• Wiadro Zimnej Wody Autor: ~inwestorjanusz [89.250.207.*]
    Panowie i Panie!

Firma jest ciekawa ale poczekajmy ze 2 kwartaly na raporty finansowe. W tym momencie raczej jest to kosmiczne ryzyko wchodzenie w ta firme.

Pozdrawiam
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~Maciek [37.248.164.*]
    ja się niestety wpakowalem. Obserwuje spółkę od dawna i cały czas kwartał do kwartału prezentują ogromne przyrosty klientów. Kupiłem chwile po otwarciu i mam takie straty, ze wyłączyłem notowania i chyba nie będę zaglądał przez długi czas bo zawału dostanę. Już jestem 30% w plecy na dzień dzisiejszy.
    Tez liczę, ze spółka będzie dalej takie przyrosty klientów prezentowała i wykaże zarobki. Głęboko wierze, ze Michał nie publikował tych wszystkich pozytywnych informacji o wzrostach klientów pod IPO i się zaraz nie okaze, ze to koniec rozwoju firmy.

Najwyżej kilkuletnie oszczędności stracę. Jak to mówią, bez ryzyka nie ma szampana.
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~Konduktor [213.192.95.*]
    Trzymam kciuki. Trzymaj i czekaj, bo tu rownie dobrze moze byc za rok 100zl.

Ja wczoraj na shortach sie chwile pobawilem a tak to nie tykam tego.
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~Han [83.8.190.*]
    bez sensu było się pchać na otwarciu. Popełniłeś błąd i musisz się z tym pogodzić.
    Jednak głowa do góry. Ta firma na 100% nie jest wydymką.
    Po prostu za wysoko się otworzyło. Jest masa ludzi którzy bardzo głęboko w tę firmę wierzą i obserwują jej wzrost od początku. Bardzo chcieli mieć te akcje i ślepo na wyścigi kupowali. To nigdy nie powinno było się tak wysoko otworzyć. Cena 57zł powinna być za pół roku po jakiś wynikach itp. Do końca roku uważam, że jeszcze zarobisz. Wierzysz w firmę więc wchodziłeś długoterminowo.
    Nie patrz więc na kurs bo może być spokojnie w okolicach IPO za chwilę. Nastaw się na dobre święta 2018! Myślę, że Michał Sadowski z teamem brand24 założyli osiągnięcie celów na bezpiecznym poziomie i pewnie je przestrzelą.
    WIadomo, że żal z lekka ściska bo teraz byś mógł mieć taniej kupione akcje i jeszcze więcej zarobić w perspektywie. Ale nie zadręczaj się stratą. Jest wirtualna póki nie sprzedasz. A kursem będzie szarpało.
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~Peace [94.254.139.*]
    Jezu Chryste...
    Czy siegnales po kalkulator jak kupowałeś te akcje...? Wycena jest kosmiczna... współczuje straty oszczędności ale niestety trzeba uważać na PR BRAND24. Nie wszystko złoto co się swieci... PR to PR, ta firma nie zarabia i ma kosmiczna wycenę... to ze ktoś je kebaby i skacze i tańczy na debiucie żeby pokazać jaki jest cool, nie gwarantuje zarobki... rzetelna ocena sytuacji ci może zagwarantować zyski. Jedyni którzy na tym zarobić do właściciele u akcjonariusze oraz pracownicy z programu motywacyjnego - szkoda ze kosztem twoich oszczędności...
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~pawcio [78.8.241.*]
    Nie ma się co przejmować. Jeżeli masz wiarę w tę firmę, to możesz równie dobrze trzymać te akcje przez 10 lat. Jeśli dalej będzie się tak rozwijać, to bez obaw; na pewno się zwróci.

Ja sam przewidziałem, że tak będzie, dlatego, pomimo wiary, nie wszedłem. Nie teraz. Poczekajmy, co się stanie. To nie jest kwestia strat; to raczej kwestia maksymalizacji zarobków.

Że wycena przekroczy prędzej czy później 60zł, w to raczej nie wątpię; pytanie, jak nisko przedtem spadnie. I co będzie się działo.

Mój osobisty niepokój budzi natomiast sama branża - "monitoring internetu i mediów społecznościowych" to coś, co Facebook czy Google mogą wprowadzić w każdej chwili, i to za darmo.

A wtedy B24 poleci na szyję :- P
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~Han [83.8.190.*]
    tu się nie zgodzę. Googlacz raczej oferuje za free takie narzędzia, które pozwalają monitorować użytkowników przez nich i na tej podstawie lepiej dopasowywać produkty.

Raczej im nie po drodze aby umożliwiać to użytkownikom. Poza tym, jak googlacz by to nawet za free udostępnił to jak na ironię, mogłoby to zadziałać na plus bo zwróci uwage rynku. Jest wiele narzędzi darmowych oferowanych przez googlacza, które są również oferowane odpłatnie przez small business. Z resztą często to googlacz z czymś startuje a potem powstają substytuty czy alternatywy od małych firm. Więc to jakoś wielkie zagrożenie nie jest.

• Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~Googlacz [94.254.139.*]
    Googlacz już ma coś takiego nazywa się Google alerts gdzie możesz śledzić wzmianki o tobie czy twojej firmie w necie...
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~Han [83.8.140.*]
    ta usługa to tragedia i służy tylko do wyszukiwania fraz w wynikach googlacza. Pomija sociale, fora, małe ale merytoryczne strony i fora itp.
    Gdybyś tym śledził konkurencję albo frazy taktyczne dla firmy to byś zwinął interes w 5min
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~GoogleAlerts [83.18.228.*]
    https://www.google.pl/alerts
  • Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~inwestorjanusz [89.250.207.*]
    Ja na pewno wejde w ta spolke ale poczekam do rejonu pomiedzy pierwszymi wynikami a drugimi.

• Re: Wiadro Zimnej Wody Autor: ~benek [77.65.104.*]
    Równie dobrze mogłeś kupić kryptowaluty. Ta spółka na razie stąpa po kruchym lodzie. Jako biznes jest ok , i dla właścicieli na pewno opłacalny, ale dla inwestorów, można było poczekać.
[x]
BRAND24 -0,36% 56,00 2025-10-24 16:27:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.