według mnie ta emisja była po to żeby rozwodnić kapitał i zapłacić mniej drobnym akcjonariuszom, kto dał wiecej niż będzie wycena może złożyć pozew do sądu i ma sporą szanse na odzyskanie zainwestowanych środków, może też chyba nadal być akcjonariuszem yawalu i brac udział w podziale zysków tzw. dywidenda...
biorac pod uwage rozwodnienie akcji do 6,8 mln i wartosc kiegowa przed wycofaniem spolki z gieldy , oraz przy zalozeniu ze firma nie przynosila strat w kolejnych latach i nie nastapily jakies odpisy to wartosc ksiegowa to min 25 Pln za akcje. W tym wypadku bylby to skandal jezeli biegly wyceni akcje znacznie ponizej tej ceny. Czy ktos wie jaka jest wartosc ksiegowa na akcje ?
wiem że spółka jest nowoczesna i prosperuje dobrze - otrzymuje również różne certyfikaty międzynarodowe i cena jaką podałeś wcale nie jest wysoka ale zarząd nie tak dawno chciał skupywać od akcjonariuszy nie tak dawno nie wyżej niż po 5,99 zł i teraz powiedzcie czy to było uczciwe, kto tą cenę wymyślił !!! teraz może być podobnie, jeśli oddamy akcje i dostaniemy marne grosze to może lepiej tych akcji im nie odsyłać, przecież ich nie stracimy i bedziemy dalej udziałowcami spółki yawal, jeśli będzie dywidenda też na pewno ją otrzymamy. Co Państwo o tym myślą.
Po co mącisz ludziom w głowach, jak nie oddasz akcji to i tak zostaną unieważnione i tylko stracisz. Lepiej im oddać i jak nie zgodzisz się z ich wyceną, to możesz iść do sądu. Można by się zebrać większą grupą i poprzez kancelarię prawną wytoczyć im proces, jak przegną z niską wyceną.
przepraszam ale nadal nie bardzo rozumiem, to niby w demokratycznym państwie Polsce jest takie prawo że jak nie oddam swoich akcji to i tak przepadną na rzecz spółki... mam oddawać nie znając ceny !!!! a co zrobią spadkobiercy akcjonariusza który np. już nie żyje którzy jeszcze nie mają uregulowanego prawa do akcji. Co za bezlitosne prawo tworzone tylko pod bogatych i cwaniaków. Mam nadzieje że jak wycena akcji będzie niska akcjonariusze będą składać zbiorowe pozwy,,, szkoda słów może pan prokurator generalny minister Źiobro coś nam pomoże.
Na koniec 2017r bylo łącznie 7 mln szt akcji po jesiennej emisji. W marcu br. byla publikacja informacji o umorzeniu 215 tys.szt.Tak więc obecnie pozostaje prawie 6,8 mln szt.(muszę sprawdzić ale umorzenie chyba było już po walnym 16.03)