• stay calm Autor: ~El [213.184.7.*]
    "Giełda to narzędzie do przekładania pieniędzy z portfela niecierpliwych do portfela cierpliwych" oraz "cierpliwy to i kamień ugotuje" :)

Nie ma żadnych powodów, aby VST i BTM się połączyły, bo nawet razem wzięte będą miały zbyt małe udziały, żeby tu mówić o monopolu. Jeśli dojdzie do wymiany akcji, to przy obecnych kursach, średnia wartość jednej akcji VST wyniesie 4.10 zł. Teoretycznie kurs BTM powinien wynosić ok. 3.48, aby oddać przyjęty parytet wymiany akcji.
  • Re: stay calm Autor: ~ja [37.47.53.*]
    Tylko ze jak ktos np.tu jest cierpliwy i ma 0 slownie zero,
    to gdzie indziej mogl zarobic a nie siedziec i patrzec jak kapital stoi w miejscu albo maleje, gielda to raczej do handlowania a nie gotowania kamieni :)
  • Re: stay calm Autor: ~El [213.184.7.*]
    Też tak kiedyś myślałem, kiedy ze stratą sprzedawałem CDPROJECT po 15 zł... ;)

Może mógłby zarobić, a może mógłby stracić. Giełda nie lubi gdybania. :) Jeśli ktoś widzi sygnał do dużych wzrostów na innych papierach, to nie widzę powodu, by uparcie trzymać BTM. Zazwyczaj jednak mamy jedynie "przeczucie", które czasem kończy się "a mogłem kupić", a czasem "dobrze, że nie kupiłem".
  • Re: stay calm Autor: ~ja [37.47.53.*]
    W ogóle ten bytom to jakieś nieporozumienie ma tyle przesłanek żeby rósł a tu nic? Czy chodzi tylko o uokik czy jakiś trup w szafie?przeciez przy normalnej spółce tu powinno byc z 3.5 spokojnie
  • Re: stay calm Autor: ~El [213.184.7.*]
    Moim zdaniem właśnie nie ma przesłanek żeby rósł :) Gdyby w BTM był potencjał, który pozwalałby mierzyć się z VST na rynku, to by nigdy nie doszło do porozumienia i połączenia spółek. Od jakiegoś czasu BTM puszcza ubrania o wątpliwiej jakości. Garnitury z dodatkiem poliesteru, swetry z badziewnej wełny, rozciągające się po kilku użyciach. Dzisiaj to jest poziom Wólczanki, czyli marki VST, którą oznacza się produkty słabszej jakości.
    Prognozowałem, że BTM będzie równało do VST, a póki co bardziej to VST obniża kurs, aby równać do BTM.
  • Re: stay calm Autor: ~ja [37.47.31.*]
    A przyrosty miesiąc do miesiąca i r/r po ok 20% to mało?
  • Re: stay calm Autor: ~MEGI [37.47.233.*]
    UWAZAM ZE NIE NA SENSU ,ZEBY DWIE MALE ALE DOBRE FIRMY LACZYLY SIE TYLKO PO TO ZEBYZARABIALI NA TYM SPEKULANCI , A MOZE TEZ CI CO SA BLIZEJ WIEDZY.IM MNIEJ WIEDZY TAJEMNEJ TYM LEPIEJ DLA GIELDY.
[x]
BYTOM 2,61% 2,75 2018-11-28 16:49:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.