• Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~Spoko [94.254.179.*]
    ....może niech każdy zainteresowany losem foty spróbuje racjonalnie poskładać ostatnie lata w sensie to co działo się na focie fakty przemawiające za tym że focie się uda i fakty /domysły że nie ...a działo się niemało oj niemało...niech każdy zainteresowany , pogrzebie , w głowie i odświeży je tu nam niech rozgorzeje tu szczera i gorąca dyskusja bez obwiniania siebie nawzajem proszę o neutralność o szczerość w swoich wypowiedziach...niech to będzie wszystkich zainteresowanych taka wspólna ,chwila prawdy,...
  • Re: Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~no [83.28.118.*]
    Moje spostrzeżenia są takie że Ci co maja wiedze stoją zawsze poniżej CENY tak było ostatnio od 0,50zł i dziś też są WIELKIE BATONY na K.. Wcześniej nie obserwowałem tz że jak się ruszy to ...................... będzie pow. 1 zł na początek

ONI STOJĄ i ONI MAJA KASE a my tu piszący to jest różnie ..jedni już co mieli to wydali inni są tu po to............ bo TAKA PRACA jak Dominik, dawniej Dystrybucja

Do Soboty się nie odzywam --żeby się nie zdradzać ..............
    Pozdrawiam
  • Re: Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~dominik [5.172.238.*]
    ''dziś też są WIELKIE BATONY na K..''

Faktycznie stoją wielkie batony na K. 200k po 0,09zł=18tyś. zł. To chyba sam Kulczyk z zaświatów musiał wystawić to zlecenie. Bo kto mógłby mieć tyle pieniędzy? Tak się zabijają o te akcje, że w piątek obrót wyniósł 4690zł.! Normalnie takie sumy pieniędzy się przewalają i tyle stoi na K, że pani Basia w kiosku ruchu ma większy przepływ pieniędzy.
  • Re: Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~Mietek [83.6.163.*]
    1. 05.01.2018 otrzymałem maila od firmy Fota ,że ze względu na zaprzestanie sprzedaży stacjonarnej - zaprasza do korzystania z Foty Direct. To nie wskazuje na przejęcie , konsolidacje ba nawet kontynuację działalności
    2. Zapasy magazynowe Fota po odpisie aktualizacyjnym na 30.09.2017 wynosiły 2,1 mln PLN. W 2013 roku te zapasy wynosiły ok. 200 mln. I tutaj mamy powód dla którego ta firma funkcjonowała tak długo. Licząc nawet dzisiejszy zapas Foty bez aktualizacji ( 23 mln) , gdzieś "wyparowało" w ciągu 4 lat 180 mln.
    3. Cała sprawa związana z "wrzuceniem" magazynu w Łodzi do spółki , połączona z informacją na temat Financo miała na celu podbicie kursu i sprzedaż akcji przez rodzinę. Mimo że magazyn był własnością prywatną , to stanowił zabezpieczenie kredytów zaciąganych przez spółkę (Raiffeisen - hipoteka na kilkadziesiąt milionów). Więc rodzina nie ryzykowała niczym.

Scenariusz na najbliższy czas wygląda tak

- spółka przestaje być notowana na GPW
    - do czasu kiedy koszt sprzedaży nie przekroczy wartości sprzedaży - sprzedaje to co ma
    - pomału bez konieczności robienia wyrafinowanych komorniczych wycen , syndyk sprzedaje nieruchomości , tym co trzeba i za tyle ile trzeba.
    A i owszem może na pozyskanym kapitale powstanie coś nowego , ale dla obecnego drobnego akcjonariatu to nic dobrego nie oznacza.
    Fota S.A. przestanie istnieć , bo taka od dawna była wola jej właścicieli .
  • Re: Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~dominik [5.172.238.*]
    ''05.01.2018 otrzymałem maila od firmy Fota ,że ze względu na zaprzestanie sprzedaży stacjonarnej - zaprasza do korzystania z Foty Direct.''

A ostatnio krzyczeli na mnie jak mówiłem, ze fota zamyka wszystkie punkty sprzedaży. A to już teraz fakt.
    ''Fota S.A. przestanie istnieć , bo taka od dawna była wola jej właścicieli .''

W 100% się z tym zgadzam.
  • Re: Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~Koniec [31.0.70.*]
    No i huk ameno.Wychodzi na to że zostaniemy z nic nie wartym papierem.Będzie na pamiątke na rachunku.
  • Re: Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~Spoko [94.254.131.*]
    Cieszę się że dyskusja rozgorzała . Jeżeli coś tu jeszcze wyjdzie to tylko fuzja ale to już mało prawdopodobne ..ale także nie wykluczone skoro potencjalnie nie ma aż tyle kasy do odzyskania to na pewno nie jest to na rękę bankom największym wiezycielom które już w pewnym zakresie zostały częściowo zaspokojone. mówią że wiara czyni cuda ...a tu tylko ktoś bardzo przebiegły ,który uprzedził taki scenariusz może coś dla się zyskać...cos ugrać albo przejąć ta cała infrastrukture za grosze na np rozszerzenie swojej działalności.
  • Re: Tęgie głowy proszę o bardzo szczere wypowiedzi .. Autor: ~Spoko [94.254.160.*]
    Dodam tylko do powyższego że znalazłem ciekawy artykuł https://motofocus.pl/informacje/wywiady/15558/jestesmy-gotowi-na-nowe-obowiazki-wywiad-z-prezesem-zarzadu-auto-partner-sa
    Ps pozostaje jeszcze sprawa Kwidzyna pewnie jutro się coś dowiemy.
  • Kurator co moze. ????? Autor: ~no_konkrety_ostatnie [83.28.118.*]
    http://www.infor.pl/prawo/w-sadzie/postepowanie-sadowe/236534,2,Jak-ustanowic-kuratora-dla-spolki-kapitalowej.htm

jakie ma zadania i możliwości???

..08.12.2017 Pan Fota rezygnuję i Ban Handlowy umorzenie postępowania -podano Badzo bardzo późno.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/FOTA-S-A-w-upadlosci-likwidacyjnej-Umorzenie-postepowania-egzekucyjnego-prowadzonego-przez-Komornika-Sadowego-7565268.html

a wcześniej o Handlowy było zawieszenie tylko-jako jedyny BANK.takie trzymał do końca.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/FOTA-S-A-w-upadlosci-likwidacyjnej-Zawieszenie-postepowania-egzekucyjnego-prowadzonego-przez-Komornika-Sadowego-7542473.html

Prezes zrezygnował i zaczęto szukać wyjścia..... i KURATOR , info podali 20.12.2017r że rezygnuję RADA a o KURATORZE cisza..była długa.

PYTANIA po co tak do końca są niejasności??????

WIĘCEJ ANALIZY Panowie

• Re: Kurator co moze. ????? Autor: ~posiadacz [188.146.225.*]
    A po co jest GPW i NC?
    - nie ma lepszego i ukonstytuowanego narzędzia do bezkarnego okradania Polaków.
    Przy czym się wydaje, że dobra zmiana kradnie mniej nieco od poprzedników, ale na reformę giełdy nie czas najwyraźniej.
    Za to zastępczo możemy się cieszyć komisją do Amber Gold i reprywatyzacją warszawską.
    Tylko, co czyni skalę transferów?!
  • Re: Kurator co moze. ????? Autor: ~ad [94.254.147.*]
    dobrze prawisz mimo wszystko nadal jest wiele niejasności.
  • post o DUDA -BIS znikna Autor: ~no [83.28.118.*]
    ww
  • Re: post o DUDA -BIS znikna Autor: ~Wicek [94.254.164.*]
    Tam BANKI DUDE obec.Gobarto podniosly z kolan a wcześniej na kol

• Re: post o DUDA -BIS znikna Autor: ~Spoko [94.254.246.*]
    no to nie jest tu istotne najważniejsze jest aby sensownie próbować się tu wypowiedzieć odnośnie foty pamięcią sięgnąć wstecz przeanalizować fakty , połączyć je coś zasugerować ...odnośnie oddziałów sprawdzałem w internecie nie ma żadnych zmianek/informacji o tym aby by 5 stycznia zaniechały działalności nie doszukałem się także informacji o zwolnieniach w tychże oddziałach nic zupełnie nic najczęściej w Internecie jest jakiś ślad a tu nic co także nie przemawia za tym że tak faktycznie nie jest ... najbardziej z ostatnich poczynań na focie zastanawia mnie fakt tak późnego podania informacji o ustanowionym kuratorze - coś przeciez w tej ,różnicy czasowej, między ukazaniem się tej informacji mogło się wydarzyć jeszcze i np jutro się o tym dowiemy ...
  • Re: post o DUDA -BIS znikna Autor: ~Spoko [94.254.246.*]
    osobiście jeżeli do wtorku nic konkretnego nie zostanie ujawnione to moja wiara w pozytywne zakończenie spadnie niemalże do przysłowiowego zera. A jeżeli doczekamy się tu pozytywnych informacji/pozytywnego zakończenia będzie to prawdziwy majstersztyk powiązany z narastającą nuta saspensu...ostatecznie kto nie ryzykuje ten nie pije
  • Re: post o DUDA -BIS znikna Autor: ~Spoko [94.254.128.*]
    Szampana a ewentualną stratę trzeba wpisać w ryzyko gry na giełdzie papierów wartościowych.
  • Do 13.01.2018r. raczej NIC NIE PODADZĄ Autor: ~Wicek [94.254.164.*]
    Wczesniej na czas nie podawalu
    Spoko ty o tym tez wiesz....jak sie boiszto sprzedaj
    Najwczesniej cos podadza w piatek

• Re: Do 13.01.2018r. raczej NIC NIE PODADZĄ Autor: ~leszczyk_malutki [185.54.59.*]
    Moim zdaniem nie mogą opóźnić infa i podać w weekend jeśli miałoby to być info znaczące.Nosiłoby to znamioma oszustwa i przestępstwa
  • Re: Do 13.01.2018r. raczej NIC NIE PODADZĄ Autor: ~no [83.28.118.*]
    Dnia 2018-01-07 o godz. 18:56 ~leszczyk_malutki napisał(a):
    > Moim zdaniem nie mogą opóźnić infa i podać w weekend jeśli miałoby to być info znaczące.Nosiłoby to znamioma oszustwa i przestępstwa

NO
    to ostania na dziś moja wypowiedź....

CO WY NAS MALUCZKICH CHECIE NAUCZYĆ ?????'wyżej pisałem kiedy INFA leciały a co od jutra się naprawią???

...nosiło znamiona...

a ja widziałem nieraz wpisy na innych..... ,,DLA DOBRA AKCJONARIUSZ,,..i to jest czesto i gesto praktykowane

• Re: Do 13.01.2018r. raczej NIC NIE PODADZĄ Autor: ~spoko [94.254.147.*]
    swoją drogą ciekawi mnie w dniu jutrzejszym zachowanie akcjonariuszy. Kolorowych snów:)
  • LIKWIDACJA tz że PREZES i BANKI chca staracić kasę ---czy to prawda Autor: ~no [83.28.118.*]
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=5477515&strona=1

poniżej fragmęnty...............................

Pewien SPOKO napisał ostatnio że w Poniedziałek będzie INFO

a ja twierdze że do ostatniego dnia będziecie straszyć..takie macie zadanie.

Pan Fota piszą że sam sprzedał akcję i władzę (a powinno ze odebrali) bo tak powinien być komunikat .

Pytanie????? po co zabierali akcję wyceniając po ok 0,40, skoro są nic nie warte.

ba powinien być wzrost i obroty by ubrać leszczy a oni zaniżają i wciąż stoją na kupnie i odbierają

Tu przykład jak ta branża jest postrzegana przez FUNDY

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/AUTOPARTN/akcjonariat

a tu wcześniejsze spostrzeżeni że i do FOTY fundy się pchały

https://www.bankier.pl/forum/temat_fota-ma-lepsza-oferte-niz-od-financo,23917419.html

a dziś naiwny wam oddają, inni robią stratę

a WY WCIĄŻ na kupnie czekacie
    Pozdrawiam

WESOŁYCH ŚWIĄT

Re: LIKWIDACJA tz. że PREZES i BANKI chca starcic kasę ---czy to pra Autor: ~no [83.28.126.*]2017-12-27 22:08 Dnia 2017-12-19 o godz. 11:01 ~Dziwne napisał(a):
    > Zastanawiam sie co skorzystają banki na likwidacji skoro majątek wyliczony wg.syndyka po cenach możliwych do uzyskania to 27mln.zł. a spółka jest winna bankom 83mln.zł.Zanim syndyk spienięży majątek to sam zgarnie z tego dla siebie na koszty likwidacji no i podejrzewam że banki mogą dostać ze 20-25% a podejrzewam że gdyby poszły na układ byłoby to więcej dlatego nie rozumiem postawy banków które nie chciały ułożyć sie z żadnym z potencjalnych inwestorów.

////////////////

MYŚLĘ ŻE JUŻ SIĘ DOGADALI a leszcze dowiedzą się jak zwykle na końcu tj.ok.13.01.2018r

DO SOBOTY należy wyłączyć kompy
  • SPOKO odpowiadam i czekam na nagrodę w SOBOTĘ Autor: ~no [83.28.216.*]
    Dnia 2018-01-07 o godz. 22:01 ~no napisał(a):
    > https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=5477515&strona=1
    >
    > poniżej fragmenty...............................
    >
    > Pewien SPOKO napisał ostatnio że w Poniedziałek będzie INFO
    >
    > a ja twierdze że do ostatniego dnia będziecie straszyć..takie macie zadanie.
    >
    > Pan Fota piszą że sam sprzedał akcję i władzę (a powinno ze odebrali) bo tak powinien być komunikat .
    >
    > Pytanie????? po co zabierali akcję wyceniając po ok 0,40, skoro są nic nie warte.
    >
    > ba powinien być wzrost i obroty by ubrać leszczy a oni zaniżają i wciąż stoją na kupnie i odbierają
    >
    > Tu przykład jak ta branża jest postrzegana przez FUNDY
    >
    > https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/AUTOPARTN/akcjonariat
    >
    > a tu wcześniejsze spostrzeżeni że i do FOTY fundy się pchały
    >
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_fota-ma-lepsza-oferte-niz-od-financo,23917419.html
    >
    >  a dziś naiwny wam oddają, inni robią stratę
    >
    >  a WY WCIĄŻ na kupnie czekacie
    > Pozdrawiam
    >
    >  WESOŁYCH ŚWIĄT
    >
    >Re: LIKWIDACJA tz. że PREZES i BANKI chca starcic kasę ---czy to pra Autor: ~no [83.28.126.*]2017-12-27 22:08 Dnia 2017-12-19 o godz. 11:01 ~Dziwne napisał(a):
    > > Zastanawiam sie co skorzystają banki na likwidacji skoro majątek wyliczony wg.syndyka po cenach możliwych do uzyskania to 27mln.zł. a spółka jest winna bankom 83mln.zł.Zanim syndyk spienięży majątek to sam zgarnie z tego dla siebie na koszty likwidacji no i podejrzewam że banki mogą dostać ze 20-25% a podejrzewam że gdyby poszły na układ byłoby to więcej dlatego nie rozumiem postawy banków które nie chciały ułożyć sie z żadnym z potencjalnych inwestorów.
    >
    > ////////////////
    >
    > MYŚLĘ ŻE JUŻ SIĘ DOGADALI a leszcze dowiedzą się jak zwykle na końcu tj.ok.13.01.2018r
    >
    > DO SOBOTY należy wyłączyć kompy
    //////////////////////////////////////////////////////////////

Będziemy się zajmować Panie Spoko.....zaczyna się na ;; R.......... ;;.

Fota jest potrzebna -włączając na stronie mapę 7 oddziałów w Polsce -pięknie położenie no i mamy tarczę podatkową 16 mil zł na czysto do zwrotu..

Panie Spoko wiem --bo czytam ..............
  • Re: SPOKO odpowiadam i czekam na nagrodę w SOBOTĘ Autor: ~Spoko [94.254.147.*]
    Panie no ja zkolei ,wiem że nic nie wiem,....
  • Re: SPOKO odpowiadam i czekam na nagrodę w SOBOTĘ Autor: ~Spoko [94.254.145.*]
    A może pan wszystkich akcjonariuszy uświadomi co dalej z kwidzynem , fota ??? Chyba , że już brak argumentacji...???
[x]
FOTA -57,14% 0,03 2018-01-12 15:22:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.