Tak to trochę wygląda teraz. Prezes bytomia milczy. Vistuli coś marudzi o parytecie, który kiedyś akceptował....
Vistula? Niesamowite perspektywy, bytom kundelek do zjedzenia.
Aż w tak wielkie skrajności nie wierzę chociaż mógłby ktoś z tej spółki naszej wychylić się zza biurka i lekko obronić własny, jeszcze, biznes!!!
Mimo to. Spokojnie trzymam. Zawirowania miną. Będziemy wyżej.
jaki delikatny? KUNDEL DO BICIA a nie kundelek , smutna prawda, chciałbym spotkać prezesa, ale on mnie raczej nie :)) tak czy siak mam nadzieje że karma go nie minie :))
Ej tam. Nie strasz. To nic nie da. To giełda i inwestycje. Obserwuję to jednak z niesmakiem i czuję że skończy się to całe przejęcie w okolicach 3.30 (chociaż liczyłem na 3.50-3.80). To i tak 10% wyżej. Nie pamiętam po ile brałeś ale wytrzymaj!:)
no dobra zresztą....szkoda nerwów na takie ścierwo, ale gębę powinien otworzyć, chyba to należy do jego obowiązków? Czy takie milczenie nie jest działaniem na szkodę spółki? Każdy normalny właściciel dba o swoje, chyba że ....?
cała odzieżówka do góry a szmata 1 dzień góra tydzień w dół - najgorsza spółka na gpw od kilku lat, kazda by rosła w tych warunkach jak na drożdżach a tu padaka !
Wystraszeni pod koniec sprzedali dzisiaj na mniejszych obrotach i obsunęli kurs. Pamiętajcie, że ktoś jednak wziął dzisiaj sporo akcji. Po prostu mało kto tu wie ile jesteśmy w stanie urosnąć? Czy skończy się na 3? Czy na 3.30? Bo na 3.60 to chyba mało kto liczy. I taki marazm (żeby nie powiedzieć inaczej). Bądźmy spokojni. Przy kursie Vistuli 5 zł (chociaż może być i lekko niżej) i parytecie 0,7 (nie wierzę, że będzie niższy), mamy 3.50. Myślmy realnie.......
Jeszcze w niedawno na vistuli a siedze na niej od około 3.1 mówiono że to najgorsza spółka , były dokładnie takie same zagrania , zwalki na koniec sesji i nie rosło. Tu będzie podobnie chyba że nie dojdzie do fuzji
a może właśnie lepiej jakby nie doszło do fuzji, wyniki poprawione 20% r/r wiec i kurs by był znacznie powyzej 3, tylko nie wiadomo po co i co z tą vst?
Właśnie z wynikami ma Bytom problem, po trzech kwartałach ma około 3mln netto mniej niż w 2016, a ile w 4 kwartale odrobili to się zobaczy. I właśnie przez słabsze wyniki Vistula chce renegocjować parytet. Dla kursu Bytomia wg mnie na ten moment najważniejszy jest wysoki kurs Vistuli i dobrze wynegocjowany nowy parytet.
marzde Jan pisze o wynik sie nie martwie, najbardziej boje sie wynegocjowanego parytetu, czy tu ma ktos ma UMIEJETNOŚCI I CHĘCI żeby dobrze wynegocjować??????????????czy tylko liczy na jakiebądz połączenie i dobrą pensyjke w zamian za to??????????????
To praeda Jan. Jest tylko jednk ale. Te słabsze wyniki vistula i bytom znały już negocjujac parytet 0.77 więc ewidentnie lepszy 4 kw w bytomiu nie powinien być negowany przez pilcha...a został. Myślę że po prostu widział co dzieje się z kursem vistuli i to nie jest ewidentnie mj teraz na rękę....
A rynek wyprzedza czas i ciągnie kurs wyżej. A bytomek biedny stoi na peronie bez konduktora i się wszystkiemu przygląda...jakby już tam miało być. Numer będzie jak knf nie zgodzi się na fuzję:)
właśnie właśnie gdzie konduktor ? czy ktoś tam zawiaduje?, dlaczego zarząd bytomia milczy, a vistuli plecie w gazetach o renegocjacjach? czy jest w tym bytomiu jakaś strategia?naprawde wygląda że nikomu na niczym nie zależy, co za władze?