• MCI - DYWIDENDA Autor: ~elixir [188.123.203.*]
    Hej leszcze

Chyba tylko ślepi nie widzą że już od dobrych paru miesięcy obroty tu spadły dosłownie do ZERA. Te kilkaset akcji czy czasem z 1 czy 2K wywala, albo kupuje animator dowolnie sterując kursem jak podoba się zawiadującemu.
    Ktoś kto liczy na jakiś zwrot czy broń Boże dywidendę to chyba jest totalnie nawiedzony i nie zna zagrywek MCI.

Najciekawsze jest to co piszą na stronie:

Misja:

Misją MCI Capital S.A. jest dostarczanie swoim Inwestorom wysokich, stabilnych stóp zwrotu
    poprzez budowę wartości spółek oraz wsparcie najlepszych zespołów przedsiębiorców i menedżerów
    w realizacji ich celów biznesowych, korzystając z kapitału marki MCI, kompetencji profesjonalnego
    zespołu i najlepszych światowych praktyk."

link 

Wszystko jest ok, ale to dotyczy tylko i wyłącznie obligatariuszy, akcje są tylko zbędnym dodatkiem. Pisałem już o tym parę lat temu jak kurs oscylował około 11zł.
    Teraz macie 8,66 czyli mniej niż 17 lat temu w debiucie i wy czekacie na zwrot akcji przez tyle lat. Pan Tomasz Cz. nigdy nie lubił płacić za wysokich podatków, a tu jeszcze musiałby takie płacić z dywidendy :)

Zachciało się dywidendy nieroby, już Wam k....wa T.Cz pokaże dywidendę !!! :D

Sorry poniosło mnie ... jakoś zawsze jak wejdę na posty o MCI ogarnia mnie nostalgia :))

pozdro
  • Re: MCI - DYWIDENDA Autor: ~elixir [188.123.203.*]
    Jeżeli szukacie jakiś zysków to nie tutaj, a jeżeli na GPW to na innych spółkach takich które maja jakieś zrozumiałe biznesy, a ich działalność służy wielu ludziom ...
    Najlepiej jeżeli chcecie osiągnąć jakiś dodatkowy dochód weźcie się do jakiejś dodatkowej roboty ... w tej chwili jest tego sporo . Jeżeli dotyczy to emerytów praca nie musi być ciężka, chociażby ochroniarza w Biedronce . Sieć znana praca uczciwa i korzysta z niej miliony Polaków (mam wielki szacun dla ludzi tam pracujących) .
    Kiedy to Was dotrze że tu nie zarobicie doświadczycie prawdziwego "katharsis" , a posiadanie akcji MCI będzie już tylko jak zły sen. Jeżeli nie to będziecie jeszcze latami czytać te posty jak na wątku typu . gdzie jest dywidenda ? , czy gdzie są moje piniondze ?

Jeżeli ktoś nie wierzy przytoczę te posty znowu za rok ... :))

• Re: panie elixir Autor: ~też_analityk [178.32.250.*]
    No wiesz, to że nie byłeś nigdy w Tokio nie znaczy że Tokio nie istnieje. Podobnie tutaj, to że ty czegoś nie rozumiesz to nie znaczy, że biznes spółki jest niezrozumiały po prostu może twoja inteligencja jest zbyt mała żeby go rozumieć.
    Całkiem to logiczne.

Dziękuję, też za twoja fatygę i za ostrzeżenia. Po co mamy czekać rok, po co masz się męczyć i niecierpliwić żeby się dowartościować . Już teraz przyznam ci rację, tak to kiepska spółka i że tu nie zarobię. Masz zupełną rację!!!

Zważ tylko, że to moja kasa i moja sprawa co z nią zrobię, czy ją stracę czy tylko nie zarobię przez rok. Piszę to bo widocznie twoja inteligencja nie pozwala ci pojąć, ze nic ci do tego co kto robi ze swoimi pieniędzmi.

Mimo wszystko pozdrawiam i jeszcze raz przyznaję Ci rację już teraz!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.148.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MCI 0,72% 27,90 2026-02-26 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.