Dnia 2018-02-15 o godz. 13:56 ~Pandora napisał(a):
> Gorzelnik
>
> trzeba się słuchać starszych :))) dolar spadł, złoto do góry :))) tylko nie wiem czy te złoto to można by zakopać w ogródku, bo jest równie wirtualne jak wszystko co na giełdach
>
> kurcze za szybko sprzedałam KGHM, a taka chodziłam zadowolona że odstawiłam dobrego konia :))) radość z inwestowania bywa względna :)))
>
> zgadzam się z Tobą w 100%, że najgorzej jak kurs nagle leci na łeb na szyję, tak jest nawet na spółkach z WIG20
>
> MIRka zrobiła się totalnie nieatrakcyjna, nawet nikt się nie zastanawia kiedy i jakie będzie odcięcie, nie wiem jak się liczy wartość pp przy układzie jedno prawo na pięć akcji, ciekawe czy drobni będą brali udział w kolejnej emisji, robi się podobnie jak poprzednio, kurs spada w kierunku ceny emisyjnej, ja swoje pp chyba wykorzystam, ale zobaczę jeszcze co podadzą w wynikach rocznych, cały czas wydaje mi się że będzie tu można zarobić, tyle że trzeba wyczuć odpowiedni moment :)))
>
> życzę Ci wyjścia z Bumechu z jak najmniejszą stratą :)))
Ja wiem, że wyjdę z BUMECHU z zyskiem :-) Wiesz gdzie mieszkam ... Myśle, że M.F. nie wyszedł tak do końca z firmy a zna ją od podszewki bardzo dobrze i swoich ludzi dalej tam ma dlatego może ... musisz dopowiedzieć sobie sama. To moje przypuszczenia a żeby wyciągnąć kasę muszą podbić. Oczywiście przyznam się do błędu bo nie przypuszczałem,że spuszczą poniżej 30 gr. Chyba nikt o tym nie myślał. Kończy się czas do ciągłych. wydaje mi się że to już odpowiedni moment na podbitkę ale nastąpi ona w najbardziej zaskakującym momencie. Jest jeszcze drugi scenariusz wykorzystując sytuacje zwiększyli na słupach zaangażowanie w akcje i przerzucą je na niskiej cenie na właściwe konta zbierając jeszcze troszkę z rynku wtedy lipa bo nie wiadomo kiedy się cokolwiek odbije. Trzeci scenariusz, że jest bardzo źle i firma padnie ale to nie jest w interesie grubasów bo owce się strzyże a nie zarzyna ! Mimo wszystko jestem optymistą! pozdro