Jak to jest, ze JK wycenia NFC na 10mln, a caly United jest wart 4-4.5mln? Jak to jest, ze United jest wart 4-4.5 mln, a JK jezdzi wyleasingowanym Merolem za 500K? Dlaczego prawie caly zysk United pochodzi ze spolki zoo, do ktorej akcjonariusze United nie maja wgladu? Jak to jest, ze JK/United poniusl 400K kosztow prawniczych zwiazanych z obsluga sytuacji w iAlbatrosie, a w kosztach rocznych tego nie widac. Jak to jest, ze United nie dokonal odpisu na wycene iAlbatrosa na koniec roku, skoro sam JK twierdzi, ze akcje sa znacznie mniej warte niz to co wydal na ich zakup?
Duzo tego, ale moze pozwoli to paru akcjonariuszom przejrzec na oczy i dostrzec zaklamanie JK.
A dlaczego nie sprzedacie tych akcji?
Wówczas nie będzie się Wam śmiałby twarz, naprawdę nie rozumiem po co tkwicie w tej spółce i ciagle marudzicie jaki ten Karaszewski jest bee...
Znam spolke od lat. Wiem ze jest warta wiecej oceniam ze tak 2-3 razy wiecej niz kurs teraz. Wiem ze stoja za nia mocniejsze hamerykanskie kapitaly i rozne spolki typu LLC z raju podatkowego. Ta spolka NCF jest mocno zyskowna tak ze nawet JK ja na chwile wyprowadzil i z powrotem wprowadzil w posiadanie. Na darmo nie zakladal tez JK Invest w Deleware.
Wlasciciele szukaja roznych okazji inwestycyjnych i spekulacyjnych a przez to wiklaja sie w jakies dziwne sytuacje nie wiadomo czy specjalnie czy przypadkiem. Niestety wycena spolki nie ma wiele wspolnego z wartoscia, dla nas kurs jest wazny a dla nich bez znaczenia. A to my leszcze jestesmy na koncu lancucha pokarmowego. Tutaj sie zarobi ale czekanie moze potrwac cale lata a 95% z was nie doczeka tego. Z powodu braku kasy czasu a nagonka na forum wykonczy was kompletnie. Tak bylo jest i bedzie.
„...Tutaj sie zarobi ale czekanie moze potrwac cale lata a 95% z was nie doczeka tego. Z powodu braku kasy czasu a nagonka na forum wykonczy was kompletnie. Tak bylo jest i bedzie.”
tutaj ma Pan 1000% racji...