• JAKA cisza i wyczekiwanie Autor: ~mario18 [89.78.239.*]
    nikt nie jest pewien przyszłości dlatego zakupy ograniczone
  • Re: JAKA cisza i wyczekiwanie Autor: ~Metz [94.254.149.*]
    Jakie zakupy ograniczone?! Kto miał mieć, ten już ma. A kto nie ma, znaczy że nie jest zainteresowany.
    Można powiedzieć, że wezwanie się nie udało zanim się jeszcze rozpoczęło. Cena od kilku dni utrzymuje się powyżej ceny wezwania, więc jeśli ktoś MUSI sprzedać, to może to teraz zrobić wcześniej (czytaj: teraz) i po cenie wyższej niż w wezwaniu. Wydaje się, że nikt rozsądny na wezwanie nie odpowie. Mamy więc dwie możliwości: podniesienie ceny wezwania lub niedojście wezwania do skutku, bo nikt (lub prawie nikt) się nie zapisze.
    Jedyną niewiadomą jest prawdopodobieństwo tego drugiego scenariusza. Zastanawiam się czy w długim terminie byłby on zły dla mniejszościowych akcjonariuszy ...
  • Re: JAKA cisza i wyczekiwanie Autor: ~bodzidzia [94.229.214.*]
    Wezwanie to przykrywka.Do czerwca cena Coliana wzrośnie wg mnie powyżej 4,- o to chodzi.Ja czekam na ujawnienie piątego dużego gracza /obstawiam syna Kolańskiego/.Do czerwca zgarną papier od drobnych inwestorów,których i tak nie ma już za wiele.Ta zabawa zaczęła się już 2-3 lata temu.Podstawione słupy już mają około 3-4% Coliana .Opcja dwa to już wszystko jest ustalone z funduszami oraz ofe i transakcja dojdzie do skutku a drobni zostaną z ręką w nocniku.Pozdrawiam
  • Re: JAKA cisza i wyczekiwanie Autor: ~Lipo [80.154.98.*]
    Sorry ale prezentujesz jakąś pokrętną logike. Piszesz, że chodzi o to aby cena poszła powyżej 4 zł (powyżej wezwania) a wtedy drobni zostana na lodzie? Jak na razie handlu prawie nie ma na papierze a kurs systematycznie choć mozolnie idzie w górę. Po co ktoś się ma zapisywać na wykup akcji po cenie nizszej niz obowiązująca na giełdzie? Jaki syn, jakie słupy? Że fundusze juz dogadane? I oddadzą taniej niż kurs powyżej 4 zł na giełdzie? No kupy sie to nie trzyma w żaden sposób.
  • Re: JAKA cisza i wyczekiwanie Autor: bodzidzia [94.229.214.*]
    Nie zrozumiałeś albo nie chcesz zrozumieć.Jakby na giełdzie była logika zrozumiała dla wszystkich to nikt by nie tracił.Jakbyś czytał wszystkie wypowiedzi Kolańskiego to wiedziałbyś do czego zmierzam pisząc o spadkobiercy.A jeżeli masz papier Coliana to nie pisz ,że obroty mizerne bo każdy kto tu siedzi dobrze wie jakie obroty były przed wezwaniem.To z mojej strony wszystko a jak nie łapiesz to daj na luz.Pozdrawiam.
    Dla przypomnienia wklejam swój wpis kiedy nikt nie myślał o wezwaniu.
    Re: Wycofanie z giełdy Autor: bodzidzia [94.229.214.*]2018-02-27 10:20 OFE ma w Colianie 7,57% w Tarczyńskim przeszło18%.Można już powiedzieć ,że OFE to Skarb Państwa i dlatego Tarczyńskiego nie chcą sprzedać.Tylko naiwny może sądzić,że chodzi o kasę.To już polityka i polonizacja a nie biznes, dlatego ucieczka z giełdy f-m prywatnych.Colian również idzie w tym kierunku a kartą przetargową w tej rozgrywce z TFI będą akcje Vistuli.Zerknij na TFI Coliana i Vistuli.Pozdrawiam
  • Re: JAKA cisza i wyczekiwanie Autor: ~JayD [37.47.138.*]
    To może i ja zacytuję mój post:

Dnia 2018-02-27 o godz. 11:16 ~JayD napisał(a):
    > Nie wiem jak Ty liczysz, ale mnie OFE wyszło ponad 11%, a z TFI to ponad 16 %. Poza tym może i nie chodzi im o kasę tego nie wiemy, ale efekt w postaci podwyższenia ceny wezwania został osiągnięty, czyż nie? A to mnie akurat najbardziej interesuje.
    > A czy z COL nie będzie podobnie to tego nie wiesz...
    > Ja tam akcje trzymam i nie puszczę za drobne, na pewno straszonka że będzie wezwanie po 3,30 mnie śmieszą :D

A zakładający tamten wątek chyba jednak myślał o wezwaniu :)
    ale nie sądziłem że nastąpi to tak szybko...
    To że przekroczy 4,xx to niemal pewnik, obroty na plus, podaży już prawie nie ma...
    Ale ciekawi mnie jakaż to przykrywka...

Uderz w stół a nożyce się odezwą.
  • Re: JAKA cisza i wyczekiwanie Autor: ~JayD [37.47.138.*]
    ;D
    Logika na giełdzie rzeczywiście jest towarem deficytowym ale to dlatego że handlujący nie zawsze zachowuja się logicznie. Ale to co opisujesz o planach wąsa jednak podlega logice przyczynowo skutkowej. Zakładam, że wąs postępuje logicznie chcąc wycofać spółkę z giełdy. Sam bym tak zrobił na jego miejscu. Ale twoj wywód o przykrywce z wezwaniem nijak nie trzyma się kupy bo po co miałby podbijać cenę na giełdzie do 4 zł akurat teraz skoro potrafił trzymać cene przez całe lata grubo poniżej 3.5 zł? Jest ostatnia osobą która byłaby tym zainteresowana. Tak więc to nie może byc częścią jego planu. Oświeć mnie.
    Na to nie licz milionerze z Elkopu.
    Wcale na to nie liczyłem, żartowałem sobie tylko. Nie miałbyś przecież żadnych argumentów. A 4 zł to będzie za kilka dni a nie dopiero w czerwcu inwestorze z Bożej łaski:-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.229.214.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ponownie napiszę to co zgłosiłeś do moderatora.Ja przynajmniej jestem inwestorem a ty trol.... i hejterem.
[x]
COLIAN 0,00% 4,08 2018-07-19 12:56:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.