• Dobrze napisane się czymam Autor: ~Hisz [84.124.164.*]
    Jeżeli myślicie krótkoterminowo to przegracie w dłuższej perspektywie. Minox jest tani, a tanio jest jak klimat wokół niego jest zły. To czas na zakupy i to właśnie robią ludzie z kapitałem i czasem. Kurs akcji się zmieni - może będzie 0.10 może 0.12 - to nieważne. Ważne jest że w dłuższej perspektywie wyjdzie ponad dzisiejszy poziom. Może i za rok, dwa, pięć - nieistotne. Istotne jest, że sprzedasz z zyskiem 10, 20, 30% który przewyższa jakąkolwiek lokatę. 7-8% rocznie w długim (10-15 lat) okresie czasu to zyski najlepszych funduszy na świecie. Maluczcy, zachłanni inwestorzy robiący dużo szumu na forach przegrywają (wygrywający nie czyją potrzeby ciągłego pisania nic nieznaczących postów, stawiania prognoz = zgadywania i chwalenia się tym dookoła). Wiem , że 30-latkowie patrzą na to inaczej - dla nich 10-15 lat to kawał czasu - pół życia ...i chcą się dorobić. Ale giełda to nie miejsce na zarabianie na samochód czy mieszkanie. To miejsce do zarabiania na kolejny samochód i kolejne mieszkanie
  • Re: Dobrze napisane się czymam Autor: ~Atl3ta [5.206.243.*]
    Bardzo mądrze napisane, brawo Ty!:)
  • Re: Dobrze napisane się czymam Autor: ~mnx [31.0.123.*]
    łał doradca inwestycyjne się znalazł na...dforum bankiera.
    Hisz dopisz sobie "r" i może zrób się Rafałem Hirszem hahahahahahaha

jak jest tanio to kupuj baranie hahahaha
    minox jak lokata ? hahahaha tylko strasznie tu inflacja wysoka jest, zjadła już w prawie pół roku ponad 90% włożonego kapitału hahahahaha a może to nie lokata ale taka polisolokata ?

składzik budowlany który wspólnie z Osińskim (EBC) który im pomógł przeprowadzić tą operację i pewnie też oprócz kasy dostał za to miejsce w radzie nadzorczej i pewnie pakiet akcji na siebie lub słupa wprowadzili te baraki na giełdę NC w czasach gdy wchodził każdy bez specjalnej kontroli co świadczy o jakości tego rynku i spektakularne upadki, zamiany nazw/działalności, szorowanie kursem po groszówkach, wykluczenia i zawieszenia w obrocie !!!

na tamtych spółkach też byli tacy bezczelni naganiacze, może po prostu naiwni albo po prostu zdesperowani i pisali w podobnym stylu i tonie uspokajające komentarze. dziś została im na rachunkach makulatura haha

spółkę kupuje się patrząc i porównując zobowiązana do majątku jaki firma ma i zabezpieczeń ! Minox zobowiązania ma 33 mln z czego krótkoterminowe ok 25 mln a jaki ma realny majątek który można spieniężyć ? 5 mln ? Góra 10 mln i to chyba lekką przesada wliczając to akcje M-TRANS które pewnie wycenili sobie wg wartości godziwej (sami sobie ustalili cenę za akcje w tej wycenie tak jak sami sobie wpisali te kwoty w tych umowach intencyjnych np. Budimex 35 mln hahahaha).
    Skoro nie mają na spłatę obligacji w wysokości niecałych 700 tys. zł to o czym to świadczy ?

Już jednych za spółkę zależną które ręczyli i też nie zapłacili, wcześniej w 2014 też się prześliznęli z obligacjami i bank im pożyczył na spłatę i zrobili to mając jeszcze akcje i szanse na biznes. teraz ? US na nich siadł, strata za 2016 przy bumie budowlanym !!, akcje wywalali z 1,95 zł na 15 groszy !
    Gruntów nie mają, znak towarowy MINOX wyprowadzony, co jeszcze wyprowadzają ze spółki ? się zobaczy !

• Re: Dobrze napisane się czymam Autor: ~Hisz [84.124.164.*]
    Słuchaj łbie do puki się nie srałeś do mnie to miałem w dupie twoje komentarze radze ci zejdź ze mnie,
    ale przestań pisać głupie delikatnie mówić naganiające komentarze !
    bo są one tak śmieszne jak i żałosne !!
    pisząc je powodujesz moją irytację bo potrzeba mieć odrobinę inteligencji by wiedzieć z czym mamy tu do czynienia !
    a pisząc to i jeszcze się tłumacząc wskakując na moją osobę uwłaczasz mojej inteligencji !
    i albo masz złą wolę, albo mówiąc delikatnie jesteś ekonomicznym ignorantem intelektualnym albo masz w tym swój cel

jak dla mnie inwestycja jest dobra to akcje jej kupuję, ty naganisz na kupno samemu nic nie robiąc i to mnie po prostu śmieszy :)
  • Re: Dobrze napisane się czymam Autor: ~Hisz [84.124.164.*]
    To jest mój ostatni komentarz na tej spółce . Powiem ci tak akcji mam bardzo dużo średnia 0.19. Nawet jak bym miał stracić te pieniądze to ich nie oddam bo dla mnie to jest zwykła szulernia która chce wydymać wszystkich. A co do Ciebie to mam mieszane uczucia bo nie wydaje mi się abyś działał charytatywnie. Ja na giełdzie gram dopiero dwa lata i może mało wiem , ale tu dobitnie widać jak  kręcą . Co do postu tytułowego to znalazłem go na innym forum i jest w nim dużo prawdy. Tak jak napisałem znikam bo szkoda moich nerwów i może i twoich.

Ps. A tak w nawiasie to mam na imię Rafał a pisze Hisz bo mieszkam w Hiszpanii i tak jakoś jest Hisz
    dobra spoko nie ma co się spinać i denerować :)
    moja dobra rada jako człowieka który na tych śmieciach stracił już pewnie z 15 lat życia, uważaj...
    do akcji nie ma co się przywiązywać i dopisywać różnych teorii, lepiej sprzedaż ze stratą niż później nie mieć już takiej szansy lub z jeszcze większą.

dla mnie spółka która ma wyniki takie jakie ma jest mało istotne

dla mnie oni stracili jakąkolwiek wiarygodność w momencie gdy okazało się co dowiodłem a później się potwierdziło nawet oficjalnie na stroni BUDIMEX SA , że listy intencyjne są lipne i zakłamane, kwoty sobie wpisali z głowy i nawet nie wiadomo czy coś im ktoś podpisał nawet nie upoważniony (kierownik budowy, inż., kontaktu ipt.) czy po prostu dostali coś na gębę i SZUMNIE NAZWALI TO LISTEM INTENCYJNYM ! tak z głowy pisze mniej więcej co wg mnie jest listem

co to jest list intencyjny podpisana przez obie stron upoważnione do podpisywania takich listów (prezes, zarząd, członkowie zarządu, prokurenci lb osoby przez nie upoważnione do zawierania takich umów) z opisaniem inwestycji, zakresów oraz kosztów z tym związanych.

śmiem twierdzić, co po części sobie spółka w momencie zawieszenia akcjami w listopadzie dała wytłumaczenie pewnie na wniosek zarządu GPW, że sami sobie to podpisali, wpisali kwoty z drugą stroną nic nie ustalając, coś na zasadzie złożonej oferty/propozycji i również dobrze mogli by sobie tam wpisać 1 miliard złotych.

link

4/ Emitent samodzielnie oszacował potencjalną wartość sprzedaży w przypadku realizacji postanowień listów intencyjnych z Bouygues Immobilier Polska sp. z o.o. i Budiumex S.A.; szacunek ten został oparty o treść rozmów prowadzonych z przedstawicielami potencjalnych odbiorców oraz o doświadczenia Emitenta w zakresie wartości materiałów budowalnych niezbędnych do realizacji projektów budowalnych.

do tego cyrki z ogłaszaniem WZA i zmowa z Centurionem (jestem tego niemal pewny w 100%, że grali razem) plus wiele wiele innych kwestii które utwierdziły mnie w przekonaniu, z kim i czym mamy tutaj do czynienia.

Ostatnie akcje wywalałem po 17 i 16 groszy kilka sesji temu o czym pisałem a trzymałem je również z myślą nawet nie wiem po co i jaka hahahahaha chyba odrobiną naiwności może niepewności że spekuła tu coś zrobi.
    Po odwołaniu WZA tego na marzec nabrałem pewności, że to delikatnie mówiąc kombinatorzy

nie jestem doradcą i nie mogę ci nic doradzić a nawet nie chcę ale ja nie wierzę, że tu coś się zmieni na lepiej, nie wierzę, że ktoś akcje zbiera, nie wierzę w żadne przejęcie bo nie ma to sensu ekonomicznego.

sorry kolejne posty będą krótsze :)

a jestem tu tylko z jednego powodu, straciłem na tym śmieciu ponad 20 tys. zł i jedyne co mogę zrobić to ostrzegać naiwnych przed kupowaniem tych akcji !
[x]
MINOX 16,67% 0,07 2019-02-15 09:41:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.