• Czas na ewakuację Autor: ~Ferdek [37.47.154.*]
    Fajnie widać dwie podobne spółki medialne 4fun Media i pmpg. Dwie obecnie mają podobną kapitalizację ok. 40 mln zł. Dwie spółki dopiero niedawno się podniosły do tych poziomów i dwie spółki podobnie w bessie zjechały do swoich minimów czyli do ok 10/13 mln zł w tym, że 4 Fun Media co roku dawało dobrą dywidendę a pmpg nie. Czy 4fun Media ta dywidenda uchroniła od spadków, nic a nic, lizała dno choć podobny miała zysk jak pmpg czyli ok 5 a nawet 8 mln zł.
    Więc bessa to bessa i nic tu nie da psioczenie na prezesa.
    A co oznacza hossa, dwie spółki się podniosły i dały zarobić 100 i więcej %
    A co nas czeka w przyszłości przy szalejącej inflacji, najniższych stóp procentowych w historii i koniunkturze na świecie?
    Tak jak zawsze pisałem jeszcze wyższe poziomy tym bardziej, że wzrastają zyski.
    Kto nie kupił spółek z swig80 ten ........
    Kto nie kupił spółek dobrych małych też taniej już nie kupi.
    W arkuszu zleceń po stronie sprzedaży, gdyby nie jedna osoba która wystawiła akcje po 50 zł mamy tylko akcje za 68 tys zł (jeszcze nigdy tak mało ich nie było) Oczywiście jak kurs podejdzie do góry one będą się pojawiać, bo ci którzy tu ugrzęźli je oddadzą w pierwszej kolejności a za rok dwa złapią się za pustą głowę.
    Prezes wie co się święci i dlatego porządkuje wszystko w spółce aby było klarowne i na miejscu, wspomniał też o dywidendzie za 2018 r. Też pisali i mówili że rok 2018 będzie między innymi rokiem spółek medialnych.
    OCZYWIŚCIE NIE NAGANIAM NA TĄ SPÓŁKĘ, JEST WIELE INNYCH SPÓŁEK MEDIALNYCH
    I tak tego nie czyta nikt inny oprócz maklera, inwestora, nowego, car-a, studenta w jednej osobie.

• Re: Czas na ewakuację Autor: ~Sławek [94.254.240.*]
    Nie ma co na siłę nikogo uświadamiać. Do 4 zł pozostało 5 tys. szt. Niech poczekaja na wyzsze poziomy.
    Teraz też można powspominać że można było brać jak było po 2.8-3.0.
    No można było i co z tego. Dziś można po 3.8-4.0 brać i co z tego.
    Przekroczy 4.2 zł w górę to samo pójdzie.
  • Re: Czas na ewakuację Autor: ~Ferdek [37.47.154.*]
    Tutaj nie chodzi o uświadamianie malutkich, malutki ma mały wpływ na kurs akcji, malutki tylko sprzedaje. Tutaj kurs z 2,8 podbił wielki czyli prezes, wcześniej podbił, podniósł kurs pekao tfi, skupując chyba 0,44 % akcji a potem je wywalił z wielkim zyskiem a wzięli to na górce tradycyjnie Ci którzy nie kupują na dołku tylko jak jest szczyt.
    Mi się wydaje, ze prezes porządkuje swoją grupę aby było jasne i klarowne, z czego gdzie i na czym spółka zarabia. Robi to pod TFI aby weszły w akcje na dłużej i wyżej.
    Chociaż wydaje mi się, że Jego kolega z banku pan Krupiński z Pekao ponownie wejdzie w tą spółkę w odpowiednim czasie, ja przewiduję na marzec, kwiecień tam też przewiduję nowe szczyty na pmpg.
    Nurtuje mnie tylko jedno po ile prezes weźmie akcje z nowej emisji oraz jak zostaną umorzone te obligacje to jak się przełoży na zysk spółki (na ile one były oprocentowane i czy to pokryje się z zyskiem za udziały 50 % z orlego pióra) Tylko czy to ma jakieś znaczenie? Chyba tylko żeby co mieli pisać leszcze.
    Najbardziej mi się podobało wydanie grudniowe Wprost, reklamy na całą stronę kghm, pgnig, pekao, lot i pozostałe polskie spółki skarbu państwa. Tak trzymać.

• Re: Czas na ewakuację Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    ajajaj ajajaj ajaj brać brać już filiżanka się rozbiła teraz tylko 4,2 musi przekroczyć i wszyscy będziemy w raju ......................................................... tyle tylko że tego padła nawet  1 akcji słownie Jednej akcji dziennie nikt nie tyka prezes już nakupił i to chyba za wszystkie pieniądze wartego orlego pióra .............................. padło zawsze będzie padłem i nie pomoże kolejny nowy garnitur
    To samo o padle słyszałem i nastawiałem wiadro przy 10 gr. (czyli 1 zł obecnie) Jak to takie padło daj pare akcji po 3 zł za 100 tys wezmę jak masz cały arkusz kalkulacyjny to je tam zobaczysz 25 tys. Wywalisz te padło?????? Ja wezmę a może jeszcze dorzucę następne 100 tys. Dawaj to padło nic nie warte po 3 zł. Właśnie jestem na forum getinu, jak bym Cię tam Znany czytał też Getin to padło. A ile się naczytałem na forum o BOŚ banku że to padło, dzisiaj dzień w dzień idzie po 5/8 % do góry. Spawa prosta, lemingi są tylko do golenia.
  • Re: Czas na ewakuację Autor: ~makler [89.64.52.*]
    Pierdek w końcowej fazie stetryczenia
    a radziłem leczyć się u psychiatry
    Jest, w końcu przemówił, błysnął połykacz teorii zamachu smoleńskiego, dzisiaj pod inicjałem makler !!!!!! Yes Yes Yes. A teraz dawaj katoliku swój jad, kąsaj, SONDY już wasze hihi
  • Re: Czas na ewakuację Autor: ~Sławek [109.199.11.*]
    Popatrz znany jak podaż naciska. Popyt nie nadąża .
    Na chwilę obecną kurs złapał poziom równowagi.
    Kwestia teraz co przeważy .
    Sądzę że popyt , a jeśli popyt to będzie łamał opory.
  • Re: Czas na ewakuację Autor: ~Car [89.64.45.*]
    Będzie lamal jak prezes zakupi znowu bo narazie to tego kiszenia końca nie widać i nawet odbicie na s-wigu nie pomaga. Linia trendu spadkowego poprowadzona po szczytach przebiega w okolicy 3,8-4,0 i dopiero jej przebicie przy zwiekszonych obrotach może nas wyrwać z tego marazmu
  • Re: Czas na ewakuację Autor: ~slawek [185.56.210.*]
    Carze, jest zbieranie znowu akcji. Ktoś z rana puścił 2k akcji w lewo.
    Dla sprawdzenia chciałem zobaczyć, czy to nie przerzucanie akcji i dałem na S również po 3,46 zł 2 k akcji i ...... i po chwili ktoś od razu to wziął i dał kolejne 2 k na kupno po 3,45 zł.
    Widać więc , że ktoś wybrał co było do wybrania po 2,8-3,0 zł, a teraz wybiera po 3,5 zł.
    Widać to było po kilkudniowym bezruchu.

Jestem przekonany, że na dniach kurs podejdzie na poziom 4,0-4,2 zł i tam będzie zbieranie akcji.

Jeśli Lisiecki planuje cokolwiek zdziałać na rynku mediów, to musi wprowadzić jakiś fundusz do akcjonariatu. Z pewnością będzie chciał opchnąć fundowi część swoich akcji, ale na pewno nie po 4 zł, a przynajmniej 2-3 półki wyżej.

Przypomina mi to trochę eex sprzed 7 lat.

Wtedy też właściciele zbierali papier z rynku po ok. 3 zł, potem była drobna emisja akcji , a następnie ruch do góry do 7 zł, korekta do 3,5-4,0 zł i potężne wybicie, wtedy PZU weszło do akcjonariatu.

Jak tu będzie rozegrane to się zobaczy, ale jak ruszy mocno w górę, to wielkiej podaży nie będzie, ona wykruszy się w przedziale 4-5 zł.
  • Re: Czas na ewakuację Autor: ~Sławek [185.56.210.*]
    Jak ktoś skupi do 3,62 zł, to sprzedaż przesunie się na 3,8 zl, a kolejne zlecenie kupna podejdzie na 3,6 zł i tak dalej.
  • Normalnie Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    Dolina krzemowa i marzenia ściętej głowy
  • Kolejny sposób na bicie piany Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    https://rtmx.pl/polish-american-leadership-summit
  • Re: Kolejny sposób na bicie piany Autor: ~Ferdek [37.47.148.*]
    Prezes włazi w tyłek Morawieckiemu. Jesteśmy bogaci
  • Re: Kolejny sposób na bicie piany Autor: ~Sławek [185.56.210.*]
    Tak , jak napisałem 4 posty powyżej. Powoli będzie wyzbierane wszystko co możliwe do 4 zł. Itd.
  • Re: Kolejny sposób na bicie piany Autor: ~Grzesiek [31.0.32.*]
    Dnia 2018-01-10 o godz. 16:16 ~Sławek napisał(a):
    > Tak , jak napisałem 4 posty powyżej. Powoli będzie wyzbierane wszystko co możliwe do 4 zł. Itd.

Zgadzam się z tobą z ta różnica, ze później znowu nastapiz 4 zł zjazd itd....
[x]
PMPG -4,19% 1,71 2025-12-19 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.