oczekuje złapanie dołku na 80gr, a wiec nominalu emisji... firma w ogole funkcjonuje ktora kupili, na stronce informacja, ze jest w fazie powstawania..
informacja neutralnie dobra. inwestują w firmę budującą zakład przemysłowy. za mało danych co to za firma etc. co do emisji to dobry news, bo nie ma zaskoczenia nagłym drukiem
"Pierwszym partnerem EnergoAsh jest Grupa Azoty, z którą przygotowuje realizację projektu instalacji separacji ubocznych produktów spalania w technologii Separation Technologies LLC."
Wg mnie to fantastyczna informacja. Tylko moze od razu nie urosnac ale dopiero jak wydra dofinansowanie od Unii. Budzet na przetworstwo i odzysk odpadow jest z roku na rok powiekszany. Ja jestem spokojny - tak jak pisze Lechu jak spadnie na 80 groszy co wg mnie jest juz takim maxymalnym dolkiem i w co nie wierze to dokupie na potege. 5 milionow zlotych co Chemos na czysto zarabia w rok. Takze takie spolki to moga sobie przejmowac co roku. Spolka ma ewidentnie zanizona wycene no chyba ze wypadnie jakis trup z szafy. Wg mnie jak pojdzie informacja ze dostaja dofinansowanie z Unii to lecimy na 5 zl. Pomnicie moj komentarz.
Jeżeli partnerem Energoash w budowie instalacji jest Grupa Azoty to gdzie Azoty będą utylizowały swoje odpady? Azoty produkują towaru za 9 mld rocznie to ile z tego musi być odpadów? Poza tym to Chemos buduje tą instalację: https://www.money.pl/gielda/komunikaty/komunikat/CHEMOS,CHS,komunikaty;gieldowe,chs;umowa;z;energoash;poludnie;sp;z;o;o;-;34;mln;pln,474132.html