• Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~And285 [185.53.144.*]
    O to jest pytanie?
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~w_zielonym_gaju [94.254.242.*]
    Z obrotami o wolumenie 1 akcja???
    Trup?
    Po co, śmierdzących spółek i tak na GPW nie brakuje.
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~robert [83.27.238.*]
    ty ,,w zielonym gaju ,, niby spółka trup a przesiadujesz na jej forum !!! jak dostaną 94 mln to kurs będzie po kilka zł i notowania ciągłe pewne !!!!!
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~666 [80.48.244.*]
    a poza tym komunikatem o tych 94 mln to czytałeś jeszcze jakieś inne ??? za co po kilka złotych ??? wiesz jaki jest poziom zobowiązań tej spółki ???? pomijam już zupełnie to, że prawomocnie jest tutaj ogłoszona upadłość ..... co z tą upadłością ??? tak zniknie, zapomną o niej czy jak ???? ogarnij się....., nikt tutaj nie siedzi, a po prostu widząc coś tak "odkrywczego" od czasu do czasu po prostu prostuje;
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~abc [194.140.225.*]
    Nie jestem do końca pewny, ale wydaje się, że najpierw Alma zniknie z giełdy. A dopiero później będzie mogła nastapić ewentualna sprzedaż do Leclerca.
    Zgoda UOKiK już jest, ale jest wielce prawdopodobne, że brak uprawomocnienia dla punktu 7 wynika ze zgłoszonych z dużym prawdopodobieństwiem zażaleń. Jesli tak jest to należy liczyć się z kilkoma miesiącami na ewentulane oddalenie. Jednym miesiącem na uprawomocnienie i minimum miesiącem na finalizacje.

Bez prawomocniej decyzji o prepacku nic nie może być sprzedane w ramach proponowanej transakcji.

W przypadku ogłoszenia upadłości przez spółkę publiczną wycofanie akcji z obrotu na rynku regulowanym następuje z mocy prawa z upływem sześciu miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia sądu o ogłoszeniu upadłości.

Postanowienie jest prawomocne z dniem 02.12.2017 roku

• Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~w_zielonym_gaju [94.254.241.*]
    Drogi "Robert" zaglądam na to forum pomimo "szczęścia" nieposiadania akcji tej szacownej spółki. Obserwuję od początku jej istnienia, byłem jej akcjonariuszem, co pozwalało mi od czasu do czasu parę groszy na jej kursie uciułać. Pisałem już kiedyś o tym, a od czasu gdy spadła na 14 zł przestałem kupować te akcje gdyż widać było co się święci. Obserwowałem także na Techmex-ie i Mostostalu Eksport jak naiwnie ludzie wierzyli w odrodzenie tych spółek.
    Czytam to forum, gdyż jest bardzo pouczające - pokazuje jak łatwo ludzie łapią się na plewy takich cwaniaków jak Mazgaj, który zbudował system "dojenia" inwestorów za pomocą kilku różnych spółek. Tak aktualnie doi Krakchemię - możesz sprawdzić - spółka kupiła akcje Vistuli za duże jak na jej możliwości pieniądze, sama dostała po du-pie, zysku nie ma od lat. Ale Prezes siedzi w kieszeni Mazgaja (razem prowadzą inne spółki) i nie sprzeda akcji Vistuli aby akcjonariusze coś dostali. Co istotne tylko od decyzji Prezesa zależy możliwość sprzedaży tych akcji, kiedy spółka jeszcze funkcjonuje. Czeka z tym na upadłość, gdyż jakiś bank zechce te zastawione akcje sprzedać, a wtedy on (Mazgaj) kupi je z dużym dyskontem - tak jak było z akcjami które miała Alma. Innej możliwości dla Mazgajów nie ma. Po sprzedaży musieliby podzielić się zyskiem z akcjonariuszami. Ten system działa na niekorzyść akcjonariuszy i powinni wiedzieć o tym, jak łatwo mogą stracić na swoich inwestycjach.
    Obserwacje te już kilkakrotnie zapobiegły zrealizowaniu przeze mnie spontanicznego zakupu jakichś bardzo ryzykownych papierów. Myślę, że każdy powinien obserwować to co dzieje się na takich ryzykownych spółkach dla swojego dobra.

• Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~robert [83.27.38.*]
    ,, w zielonym gaju ,, tutaj mazgaja już nie ma w akcjonariacie !! a ja kupiłem akcje po 25 gr pod info o dostaniu 94 mln zł
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~HIM [37.47.11.*]
    No właśnie wróci, jest właścicielem Krakowskiego kredensu. Ma ktoś może wiedzę na ten temat?
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~HIM [94.254.128.*]
    Chętnie też bym się dowiedział co się tam dzieje, Alma jest właścicielem Krakowskiego kredensu a ten radzi sobie nieźle. Czy akcje wrócą na giełdę?
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~HIM [81.219.83.*]
    Czy ALMA wróci na GPW?
    Alma jest właścicielem KK, nie doszło do sprzedaży do Leclerc`a, zatem firma funkconuje i nawet nieźle sobie radzi. I co teraz?
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~judasz [37.47.159.*]
    Kasa z almy jusz jest dawno na kajmanach wam zostały tylko marzenia
  • Re: Alma wróci jeszcze na notowania ciągłe??? Autor: ~burakzalmy [46.170.51.*]
    Krak kredens tak samo świetnie sobie radzi jak alma. Ciągła zmiana dostawców bo żadnemu nie sa w stanie terminowo płacić. Ilość sklepów systematycznie spada.
[x]
ALMA -40,00% 0,03 2018-06-01 15:29:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.