• Nowy komunikat dostępny Autor: ~Tak [54.38.132.*]
    Jest komunikat link jak oceniacie?
  • Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~Samon [212.59.238.*]
    Jechałem do Katowic i widziałem w Siewierz Jeziorna pracujący dźwig na budowie. Miasteczko się rozrasta. Zaczyna się efekt śnieżnej kuli.
  • Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~Obserwator [109.232.25.*]
    To gdzie ci kupujący? Gdzie deweloperzy licytujący się o kupno kolejnych działek? To można nazwać ekologiczną osadą, ale nie miasteczkiem. Pewnie dobrze się tam mieszka, bo pusto, cisza i spokój. Natomiast zarobić na tym, to chyba będą mogły dopiero wnuki obecnych akcjonariuszy, jeżeli ktokolwiek :D
  • Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~Nowicjusz [109.232.31.*]
    Ciekawe, że większe obroty tylko przy spadkach się pojawiają. Co to może oznaczać?
  • Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~oi [94.254.183.*]
    Z założenia spółka miała zarabiać na budowie osiedla, a nie na sprzedaży ziemi ( ni mają kasy, to nie ma za co budować)...takich o wiele atrakcyjniejszych kawałków ziemi jest na Śląsku bez liku np. Katowice, Sosnowiec, Tychy, Siemianowice.....dlatego za działki biorą po kosztach.....
  • Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~Obserwator [109.232.25.*]
    Skoro z założenia spółka miała budować osiedla i zarabiać na tym pieniądze, a nie robią tego, bo nie mają kasy.... To skąd w założeniach ta kasa na budowanie osiedla miała się brać? Ze sprzedaży tego co wcześniej wybudowano? No chyba to posprzedawano? No to o co chodzi?
    Co poszło nie tak? Co idzie nie tak?
    Miała być dywidenda, a nie ma kasy generowanie kasy?
  • Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~Wernyhora [24.12.152.*]
    Założenie miało być takie ze uzbrajają teren, a budują deweloperzy a oni zarabiają na wzroście
    cen ziemi w miarę rozwoju miasta plus jakieś dodatkowe konfitury z obsługi miasta.
    Niestety marketingowo projekt nie wypalił i tempo rozwoju nie przyciąga nowych chętnych na grunty
    ze o chętnych na akcje nawet nie wspomnę.
    Hossa deweloperska w szczycie a tu to zal patrzeć.
    https://wiadomosci.stockwatch.pl/lc-corp-chce-rozbic-bank-na-dywidende-proponuje-ponad-100-mln-zl,akcje,213269
    pzdr

• Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~KiedyśZainteresowan [109.232.25.*]
    "marketingowo projekt nie wypalił" - nic dziwnego, skoro nawet na targach nieruchomości nie wystawiają się. Swego czasu zapytałem ich o to na fb. Dowiedziałem się, że to nie jest w ich planach działania. Istotą sprzedaży jest proponowanie jej osobom zainteresowanym, a nie puszczanie informacji w próżnię.
    Widziałem już kilka dźwigów.Murapol ruszył pełną parą.
  • Re: Nowy komunikat dostępny Autor: ~Samon [94.254.178.*]
    4 dźwigi pracują.Praca wre.
    OK, ale co z tego? Murapol swoje zarobi. A Alta na sprzedaży ziemi nie za bardzo. Jeden z deweloperów założony przez Moritzów też pewnie na tym zarobi (nie kupi ziemi drożej niż inni). Po co dzielić się kasą z akcjonariuszami głównej spółki :)
    Dzisiaj pracuję 5 dźwigów.
    A ile dźwigów pracuje dzisiaj i jak to się przekłada na zysk Alta?
[x]
ALTA 3,24% 1,91 2025-09-26 16:04:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.