• INFO ROKU Autor: ~JaWamMówie [178.43.224.*]
    Wydmuszka!

Spółka od 2007 roku - zmienia nazwy, działalności i ciągle ubiera graczy...

Sprzedawcy marzeń.

Aktualna nazwa to chyba końcówka z nazwy poprzedniej spolki Prezesa Narkiewicza CalaTRAVA.

Medical Cannabis - hmm lepsze niż poprzednie, Divicom, PC Guard, czy Calatrava czy Genesis Energy... ups Kolgard Oil

Samo bycie na jednolitych notowaniach mowi za siebie.

Nawet strony internetowej od roku sie nie dorobil Medical Cannabis.

Wszystko na papierze.

Ktos tam pracuje wogole?

• Re: INFO ROKU Autor: lulu0071 [178.37.163.*]
    Info Roku może zamienić się w spółka roku. Jesteśmy na giełdzie, więc i musimy liczyć się z ryzykiem jakie ze sobą niesie. Prawa jest wg mnie taka, że każda spółka ma swoje 5 min, trzeb tylko wiedzieć kiedy wchodzimy i kiedy wychodzimy. Obecna nam GNR rzeczywiscie może i ma same upadki, ale każdy szuka pomysłu na siebie, gdybym był na ich miejscu zrobiłbym to samo. Prawda jest taka, że możemy zarobić na tym wszyscy i to stokroć. Ja wierzę w ten projekt, ale każdy podejmuje własne decyzje.
  • Re: INFO ROKU Autor: ~anty [89.231.68.*]
    Panowie tu nagonka na leszcza idzie niemiłosiernie.
    Ta spółka nigdy nie miała nic wspólnego z medyczną marichuaną i mieć nigdy nie będzie - oprócz oczywiście nazwy.
    Przepisy są jasne - nikt nie ma prawa na uprawe, handel czy pośrednictwo.
  • Re: INFO ROKU Autor: ~dr_wezol [83.168.124.*]
    Dnia 2018-01-05 o godz. 08:32 ~anty napisał(a):
    > Panowie tu nagonka na leszcza idzie niemiłosiernie.
    > Ta spółka nigdy nie miała nic wspólnego z medyczną marichuaną i mieć nigdy nie będzie - oprócz oczywiście nazwy.
    > Przepisy są jasne - nikt nie ma prawa na uprawe, handel czy pośrednictwo.

O kurczę, takich wypowiedzi to się nie spodziewałem... Ale jak kolega używa słowa "mariCHuana" to - w moim oczach- jest usprawiedliwiony...
    1. O tym, że nie ma upraw w kraju- wszyscy wiemy, Cały czas piszemy, jakie duże możliwości stwarza to na lukratywny biznes polegający na imporcie.
    2. Jak spółka miała mieć wcześniej coś wspólnego z medyczną marihuaną poza nazwą, skoro ta medyczna marihuana została dopiero co zalegalizowana i do tej pory nikt w Polsce nie sprzedał jeszcze grama medycznej marihuany.... I jeszcze przez parę miesięcy nie sprzeda.
    3. Co do handlu - kolega rozporządzenie czytał? Tam nawet jest zapis, że na importera nie nakłada się żadnych wymogów kapitałowych, co oznacza, że - teoretycznie - ja z kolegą tez możemy się tym zająć.
    4. Od roku piszę, że tu na spółce na razie same leszcze. Kolega popatrzy na obroty i się zastanowi nad swoją tezą.

Dnia 2018-01-05 o godz. 00:05 ~JaWamMówie napisał(a):
    > Wydmuszka!
    >
    > Spółka od 2007 roku - zmienia nazwy, działalności i ciągle ubiera graczy...
    >
    > Sprzedawcy marzeń.
    >
    > Aktualna nazwa to chyba końcówka z nazwy poprzedniej spolki Prezesa Narkiewicza CalaTRAVA.
    >
    > Medical Cannabis - hmm lepsze niż poprzednie, Divicom, PC Guard, czy Calatrava czy Genesis Energy... ups Kolgard Oil
    >
    > Samo bycie na jednolitych notowaniach mowi za siebie.
    >
    > Nawet strony internetowej od roku sie nie dorobil Medical Cannabis.
    >
    > Wszystko na papierze.
    >
    > Ktos tam pracuje wogole?
    >

Bardzo nie lubię występować w roli rzecznika spółki... Ale...
    Medical Cannabis nie jest już w rękach Calatravy - Calatravie zostały akcje Genesis Energy, ale może dziś jedynie trzymac kciuki za nową Medical Cannabis - jeśli kurs nadal będzie rósł i biznes wypali (a moim zdaniem szanse są ogromne, o czym zaraz napiszę w innym poście) być może Calatrava doczeka się poziomów kursu, przy których będzie mogła wyjść na zero albo i zarobić - bo kupowała większość akcji grubo powyżej dzisiejszych 13 groszy.
    Zresztą w Calatravie dziś też najwięcej ma do powiedzenia Karaszewski, czyli ten, który stoi za głównym akcjonariuszem Medical Cannabis - spółką RX.
    Co do ubierania graczy - akcje w rękach głównych akcjonariuszy to w większości akcje układowe - nie są notowane na giełdzie. Jeśli spółka RX chce "ubierać" to będzie musiała jeszcze długo poczekać, bo na razie nikt się nie stara nawet o dopuszczenie tych akcji do obrotu.
    Co do strony - kolega pewnie się nie interesował, ale ustawa o marihuanie medycznej weszła w życie w listopadzie , rozporządzenie dotyczące importu - w grudniu. Wcześniej jakakolwiek działalność była niemożliwa. To co oni mieliby na tej stronie pisać? Bajki dla inwestorów oceniających dany biznes po tym, co sama spółka o nim pisze?
    Przy obecnej hossie na spółkach marihuanowych na całym świecie, Medical Cannabis mógłby teoretycznie co tydzień podawać informacje w rodzaju: spotkalismy się z tymi i tymi, wzięliśmy udział w konferencji marihuanowej, przedstawiamy strategię, zakładamy obroty na lata 2018-2058.... I pewnie takie cuda byśmy czytali, gdyby główni właściciele firmy MOGLI i CHCIELI sprzedawać nam akcje... Ale nie mogą. I na razie pewnie nie chcą.
    Medical Marijuana - amerykański gigant- firma, która jako pierwsza z branży marihuanowej weszła na amerykańska giełdę, w maju 2017 powołał jednego człowieka do rozkręcenia biznesu w Europie - Polaka Jakuba Dudę. Jedną króciutką notkę o tym przeczytałem. We wrześniu 2017 Medical Mariujana powołał spółkę -Kannaway Europe. Bez rozgłosu. W połowie listopada powstało centrum dystrybucji marihuanowych produktów Kannaway pod Warszawą. Też bez rozgłosu.
    Trzeba odróżniać robienie biznesu od pisania o robieniu biznesu.
    I na koniec - żeby rozpocząć działalność w marihuanowej branży Medical Cannabis - jak i wszyscy inni, którzy chcą w Polsce działać musi teraz załatwić pozwolenia na import, zezwolenia na wprowadzenie towaru do obrotu - tak, na razie - wszystko na papierze.

Powodzenia w inwestowaniu na giełdzie. Zwłaszcza na podstawie wniosków w rodzaju: jak do tej pory zawsze umoczyli, to teraz tez umoczą.
    No gdzies czytałem, że to co odróżnia polski biznes od zachodu to podejście do porażek - w USA nikt chyba sobie nie wyobraża zrobienia biznesu zanim wcześniej nie dozna się paru przykrych porażek.:-)
    https://marijuanaindex.com/industry-news-item/?newsId=4734375925735531&headline=Aurora-Cannabis-Accelerates-European-Expansion-With-Denmark-Joint-Venture

Chciałem pisać coś optymistycznego, ale sądząc po tych zleceniach po 100 tys. na s na 12 i 13 gr (plus ukryta podaż na 13 gr) - to dziś rzeczywiście spadki przesądzone.
    Więc tylko tak w skrócie - potwierdziło się to, na co tak liczyliśmy (przynajmniej ja) - jeden z dwójki gigantów z Kanady - Aurora Cannabis - oficjalnie poinformował wczoraj wieczorem o planach wejścia na rynek europejski!
    Dla mnie to fantastyczna wiadomość. W Danii będą uprawy marihuany i z Danii będzie zaopatrywana Skandynawia. Resztą rynków europejskich ma się zająć Pedanios - niemiecki dystrybutor marihuany medycznej, którego wcześniej Aurora kupiła.
    Czy Aurora - bezpośrednio czy przez Pedanios - będzie współpracować czy rywalizować z naszą Medical Cannabis - nie mam pojęcia. Czy powinnismy nartwić się ewentualną konkurencją? A gdzie tam ! :-) W Kanadzie te dwa giganty Aurora Cannabis i Canopy Growth, warte każdy ponad 6 mld dolarów działają od dawna, a przecież w tym czasie wyrosło tam wiele nowych spółek w branży marihuanowej. Kilkanaście weszło na giełdę, zaczynały od zera a teraz niektóre są warte setki milionów USD. I wciąż rosną.
    Obojętnie co będzie robić Medical Cannabis w najbliższej przyszłości - czy zostanie częścią jakiegoś zagranicznego giganta, bo np. Pedanios ją kupi, czy będzie musiała z nimi konkurowac - na polskim i europejskim rynku walka dopiero się zacznie i miejsca jest bardzo dużo. A sytuacja, w której partnerami albo konkurentami naszej spółki będą firmy wyceniane w miliardach dolarów nie powinna nas chyba martwić?
    W Kanadzie jest kilkanaście spółek z branży cannabis na giełdzie, to samo w USA. U nas - na razie - jedna. Nie zdziwię się, jesli za chwilę w ślady Medical Cannabis pójdą inni - może jak tam pojawią się takie nazwiska jak Karkosik, Moska, Czarnecki czy Patrowicz to ludzie bardziej uwierzą w ten biznes niż dziś. Albo Dariusz Michalczewski :-) Skoro w marihuanę zainewstował nawet Mike Tyson...
    Dzisiejsze posty powyżej troszkę mnie załamały. A że naprawdę nie lubię robić za rzecznika spółki, którą ludzie oskarżają o to czy tamto - obiecuję, że mocno ograniczę pisanie, albo całkiem zrezygnuję. Bo jako leszcz nie zamierzam się narażać na dodatkowe zarzuty, że "naganiam leszcza" .
    Wszystkim życzę dobrego dnia.

• Re: INFO ROKU Autor: ~Mac [193.105.75.*]
    Cześć :)
    Nie uważam Twoim postów za naganianie leszcza, wręcz przeciwnie, są merytoryczne i pokazują możliwe szanse dla spółki i oczywiście dla Nas. Jak będzie to już inna sprawa, ja wierzę we wzrosty wartości akcji i tyle, niech każdy sam zdecyduje.
    Co do tego jak było na spółce to inna sprawa, ale to już za nami, ktoś zdecydował się uratować firmę i zrealizować jakiś pomysł na nią, więc nie ma sensu wracać do przeszłości :)
    Co do dzisiejszych spadków, to cóż ... niestety zdecydowała ukryta sprzedaż po 0,13, dlaczego ktoś tak zdecydował nie wiem, wystraszony, zarobiony, cwany albo inne... nie wiem. Inni którzy weszli niedawno w spółkę przy obrotach 100.000 - 150.000 akcji, wystraszyli się, bo liczyli na kolejne wzrosty, a tu dystrybucja ukryta po 0,13 i nagle mamy dzisiaj zwiększoną sprzedaż, ja raczej skorzystam i dokupię i tyle.
    Pozdrawiam.

• Re: INFO ROKU Autor: ~Janosik [46.134.75.*]
    No na takiej korekcie się udało dokupić - uff a myślałem brać jeszcze po 0.13
  • Re: INFO ROKU Autor: ~Dolenko [5.60.213.*]
    Bardzo dobrze że się taka dyskusja toczy bo sporo osób się napala i jakieś wizje snuje.
    Akcje nabywałem jeszcze za czasów wspomnianego divicomu więc papier znam. Tyle tylko, że wtedy jeszcze prowadzili jakąś działalność i były przychody a teraz od wielu raportów w rubryce przychody widnieje wartość "0".
    Jedyne co zrobili to kolejna jak pisał kolega zmiana nazwy.
    Nie ma informacji co będą robić, nie ma strategii itp.
    W przejmowanie firmy przez partnerów z zagranicy nie ma co wierzyć bo co przejmą, jak tu nic nie ma. Prezes i biurko.
    W społce jest jeden etat, a w tzw. grupie jakieś cząstki etatów.
    W fundamentalne wzrosty nie wierzę.
    Czy tu może być kurs na poziomie 50 groszy czy więcej? Pewnie że tak. Ale spekulacyjnie.
    Jak ktoś się nie boi ryzyka to można mały pakiet zakupić. Ale ładować większej kasy nie ma co.
  • Re: INFO ROKU Autor: ~Mieciu [188.146.134.*]
    Gratuluję ale chyba nie zawiele tego kupiles.

[x]
GENERGY 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.