Najpierw nie było możliwości przeniesienia akcji HAWE na NOWĄ GIELDE z jakiejkolwiek instytucji finansowej . Następnie dano taką sposobność poprzez zmiany w umowie , jednakowoż na nic to sie nie zdało, gdyz aktualnie nie ma najmniejszej szansy na sprzedaz tych walorów < no chyba ze kogoś satysfakcjonuje 7 gr> Przeniosłem na próbe zaledwie 1 tys akcji i po kilku tyg. niemożnosci ich sprzedaży dochodze do wniosku, iz najzwyczajniej w świecie popełniłem błąd . Oczywiście wieksze transakcje co pewien czas są dokonywane ,stad obrót, ale zawsze pojawiaja sie one na ułamki sekund na ,,zaniżonych półkach,, i natychmiast sa realizowane.W/g mnie dni znacznych obrotow (chociazby wczorajszy)sa ściśle skorelowane z iloscia zalogowanych osob i ewent. Ich reakcja .Takze moim zdaniem popartym miesieczną obserwacją ,nikt z ,, zewnatrz,, nie jest w stanie w jakikolwiek sposób zareagować ,a tym bardziej cokolwiek sprzedac . Wielka szkoda ,iz tak sie dzieje poniewaz wiazalem zarównio ja jak i moi znajomi olbrzymie nadzieje z tym rynkiem .Reasumując zaluje, a jednoczesnie ciesze sie iz przeniosłem zaledwie 1 tys akcji na Nowa Gielde gdyz powoli dochodze do wniosku iz jakiegokolwiek zysku tu nie uświadcze z wiadomych powodów i finalnie nalezałoby zamknac rachunek ....Jezeli ktos ma podobne spostrzezenia prosze o info.
Jeszcze wczoraj myslalam o zalożeniu rachunku na Nowej Giełdzie aby przeniesc akcje Hawe widzac kilkanascie tysiecy obrotu po prawie 1,97 zl. Teraz mam powazne watpliwości.
Na gieldzie manipulowal patro przez slupy. Na tej swojej nowej juz nawet tego robić nie musi, obroty na NG to jedna wielka ściema. Co wyraznie widać jak sie chce samemu cos tam sprzedać. Wielu próbowało i nikomu sie to nie udało.
tzn ze dzisiaj na Elektrimie te obroty sa takie same jak wczoraj na Hawe? Nikt kto przeniosł akcje nie ma mozliwosci ich sprzedazy? Jak dobrze ze ktoś załozył ten post. To przestroga dla takich jak ja. Pozdrawiam i dziekuje
Podobno olszewski z maliszewskim beda cegly i cement sprzedawac na gieldzie patrowicza a adwokat Osinski ma papierowa robote ogarniać tj trzepac worki po cemencie haha