• WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Adam [178.23.104.*]
    JW
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~obiektywnie [87.207.156.*]
    Ale jak ma nie spadać , jak firma tylko drukuje kolejne emisje akcji i nie ma w ogóle sprzedaży ? Obecny wskaźnik ceny / wk 3,00 dla firmy , która notuje same straty...Jak to ma rosnąć ???
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Kredens [178.235.181.*]
    Spadnie do 1.5?
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Cud [83.30.45.*]
    Spadnie do 1,00 zł - zapamiętaj ten wpis ,a ja niebawem się przypomnę.

Nie ma w ogóle sprzedaży , są tylko kolejne emisje akcji. Cena / wk 3,00 , powinno być około  - Cena / wk 0,50 Czyli sobie policz...
    1,00 zł to nadal będzie przewartościowanie i to znaczne.
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.54.*]
    Jak ma nie spadać jak większość tylko narzeka na forum zamiast kupować...
    Zacznijcie kupować to cena pójdzie w górę...
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Pandora [83.28.251.*]
    Dnia 2018-01-31 o godz. 12:49 ~WlodekzGdyni napisał(a):
    > Jak ma nie spadać jak większość tylko narzeka na forum zamiast kupować...
    > Zacznijcie kupować to cena pójdzie w górę...

nie martw się Włodziu, jak cena jeszcze spadnie zaczniemy kupować :)) ja zaczynam od 1,70 zł :)))

myślę, ze enigmatyczność tej spółki nadal działa, "a nóż im się uda", pomimo niechęci jaką tworzą na forum osoby kiedyś ze spółką związane

bardzo ładny arkusz kupna, jak na spółkę której nikt nie chce :)))
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~www [82.214.147.*]
    Trzeba upaść na głowę żeby kupować to coś kiedy na GPW jest teraz tyle porządnych spółek które dają zarobić,
    tak czy owak współczuję udu....onym na tym "cudzie"
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~prawda [92.18.213.*]
    Jestem tutaj od czasu , jak bylo 7 mln akcji....dzisiaj mamy prawie 50 mln...trzymam te akcje juz tylko dla hecy.Spólce jedynie co wychodzi to drukowanie akcji. Wskaznik cena/wk 3,50 przy ciáglych stratach - najbardziej przewartosciowana spolka gpw.

Orange-cena/wk 0,80
    KGHM- 1,20

itp....solidne firmy , które maja zyski ...a wskaniki na minimach. Miraculum odwrotnie -BALON
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Pandora [83.28.251.*]
    Dnia 2018-01-31 o godz. 15:35 ~www napisał(a):
    > Trzeba upaść na głowę żeby kupować to coś kiedy na GPW jest teraz tyle porządnych spółek które dają zarobić,
    > tak czy owak współczuję udu....onym na tym "cudzie"

te "upaść na głowę" to jest komentarz do mnie????

~www [82.214.147.*] nie umiesz wyrażać swoich opinii nie obrażając kogoś, kto ma inne zdanie?

argument kupować inne spółki nie jest żadnym argumentem i nic nie wnosi do dyskusji

albo się widzi, albo nie widzi potencjału w danej spółce, ja akurat lubię inwestować w takie "cuda" bardziej niż w "porządne spółki"
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~www [82.214.147.*]
    Każdy kupuje jak chce ja osobiście nie widzę potencjału w spółce na której obroty nie przekraczają sredniej krajowej
    a że obserwuję ten "cud" od kilku lat i trochę wiem jak wygląda rynek kosmetyczny w PL to pozostaje mi tylko współczuć tym co zostali ubrani ( nie pierwszy raz zresztą) bo jak spojrzeć historycznie to co zarząd to nowe ubieranko i obietnice
    Dnia 2018-02-01 o godz. 13:22 ~www napisał(a):
    > Każdy kupuje jak chce ja osobiście nie widzę potencjału w spółce na której obroty nie przekraczają sredniej krajowej
    > a że obserwuję ten "cud" od kilku lat i trochę wiem jak wygląda rynek kosmetyczny w PL to pozostaje mi tylko współczuć tym co zostali ubrani ( nie pierwszy raz zresztą) bo jak spojrzeć historycznie to co zarząd to nowe ubieranko i obietnice

może i coś w tym jest co piszesz, ale na giełdzie nie prowadzisz biznesu tylko grasz na spadkach i wzrostach, ja tu widzę potencjał, choć muszę przyznać że miałam nadzieje na lepszy kontakt inwestorski i zwiększenie obrotów

zobaczymy jak będzie, chętnie bym zaczęła kupować akcje, ale coś za mało spada, muszę poczekać na notowania pp

jaką to "porządną spółkę" polecasz w zamian, na której będę mogła zarobić czekając aż MIRka spadnie? :))))
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~obiektywnie [92.18.213.*]
    Wszystko ok ...,ale znajdz ,mi druga taka spolke na gpw , ktora ma takie straty , drukuje akcje i wskazniki ma takie jakie ma np. cena/wk 3,00...Nie ma takiego balona drugiego i nikt o zdrowych zmysach tego nie bedzie kupowal .Tutaj kupuje czyt. przerzuca z wora do wora tylko zarzad i tym samym kreuje sztucznie obecna cene akcji. Inaczej byo by juz 0,50 zl i to jest realna wycena spolki na dzisiaj.
    ja przy takich inwestycjach nigdy nie kieruje się żadnymi wskaźnikami, bardziej intuicją i psychologią

ze wskaźników, który podajesz jedyny wniosek jest taki, że póki się nie zmieni to żaden instytucjonalny inwestor w to nie zainwestuje

nie piszę już nic pozytywnego o spółce, bo czekam aż kurs spadnie, a to pomimo wysokich wskaźników nie spada

sprzedawać akcje wyznawcy wskaźników !!!!! :))))))
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Gorzelnik [78.10.208.*]
    Cześć Pandorka - ja dalej polecam Sfinxa i Ranka, tutaj można wrócić ale jak mocniej się skorekci bo teraz to interes podwyższonego ryzyka. Tym bardziej że wyniki za 2017 pewnie nie będą za ciekawe. Na chwilę obecną to na CMR za jakieś 1,3 bym się czaił szybciej niż na Mirkę. Z ciekawostek to PKO ma dywidendę wypłacić grubą wiec pod 50 zł podejdzie zawsze to parę procent na plus takie mnie słuchy doszły. Oczywiście każdy niech robi po swojemu na własną odpowiedzialność. Pozdro
    Dnia 2018-02-02 o godz. 14:31 ~Gorzelnik napisał(a):
    > Cześć Pandorka - ja dalej polecam Sfinxa i Ranka, tutaj można wrócić ale jak mocniej się skorekci bo teraz to interes podwyższonego ryzyka. Tym bardziej że wyniki za 2017 pewnie nie będą za ciekawe. Na chwilę obecną to na CMR za jakieś 1,3 bym się czaił szybciej niż na Mirkę. Z ciekawostek to PKO ma dywidendę wypłacić grubą wiec pod 50 zł podejdzie zawsze to parę procent na plus takie mnie słuchy doszły. Oczywiście każdy niech robi po swojemu na własną odpowiedzialność. Pozdro

Gorzelnik, miałeś jakąś strategie na przetrwanie "pozornego pęknięcia amerykańskiej bańki"????

patrzyłam na Sinksa, Ranka i najbardziej na PKO, ale na sam koniec za całą kasę jaką mam kupiłam dolary, KGHM i Orlen i trochę PGE, inwestuje jak emeryt a nie spekulant :(((((

MIRka chyba się mocno skorekciła, ciekawe czy znowu będzie tak, że jak wszyscy myślą że spadnie to ona urośnie, czy ty razem jednak spadnie, tu najbardziej przy inwestowaniu zniechęcają małe obroty i krótki arkusz kupna
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Gorzelnik [78.10.208.*]
    Dnia 2018-02-12 o godz. 07:47 ~Pandora napisał(a):
    > Dnia 2018-02-02 o godz. 14:31 ~Gorzelnik napisał(a):
    > > Cześć Pandorka - ja dalej polecam Sfinxa i Ranka, tutaj można wrócić ale jak mocniej się skorekci bo teraz to interes podwyższonego ryzyka. Tym bardziej że wyniki za 2017 pewnie nie będą za ciekawe. Na chwilę obecną to na CMR za jakieś 1,3 bym się czaił szybciej niż na Mirkę. Z ciekawostek to PKO ma dywidendę wypłacić grubą wiec pod 50 zł podejdzie zawsze to parę procent na plus takie mnie słuchy doszły. Oczywiście każdy niech robi po swojemu na własną odpowiedzialność. Pozdro
    >
    > Gorzelnik, miałeś jakąś strategie na przetrwanie "pozornego pęknięcia amerykańskiej bańki"????
    >
    > patrzyłam na Sinksa, Ranka i najbardziej na PKO, ale na sam koniec za całą kasę jaką mam kupiłam dolary, KGHM i Orlen i trochę PGE, inwestuje jak emeryt a nie spekulant :(((((
    >
    > MIRka chyba się mocno skorekciła, ciekawe czy znowu będzie tak, że jak wszyscy myślą że spadnie to ona urośnie, czy ty razem jednak spadnie, tu najbardziej przy inwestowaniu zniechęcają małe obroty i krótki arkusz kupna

Pandorko - strategii brak ale i tak właściwie nie padłem na "korekcie".
    Już i tak jestem na dołku z Bumem a po uśrednianiu nie mam za bardzo jak się ruszać.
    Tak to jest jak się prześpi mega spadki i budzisz się z ręką w nocniku. Na amerykańską korektę Bumech i tak dobrze zareagował chyba już nie miał z czego spadać. Teraz jest gra na zmęczenie przeciwnika.
    Ranka i Sfinksa trzymam.
    Tak z mojej obserwacji przed kryzysami rośnie złoto jak będzie po 1400 to jest powód do zmartwień. Chyba bym wolał fizycznie złoto kupić niż dolara.
    :-)))) Babcia mi mówiła że jak z Dziadkiem przed wojną złoto i dolary zakopali to po wojnie z dolarów tylko pył został a za złoto piekarnie postawili hehe.
    Mirki nie tykam jak na razie coś mi się widzi, że ten rok to będzie do przespania.
    Pozdro

Gorzelnik

trzeba się słuchać starszych :))) dolar spadł, złoto do góry :))) tylko nie wiem czy te złoto to można by zakopać w ogródku, bo jest równie wirtualne jak wszystko co na giełdach

kurcze za szybko sprzedałam KGHM, a taka chodziłam zadowolona że odstawiłam dobrego konia :))) radość z inwestowania bywa względna :)))

zgadzam się z Tobą w 100%, że najgorzej jak kurs nagle leci na łeb na szyję, tak jest nawet na spółkach z WIG20

MIRka zrobiła się totalnie nieatrakcyjna, nawet nikt się nie zastanawia kiedy i jakie będzie odcięcie, nie wiem jak się liczy wartość pp przy układzie jedno prawo na pięć akcji, ciekawe czy drobni będą brali udział w kolejnej emisji, robi się podobnie jak poprzednio, kurs spada w kierunku ceny emisyjnej, ja swoje pp chyba wykorzystam, ale zobaczę jeszcze co podadzą w wynikach rocznych, cały czas wydaje mi się że będzie tu można zarobić, tyle że trzeba wyczuć odpowiedni moment :)))

życzę Ci wyjścia z Bumechu z jak najmniejszą stratą :)))
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Gorzelnik [37.47.162.*]
    Dnia 2018-02-15 o godz. 13:56 ~Pandora napisał(a):
    > Gorzelnik
    >
    > trzeba się słuchać starszych :))) dolar spadł, złoto do góry :))) tylko nie wiem czy te złoto to można by zakopać w ogródku, bo jest równie wirtualne jak wszystko co na giełdach
    >
    > kurcze za szybko sprzedałam KGHM, a taka chodziłam zadowolona że odstawiłam dobrego konia :))) radość z inwestowania bywa względna :)))
    >
    > zgadzam się z Tobą w 100%, że najgorzej jak kurs nagle leci na łeb na szyję, tak jest nawet na spółkach z WIG20
    >
    > MIRka zrobiła się totalnie nieatrakcyjna, nawet nikt się nie zastanawia kiedy i jakie będzie odcięcie, nie wiem jak się liczy wartość pp przy układzie jedno prawo na pięć akcji, ciekawe czy drobni będą brali udział w kolejnej emisji, robi się podobnie jak poprzednio, kurs spada w kierunku ceny emisyjnej, ja swoje pp chyba wykorzystam, ale zobaczę jeszcze co podadzą w wynikach rocznych, cały czas wydaje mi się że będzie tu można zarobić, tyle że trzeba wyczuć odpowiedni moment :)))
    >
    > życzę Ci wyjścia z Bumechu z jak najmniejszą stratą :)))

Ja wiem, że wyjdę z BUMECHU z zyskiem :-) Wiesz gdzie mieszkam ... Myśle, że M.F. nie wyszedł tak do końca z firmy a zna ją od podszewki bardzo dobrze i swoich ludzi dalej tam ma dlatego może ... musisz dopowiedzieć sobie sama. To moje przypuszczenia a żeby wyciągnąć kasę muszą podbić. Oczywiście przyznam się do błędu bo nie przypuszczałem,że spuszczą poniżej 30 gr. Chyba nikt o tym nie myślał. Kończy się czas do ciągłych. wydaje mi się że to już odpowiedni moment na podbitkę ale nastąpi ona w najbardziej zaskakującym momencie. Jest jeszcze drugi scenariusz wykorzystując sytuacje zwiększyli na słupach zaangażowanie w akcje i przerzucą je na niskiej cenie na właściwe konta zbierając jeszcze troszkę z rynku wtedy lipa bo nie wiadomo kiedy się cokolwiek odbije. Trzeci scenariusz, że jest bardzo źle i firma padnie ale to nie jest w interesie grubasów bo owce się strzyże a nie zarzyna ! Mimo wszystko jestem optymistą! pozdro
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~obiektywnie [92.18.213.*]
    Kurs jest sztucznie trzymany ,aby wypalila im emisja po 1,50 zl. Po emisji zobaczymy tutaj 1,00 zl moze nizej.
    Tutaj nic nie pomoze oprocz konkretnych ,twardych liczb o dobrej sprzedazy w raporcie. Prezentacji w powerpoint bylo tutaj juz wiele i nic z tego nie wynikalo. Nikt sie nie nabierze.
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Never [178.36.7.*]
    Nkt zastanawia sie nad wieloma rzeczami...Rowniez nad tym jak mozna sztucznie trzymac kurs...w reku,co to wlasciwie oznacza.....
    Wyjscie z Bumechu bez strat bedzie bardzo trudne rzeklbym niemożliwe moim zdaniem.
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Gorzelnik [37.47.162.*]
    Dnia 2018-02-15 o godz. 18:14 ~Never napisał(a):
    > Nkt zastanawia sie nad wieloma rzeczami...Rowniez nad tym jak mozna sztucznie trzymac kurs...w reku,co to wlasciwie oznacza.....
    > Wyjscie z Bumechu bez strat bedzie bardzo trudne rzeklbym niemożliwe moim zdaniem.

Po uśrednieniu jestem nisko a jak historia pokazuje nawet zdechła ryba musi się odbić od gleby. Giełda jest dla cierpliwych Jak to mówi Twój guru W.B.. :-)Pozdrawiam
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Never [178.36.7.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=G4X9iUb_cC4
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~Never [195.47.201.*]
    jeśli mówimy o Buffecie jest takie jego powiedzenie"Czas jest przyjacielem dobrych firm,wrogiem złych", warto je zapamiętać bo niewiele sprawdza się tak dobrze jak to.
  • Re: WIG na rekordach a tu spada i spada..i spada, co za gniot Autor: ~www [81.219.25.*]
    Wow jakie tu dziś obroty na tym czymś, no jak na tą spółkę to po prostu kosmos
  • Czy to prawda Panie prezesie...? Autor: ~TylkoPytam [87.207.156.*]
    Czy to prawda ,ze prawie w ogóle nie ma sprzedaży? Czy to prawda, że magazyny są pełne przeterminowanego towaru ?
    Towaru.., który został kupiony z emisji akcji, a którego firma nie potrafiła sprzedać i teraz....idzie na śmietnik..?
    Tylko pytam Panie prezesie...
[x]
MIRACULUM 0,76% 0,80 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.