zgodnie z raportem nr 7/2018 z dnia 2018-02-06 Damf po.życzył spółce Patro Invest 101000 000 pln na 6,9% w skali roku. Raport ten mówi cytuję: "Strony ustaliły, że odsetki od udzielonej pożyczki będą płatne miesięcznie do dziesiątego dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedzający"
Czyli w raporcie za 1Q, który ma być opublikowany 11 maja 2018 powinien być wykazany przypływ gotówki w kwocie 4 x 47 000 pln = 188 tys. pln, gdzie 47 000 to odsetki za 1 miesiąc, a 4 to ilość miesięcy, czyli styczeń - kwiecień.
Biorąc pod uwagę że damf nie zatrudnia żadnych pracowników (no poza zarządem i p. prezez :P) i ma znikome koszty działalności bo w sumie nic nie robi to raport za 1Q 2018 powinien wykazać zysku na poziomie 180 tys.
Mówię sprawdzam, raport 1Q 2018 powinien pokazać czy faktycznie te odsetki wpływają na konto damfa i czy spółdzielnia płocka jedzie znów po bandzie.
Jeśli odsetki nie wpływają na konto to pewnie znajdą się życzliwi co zgłoszą do KNF, że spółka nie informuje należycie inwestorów, a właściwie wprowadza ich w błąd za co grozi kara poczynając od finansowej na zawieszeniu notowań kończąc.
Także ja z ewentualnym kupnem wstrzymam się do maja :)
Dnia 2018-04-09 o godz. 11:07 ~Zniewolony napisał(a): > zgodnie z raportem nr 7/2018 z dnia 2018-02-06 Damf po.życzył spółce Patro Invest 101000 000 pln na 6,9% w skali roku. Raport ten mówi cytuję: "Strony ustaliły, że odsetki od udzielonej pożyczki będą płatne miesięcznie do dziesiątego dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedzający" > > Czyli w raporcie za 1Q, który ma być opublikowany 11 maja 2018 powinien być wykazany przypływ gotówki w kwocie 4 x 47 000 pln = 188 tys. pln, gdzie 47 000 to odsetki za 1 miesiąc, a 4 to ilość miesięcy, czyli styczeń - kwiecień. > > Biorąc pod uwagę że damf nie zatrudnia żadnych pracowników (no poza zarządem i p. prezez :P) i ma znikome koszty działalności bo w sumie nic nie robi to raport za 1Q 2018 powinien wykazać zysku na poziomie 180 tys. > > Mówię sprawdzam, raport 1Q 2018 powinien pokazać czy faktycznie te odsetki wpływają na konto damfa i czy spółdzielnia płocka jedzie znów po bandzie. > > Jeśli odsetki nie wpływają na konto to pewnie znajdą się życzliwi co zgłoszą do KNF, że spółka nie informuje należycie inwestorów, a właściwie wprowadza ich w błąd za co grozi kara poczynając od finansowej na zawieszeniu notowań kończąc. > > Także ja z ewentualnym kupnem wstrzymam się do maja :)
Może nie pokażą bo napiszą że pieniądze te są na pokrycie wypłat tych których powyżej wymieniłeś.
A ja po wczorajszym info z KDPW nic nie kumam , co gorsze nie pojawił się żaden głos ekspercki na forum .
Jestem naiwny ale nie mam wyjścia - obaczę co będzie w raporcie w maju ale mimo wszystko poczekam do 1-wszego - 2-iego Sierpnia - wtedy powinien ukazać się komunikat , że Patro Invest , zgodnie z umową ( poniżej ) zwrócił Damf ponad 10 mln PLN
.......do łącznej kwoty udzielonej pożyczki wynoszącej 10 100.000,00 zł. (słownie: dziesięć milionów sto tysięcy ). Emitent informuje, że pozostałe warunki Umowy pożyczki z dnia 6.07.2017r. pozostały bez zmian. Pożyczka jest oprocentowana w wysokości stałej stopy procentowej wynoszącej 6,9% w skali roku. Strony ustaliły, że odsetki od udzielonej pożyczki będą płatne miesięcznie do dziesiątego dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedzający, zaś kwota kapitału udzielonej pożyczki zostanie zwrócona Emitentowi do dnia 31.07.`2018 r.
Dnia 2018-04-11 o godz. 20:54 ~lola napisał(a): > dlaczego akcji dalej jest ponad 140 baniek
Mnie naiwnemu wydaje się , że strony internetowe są niezauktualizowane , te i inne informacje (np że nadal zajmują się turystyką ) "wiszą " całymi tygodniami a nawet miesiącami bez zmian
Toteż ja po wczorajszym info z KDPW nic nie kumam , co gorsze nie pojawił się żaden głos ekspercki na forum .
Jestem naiwny ale nie mam wyjścia - obaczę co będzie w raporcie w maju ale mimo wszystko poczekam do 1-wszego - 2-iego Sierpnia - wtedy powinien ukazać się komunikat , że Patro Invest , zgodnie z umową ( poniżej ) zwrócił Damf ponad 10 mln PLN
.......do łącznej kwoty udzielonej pożyczki wynoszącej 10 100.000,00 zł. (słownie: dziesięć milionów sto tysięcy ). Emitent informuje, że pozostałe warunki Umowy pożyczki z dnia 6.07.2017r. pozostały bez zmian. Pożyczka jest oprocentowana w wysokości stałej stopy procentowej wynoszącej 6,9% w skali roku. Strony ustaliły, że odsetki od udzielonej pożyczki będą płatne miesięcznie do dziesiątego dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedzający, zaś kwota kapitału udzielonej pożyczki zostanie zwrócona Emitentowi do dnia 31.07.`2018 r.
dezinformacja celowa - dla zawszenia na wieczność (!) notowań tej szmaty !
co dla patro byłoby najlepszym wyjściem ,,,,i oczywiście OPŁACALNYM ,,,,
szalom,
oczywiście parówa pójdzie siedzieć - NA ŁAWECZCE PRZED SKLEPEM I BĘDZIE SĄCZYŁ OCZYWIŚCIE TRUNEK DOBRY MARKI ,, jabol " bo powie że na taki tylko go stać tego starego pierdziela ????
Na pewno mogą postawić zarzut celowego wprowadzania akcjonariuszy w błąd
A po drugie jak damf invest ma tylko 4 mln akcji, o ile je jeszcze ma to wystarczy zebrać z rynku 5 mln akcji i przejąć kontrolę nad spółką. Jakby ktoś miał więcej gotówki albo zebrała by się grupa investorów indywidualnych to można wykręcić niezły numer parówie
Dnia 2018-05-02 o godz. 19:07 ~Loki napisał(a): > Na pewno mogą postawić zarzut celowego wprowadzania akcjonariuszy w błąd > > > > A po drugie jak damf invest ma tylko 4 mln akcji, o ile je jeszcze ma to wystarczy zebrać z rynku 5 mln akcji i przejąć kontrolę nad spółką. Jakby ktoś miał więcej gotówki albo zebrała by się grupa investorów indywidualnych to można wykręcić niezły numer parówie
ŻEBY TO PRZEJĄC TO BYM MUSIAŁ WIEDZIEC CZYM SIĘ ZAJMUJĄ TE PARÓWY ....... BO MOŻE PRZEJMIECIE DŁUGI PARÓWY CHYBA ŻE MAJĄ LASKI W DOBRYM STANIE PO MAŁYM PRZEBIEGU TO TAK haaa... haaaa...
te żarty na damfie juz nikogo nie śmieszą ....Grubasek zrobił tu kilka nieczystych zagrań i jeśli akcjonariat bedzie zgrany plus dobry prawnik to knf bedzie miał podstawy by ukarać uszatego boleśnie.....
Mam spory pakiet i jestem po rozmowie z prawnikiem . Giełda nie jest ich własnoscią ( NC rownież) tak naprawde Płockie grubaski sa płotkami w tym interesie a KNF ma ich dość . Te ostatnie zagrywki robią emisje kasa wpływa , pożyczaja ja na procent , teraz jakies smieszne info ze jednak emisja bedzie mniejsza o jakies 90% pycha zgubiła nie takich cwaniaków ...