• Podejrzewałem, że już od.......................................... Autor: ~zyga_1 [81.190.239.*]
    ......dawna o tym wiecie - mianowicie o zamiarach cwaniaków, władających spółką?. Otóż tajemnicą poliszynela jest, iż władze spółki na czele z Tomusiem zamierzają wziąć drobnych akcjonariuszy na tzw. wytrzymałość, polegającą na podawaniu każdego dnia niewielu ( ale to wystarcza) akcji,i celowo obniżając kurs. Pamiętacie, jak przy cenie ok. 10 zł zapowiadano skup celem umorzenia, podawano nawet kwotę za jaką tego dokonają. I co? Otóż doszły mnie słuchy ( oby to była tylko plotka), że cale to szemrane, rządzące towarzystwo ma na celu tylko jedno: doprowadzić do takiego poziomu cenowego ,że "drobnica" sama będzie usiłowała w panice pozbyć się tego badziewia. Chcą,jak najmniejszym kosztem - bez ogłoszenia wezwania - objąć nawet całość i pozbyć się obowiązków wynikających z bycia spółką giełdową. Plotka mówi ( a w każdej jest coś z prawdy), że kurs dojdzie nawet do 3-4 zł.. I tu żadne dane ( choćby super) dotyczące spółki nie mają znaczenia. Tak jest podobno postanowione. W końcu ONI objęli akcję praktycznie za bezcen. Dywidendy, o której wielu marzy, też zapewne ( z naciskiem na pewność) .... nie będzie. Podobne ponoć działania zarząd MCI wspólnie z władzami podległej ABC DATY zamierzają dokonać na wymienionej spółce. Sumując: jesteśmy ( żeby była jasność - ja też) droga drobnico, przez rządzących spółką MCI cwaniaków .............WYROLOWANI!!! Nie sugerujcie się jakimś małym odbiciem kursu, w końcu rzucony, zdechły kot też się nieco odbije. Kierunek jest tylko jeden........POŁUDNIE
  • Tylko dla przypomnienia Autor: ~zyga_1 [81.190.239.*]
    ........ tego co napisałem powyżej. Ktoś ( niejaki 'mar") pisze, że; " ....... Tomuś może wycofać spółkę z giełdy". Otóż ,jak pisałem wcześniej, to ,jak głosi plotka ( a może nie plotka?) : oni podobno zamierzają drobny akcjonariat wyrolować i wycofać spółkę z giełdy, wygląda, że podobne działania trwają na ABC. Po co mają dzielić się ewentualnymi zyskami i po ci im problemy z bycia spółkami giełdowymi. I na koniec: po co mają ogłaszać ( chociaż tego wykluczyć nie można) wezwanie ,jak zapewne liczą na panikę drobnicy,która odda akcję za .......... no właśnie, za ile???
    Mówi się o 3-4 zł. , niemniej powiadam: to może być tylko plotka. OBY!!!
  • Re: Tylko dla przypomnienia Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Przestań pisać bzdury, ze ściągnie spółkę po 3-4 zł za akcję. No chyba że Ty mu oddasz... Choc pewnie podobnych Tobie nie zabraknie...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [81.190.239.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Panie ........." białoczerwony" Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Nie rozumiem, jak można pisać takie bzdury.

Ostatnie wezwania świadczą o tym dobitnie gdyż nie było chętnych by na zapisy na całą wezwana ilość. Wcześniej gdyby Tomek sam nie sprzedawał na "chwilkę" też by nie było....
    Ale co tam niech będzie 3-4zł. Tak masz rację, ale ja na jego miejscu kupowałbym po 1zl po co przepłacać 200-300%? Nie uważasz?

I dlatego obligacje schodzą jak świeże bułeczki...

Już od dawna pisałem, że wezwanie jest całkiem możliwe i albo do zdjęcia z giełdy, albo pozostania ( w celu emitowania tańszych obligów jako spółka publiczna) z głównym udziałowcem na poziomie około 80-90%

Znajdź mój jeden post, ze napisałem że jest dobrze! Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? To podstawy nauki w szkole podstawowej... Core biznes i wizerunek potrafisz to rozróżnić, czy wytłumaczyć łopatologicznie jak dla siedmiolatka podczas lekcji :)

Po za tym czy uważasz, że jakiekolwiek opinie na bankierze mają charakter cenotwórczy???
    Jeśli tak, a z Twego postu to wynika..
    No to gratuluję!!!
  • Re: Panie ........." białoczerwony" Autor: ~ziga [91.216.213.*]
    to jak to jest nikt na wezwanie nie odpowiedział po 9.80 zł a teraz sypią po 7,40 zł
  • Re: Panie ........." białoczerwony" Autor: ~zyga_1 [81.190.239.*]
    No, " białoczerwony", widzę ,że jednak nie rozumiesz, a pytałem przecież, którego zdania nie kumasz?! Jeśli o spółce i jej władzach z Tomusiem na czele, piszę w sposób wyraźnie negatywny, a Ty podważasz, pisząc, że wypisuję BZDURY ( poprzednie twoje wejście na mój wątek), to czymże są twoje wpisy, jak li tylko pozytywne ocenianie MCI. Piszesz o obligacjach ("... idą ,jak ciepłe bułeczki" ) nie mając o nich zielonego pojęcia, zwłaszcza po aferze z GetBack. Ludzie mogą, istotnie kupować obligacje, ale teraz jedynie od Skarbu Państwa lub spółek z udziałem S.P., gwarantującym ich terminowy wykup - nigdy już, zwłaszcza emitowanych przez "szemrane" spółki . Zanim zaczniesz malować coś na tematy o których pojęcia ci brak - pomyśl, bo zakrawa na to, że piszesz szybciej, niż myślisz. Mówisz coś o szkole, a ja pytam: jak tobie idzie nauka w jeszcze istniejącym, w twojej maleńkiej miejscowości ....... gimnazjum?
  • A jednak to nie była plotka...................................... Autor: zyga_1 [81.190.239.*]
    Już w kwietniu głosiłem na tym wątku, że cwaniacy z Tomusiem będa usiłowali wyrolować drobnych i wycofać MCI z giełdy. Pisałem: ".. .......po cholerę im bycie spółka giełdową i wynikające z tego obowiązki i kłopoty........., o finansach ( dywidendach) nie wspominając.Po co mieli by dzielić się kasiorą z drobnicą". Pisałem ,że "plotka" głosi, iż zamęczą drobnych, biorąc akcjonariuszy na tzw. wytrzymałość, którzy sami będą usiłować pozbyć się akcji spółki, rządzonej przez szemranych cwaniaków. Podobno, jeśli nie wyjdzie proponowane wezwanie, to następnym etapem bycia spółki na giełdzie będzie takie obniżanie kursu, że przy cenie 3-4 zł ( Tak!!! Taka cena jest podobno brana pod uwagę) za akcję, drobni sami w panice pozbędą się akcji. Czy taki scenariusz się sprawdzi? Początki kwietniowej plotki podpowiadają, że jest to wielce prawdopodobnie z naciskiem - moim zdaniem - na pewność. Ten dzisiejszy ( chyba jednorazowy?) wzrost kursu, to przepowiadany przeze mnie w kwietniu efekt odbicia się spadającego zdechłego .......... kota.
  • Re: A jednak to nie była plotka...................................... Autor: ~jan [78.10.244.*]
    Dokladnie taki bedzie scenariusz .
    Gielda nie jest potzrebna dzis spolkom zwlaszcza takim jaki MCI .
    Ale gieldowy funkcjonariusz nie spi i budzi nadzieje u trzymajacych i zaslepionych.
  • Re: A jednak to nie była plotka...................................... Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Piesku nie masz wstydu??? Jeszcze miesiąc temu głosiłeś sell in may...
    Pryszczaty trollu albo naganiaczu Tomkowy do budy!!!

Pokazać Ci swoje wpisy gdy pisałem o wezwaniu? Pamiętasz jak mnie wtedy wyśmiewałeś piesku janie razem z tą swoją słodką idiotką???

Buda!!!
  • Re: A jednak to nie była plotka...................................... Autor: ~jan [78.10.244.*]
    Sell in may .....to zworot retoryczno-metaforyczny i trzeba czytac ze zrozumieniem
    Udajesz ,ze nie rozumiesz czy jestes tak tepy ?

I przestan juz trollu namawiac ludzi by tracili pieniadze stojac w kolejce po obietnice.
  • Re: A jednak to nie była plotka...................................... Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    No to zobaczymy czy warto sprzedać po 9,8zł czy trzymać piesku Tomkowy...
  • Szanowny p. 'białoczerwony"....................... Autor: zyga_1 [81.190.239.*]
    ...........ty się taki urodziłeś, czy tylko udajesz ....... naiwnego ?! Kilka miesięcy temu istotnie mówiło się o wezwaniu ( pisałem o tym) - była nawet mowa o kwocie przeznaczonej na wykup, i co? Psu na budę zdały się te zapowiedzi. Dzisiaj podobnie, tylko bardziej oficjalnie, bo ogłoszono z datą realizacji tego wezwania. Jak wyjdzie ? Zobaczymy! Duże prawdopodobieństwo, że drobnica nie odpowie (sic!) na propozycję wykupu po 9,80 zł. a to oznacza, że za jakiś czas odda po .......... no własnie! Zostaniecie zmuszeni (... jak mawia klasyk: DOBROWOLNIE) do ucieczki z waloru....... niską ceną . 
  • Re: Szanowny p. 'białoczerwony"....................... Autor: bialoczerwony1972 [94.254.226.*]
    Miszczu o wezwaniu to tu było pisane zaraz po zastawach akcji. Pisałem ja i niejaki US to Janki inne trolejbusy mnie wyśmiewały.
    Sprawdź wezwanie z listopada 2017 po 9,8zł gdy także wzywało MCI Management i czy się udało i ile zebrali z planowanych...
    Tia widać jak wszyscy uciekają....
[x]
MCI 0,36% 28,00 2026-05-13 16:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.