko jest możliwe
  • Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~mb [89.64.31.*]
    Dnia 2018-04-24 o godz. 11:32 ~makler napisał(a):
    > przestań już z tym animatorem ...
    > animator to bliżej nie określony gość, który ma tracić ???
    > tu chodzi o zbicie kursu tak aby prezio mógł tanio zaoferować emisję o której jeszcze nikt nie mówił
    > tanio bo nikt w to nie wejdzie(jak prezio zrobi emisjeę paru milionów akcji to może ktoś to łyknie bo wtedy i p/e się urealni)

Zarząd PMPG NIE może uruchomić emisji przy obecnej cenie, gdyż cena emisyjna za 1 akcję PGM wynosi 10 pln. Emisja akcji po 10 pln przy cenie około 2,50 pln byłaby potraktowana przez KNF jako manipulacja własnymi akcjami.

• Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~student [89.64.50.*]
    a mb jest oczywiście rzecznikiem prezia
    pisze tak jakby było wszystko oki a nie jest
    teraz codziennie to po minus parę procent
    z czego to wynika ??? prezio nic z tym nie robi, nawet stosownego oświadczenia nie wydaje bo przecież tak naprawdę to giełda pokazuje faktyczny stan a nie jakieś tam słówka prezia
    a co do animatora, ktoś tu napisał, że jego zadaniem jest utrzymanie płynności, może i tak tylko, że płynność można utrzymać nie dołując tak spółki, można nawet w takim przypadku utrzymać znacznie większą płynność bez zmiany kursu...
    więc do kaa nędzy co tu jest grane ?????

• Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~Slawek [94.254.244.*]
    Na chwilę obecną wygląda jak bankrut
  • Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    @sławek

EEX
  • @zaza Autor: ~nowy [89.64.50.*]
    BEEE
  • Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~Sławek [185.56.210.*]
    Dał mi eex dobrze zarobić. Kupiony po 1-3 zł , a oddawany po ...... część przy 40 zł, a ostatnie po 25 do 15 zł. Już tanio ale i tak z wielkim zyskiem.
  • Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~dedalus [94.254.174.*]
    Z dużej chmury mały deszcz...
    Można się wściekać na to, co tutaj się dzieje, ale na innych małych spółkach to wygląda czasami jeszcze gorzej. I tam nie ma zysków, więc każdy poziom jest teoretycznie do pogłębienia. A my jednak tę fundamentalną wartość widzimy. Szkoda tylko, że prezes nie fatyguje się, żeby pokazać, że wszystko ok.
  • Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~Car [89.64.46.*]
    Dobralem dziś 4350 gniota po 2,34 co będzie dalej to zobaczymy ale być może dziś była sesja odwrotu i teraz jedziemy do górnej bandy w trójkącie
  • Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    @sławek

EEX

Tak, tyko że ja nie pytam o to ile, kiedy i na czym zarobiółeś - odpowiadam jedynie na pytanie dotyczące wskaźnika vroc
  • Re: analiza PMPG do ~makler Autor: ~Sławek [185.56.210.*]
    Dnia 2018-04-24 o godz. 18:56 ~zaza napisał(a):
    > @sławek
    >
    > EEX
    >
    > Tak, tyko że ja nie pytam o to ile, kiedy i na czym zarobiółeś - odpowiadam jedynie na pytanie dotyczące wskaźnika vroc

Wystarczy popatrzeć, to nietrudne. Na eex na tygodniowym , ani raz przez 10 lat nie było wyraźnego (czyli powyżej min 10-20 tys ) sygnału kupna.
    Za to był dawno temu silny sygnał kupna na dziennym. Bardzo silny.

Stosując się do tego wskaźnika ciężko jest się sparzyć.

link
  • Re: analiza PMPG Autor: ~studen [89.64.51.*]
    no dobra
    skoro tak wierzysz we vroc
    to zaryzykuj i wyprzedź sytuację zaproponuj jej rozwój zobaczymy czy się sprawdzi
    Ja już mam tyle ile mogę. Więcej nie kupuję, poza tym nikogo nie namawiam do zakupu. Każdy sam wciska enter. Uważam tylko, że warto śledzić niektóre wskaźniki, choćby tylko dydaktycznie.
  • Re: analiza PMPG Autor: ~student [89.64.51.*]
    banały to co mówisz
    powiedz coś konkretnego
    bo tak namawiasz prorokujesz
    przedstaw rozwój sytuacji zaryzykuj
    zdobądź wiarygodność
[x]
PMPG -5,31% 1,60 2026-04-02 14:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać