1. 600 tys wyprowadzane rocznie na cypr (50 tys m-c za logo) 2. należności w wysokości ponad 50 % rocznych przychodów.... pytanie która firma budowlana ich tak pociągnęła... bo przychody księgowali a kasa nie spłynęła...
3. do tego zajęte rachunku przez US. 4. obligacje do spłaty, 5. wyprowadzona kasa do M-Trans na nowe samochody, udziały - tylko ze nimi nie jeżdżą bo jak tłumaczyć odnowienie floty z jednoczesnym spadkiem przychód w M-Trans ???
To co będzie w kolejnych raportach jest do przewidzenia:
1. spadające przychody - nie da się utrzymać poziomu przychodów nie mając odpowiedniego zaplecza kapitałowego. 2. pomimo sezonu w pełni straty...
zapowiada się emisja ratunkowa - powyżej nikt tego nie kupi więc obniża wartość nominalna do 10 gr - jest z czego bo kapitały własne mają wysokie :)
emisja 100 mln akcji po 10 gr oczywiście z prawem poboru by nikt z was nie czół się poszkodowany :)
BACA dlatego cie tak DYMA..JĄ we wszystkie dziurki jak czytac ze zrozumieniem nie potrafisz , a wydawało mi się że napisałem zwięźle i prosto tak dla ogółu zrozumiale :) bez tych specjalistycznych zwrotów nieznanych szerszemu ludowi :)
NOMINAŁ można obniżyć - jak nie wiesz to poczytaj co zrobili na aleisamochodowej.pl - ze złotówki na 40 gr chcieli, potem 60 gr jak kurs poleciał... ostatecznie nie obniżyli ale czy się nie da? wszystko się da - trzeba mieć wyobraźnię kolego BACA.
O moją kasę to się martwcie , jak daliście się wy....... ć to wasza sprawa. Ja swój pakiet mam i mi już wystarczy, sprzedam w odpowiednim momencie , jeszcze zarobię bo średnią mam 18 groni i wali mnie to czy będzie dalej spadać. Tyle.. A nominał to sobie mogą obniżać , to tego są odpowiednie przepisy i uchwały. !!!!!!!!!!!!!!!!
emisję akcji mogą sobie zrobić i po 10 zł ale akcje dadzą w rozliczeniu 1:1 za pełną kwotę wierzytelności przeliczając ilość akcji wg kursu giełdowego. Też taki myk mogą zrobić.
Patrzcie jaki wał zrobili na PBG jeszcze początkiem sierpnia akcje sobie chodziły po 3 zł by rankiem o godzi. 9:00 zaskoczyć inwestorów kursem TKO 8 sierpnia -80% dziś śmiecia mielą po 10 groszy.
Wystarczy, ze zrobią sobie jakąś renominacje akcji czy jakiś zabieg księgowy oczywiście zgodny z prawem bo za coś Osińskiemu z ECB płacili przez tyle czasu i siedział u nich w radzie nadzorczej haha