• Wezwanie Autor: ~hrt [83.26.19.*]
    Bardzo slaba oferta w wezwaniu. Nie wiem, kim sa duzi akcjonariusze spolki - trudno na ich temat uzyskac jakiekolwiek informacje - wiec trudno mi tez ocenic poziom intymnosci ich powiazaniem z wzywajacym, ale licze, ze zarowno oni, jak i drobni akcjonariusze beda wywierac konstruktywna i konsekwentna presje na podniesienie ceny. Cena godzina w mojej opinii wynosi ok. 35 zl.
  • Re: Wezwanie Autor: ~hrt [83.26.19.*]
    Teraz doczytalem, ze spora czesc duzych udzialowcow zobowiazala sie odsprzedac swoje udziale w wezwaniu. Ale to i tak za malo na przymusowy wykup, wiec licze na to, ze free float solidarnie sie postawi i nie odpowie, dopoki cena nie zostanie podniesiona do poziomu godziwego w okolicach 35 zl.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Romano74 [94.254.148.*]
    Nie szalej!

Wycena porównawcza na dzień dzisiejszy to 19.29!!!
  • Ciekawe... Autor: ~Romano74 [94.254.146.*]
    Ciekawe jak na wezwanie odpowiedzą osoby, które kupowały akcje SARE w czerwcu 2017 po 23 - 24 złote hehe. Myślę, że wezwanie im się nie uda :/
  • Re: Ciekawe... Autor: ~hrt [83.26.107.*]
    Jesli dadza porzadna premie, to sie uda. Jesli ktos chce sciagnac spolke z gieldy, to znaczy, ze widzi w niej wzrostowy potencjal, jednoczesnie chcac pozbawic tego potencjalu dotychczasowych udzialowcow. Rzecz zrozumiala, ale za taki uklad nalezy sie porzadne wynagrodzenie, a nie jedynie podbicie kursu do poziomu sprzed kilku miesiecy, ktory zostal tam wywindowany przez pojedyncza rekomendacje, co jest osobliwoscia typowa dla spolek o tak niskiej plynnosci.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~br [89.70.68.*]
    czemu zakładacie ze chcą zdjac spółę z giełdy? wiodący akcjonariusze sprzedawali 51% więc kupujący musiał ogłosić wezwanie
  • Re: Ciekawe... Autor: ~Romano74 [94.254.146.*]
    Bo bycie spółką giełdową generuje duże koszty i ma miejsce "ujawnianie faktów" dla konkurencji. Załóżmy, że jesteś większościowym akcjonariuszem i zależy Ci na rozwoju spółki...będziesz chciał żeby konkurencja wiedziała o Tobie więcej? Będziesz chciał płacić za coś za co nie musisz? Fakty są dla mnie oczywiste, póki co nie mają przekroczonego progu 51%, dopiero się w tym zakresie dogadali!
  • Re: Ciekawe... Autor: ~br [89.70.68.*]
    to po co wchodzili na gielde, skoro ma tyle minusow? moim zdaniem delistingu nie bedzie - gdyby im zależało daliby wyższą cenę. wezwanie zrobili bo musieli i tyle
  • Re: Ciekawe... Autor: ~Adam [93.105.208.*]
    Pruszczyński nie sprzedaje akcji, a bez niego ściągnięcia spółki nie będzie. Także raczej przewiduję dalsze wzrosty na spółce.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~br [94.254.226.*]
    A skąd niby mają być te wzrosty? Dynamika na przychodach wyhamowała, o zysku nawet nie mówię. nie umieja się rozwijać ani organicznie, ani przez przejęcia. Żadne nie wypaliło. Pamięta ktoś jeszcze neronIT, emagenio czy Mobilequest? Teraz też komunikat o połączeniu Teletarget i Salelifter, bo ta pierwsza to kolejny niewypał Tyle kasy ile na tym stracili to szkoda gadac. Wyniki ciągnęły Inis i Mrtarget, czyli spółki postawione lata temu przez poprzedni zarząd. Ale to nie może trwać bez końca. akcje sprzedają ci co budowali spółkę więc to też coś mowi
  • Re: Ciekawe... Autor: ~Inwestor77 [223.24.177.*]
    Akcje sprzedają jednak chyba ci co hamowali rozwój spółki, a Pruszczyński nie sprzedaje tylko bierze udział w wezwaniu. Nowy fundusz chyba wydając tyle kasy wie co robi.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~ins [94.254.226.*]
    najbardziej rozwój to hamowały tragiczne decyzje inwestycyjne, a to chyba właśnie odpowiedzialność Pruszczyńskiego. ale pożyjemy zobaczymy. Obym się mylił.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~Inwestor77 [180.180.124.*]
    To prawda, Pruszczyński miał kilka nietrafionych decyzji inwestycyjnych, ale to chyba on stworzył grupę Sare od zera I wprowadził ją na giełdę. Nie popełnia błędów ten co nic nie robi. Teraz jest nowy zarząd, będzie nowy fundusz, niech rozwijają dalej grupę czego im i sobie życzę. Concordia ma udziały w sporej ilości spółek więc widzę ich jako dobrego inwestora. Zobaczymy co pokażą.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~smly [83.26.107.*]
    Ale niech ktos jedna rzecz wyjasni: Pruszczynski ma 25% udzialow, Concordia chce uzyskac 75%. Czyli jak wyjdzie to wezwanie, to znika caly free float - tym samym, jak rozumiem, spolka ma byc docelowo zdjeta z gieldy, mimo tego, ze wprost takie stwierdzenie w informacji o wezwaniu nie pada. Tym samym nalezaloby teraz walczyc o porzadna premie. Jesli mowie zle, to niech ktos poprawi.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~ins [89.70.68.*]
    Każdą spółkę tworzy i rozwija jej CEO czyli w Sare D.Piekarski, a wcześniej Dębowski. Z tego co wiem Pruszczyński nie angażował się za bardzo, poza przepychaniem swoich pomysłów na akwizycje (wspomniany NeronIT, emagenio, teletarget itd.) Ale chyba się cierpliwość właścicieli skończyła i go odsuneli. To daje tej spółce jeszcze jakąś szanse

Co do wezwania to przecież
    musieli ogłosić na 100%. Kupili 51% od kontrolujących spółkę i dołączyli 25% Pruszczyńskiego - razem 76% a powyżej 66% trzeba robić wezwanie na całość
  • Re: Ciekawe... Autor: ~Tomasz_Pruszczynski [49.228.142.*]
    Dzień dobry. Widzę, że ktoś tu ma błędne informacje na mój temat, to wyjaśnię.
    Dębowskiego zwolniłem, bo przestało chcieć mu się pracować i zainwestował prywatnie w konkurencyjną spółkę dla Sare (BeeMail) będąc jeszcze w zarządzie Sare (dla mnie mega słabe i nieetyczne). Na jego miejsce zatrudniłem bardzo dobrego menadżera Dariusza Piekarskiego który po pięciu latach ciężkiej pracy z mojej rekomendacji został Prezesem Zarządu. Mi po prostu skończyła się kadencja i po wprowadzeniu spółki na główny parkiet GPW wygodniej jest być w radzie nadzorczej z innymi udziałowcami i pomagać spółce z pozycji właścicielskiej. Teraz po wymianie akcjonariatu mam nadzieję, że ta współpraca będzie jeszcze bardziej efektywna.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~inwestor [89.70.68.*]
    Dobrze że odezwał się ktoś ze spółki, ale prosilibyśmy trochę bardziej w temacie. Było o tym skąd tyle nietrafionych decyzji inwestycyjnych i kto za to odpowiada. Czy teraz coś się zmieni?

Trochę dziwnie brzmi też to co Pan pisze o zatrudnianiu i zwalnianiu przez Pana osób zarządzających... Przecież do tego trzeba mieć większość na WZA, więc te decyzje nie mogły być po Pana stronie przy posiadaniu 25% akcji. Zerknąłem w raporty i jasno z nich wynika, że poprzedni zarządzający - p. Dębowski - sam złożył rezygnację (https://bankier.pl/wiadomosc/SARE-Rezygnacja-Czlonka-Zarzadu-2525269.html), a p. Piekarskiego powołała rada nadzorcza bez żadnego Pana udziału. Widać że mocno mija się Pan z prawdą
  • Re: Ciekawe... Autor: ~Tomasz_Pruszczyński [49.228.142.*]
    Pan mówi o formalnym obiegu dokumentów, a ja o realnym zarządzaniu spółką. Co do nietrafionych inwestycji, racja były takie, tak samo jak trafione. Jednak w ciągu pięciu lat udało mi się z super zespołem zwiększyć pięciokrotnie kapitalizację spółki i przejść na duży parkiet. Życzę tego kolejnemu zarządowi, który mocno wspieram.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~inwestor [89.70.68.*]
    Nie bardzo rozumiem o czym Pan mówi. Jaki ‚formalny obieg dokumentów’? Albo ktoś ma większość i powołuje prezesa, albo nie. Tak samo albo ktoś sam składa rezygnację i odchodzi, albo odwołuje go Walne. Z ciekawości zweryfikowałem to co Pan napisał o przyczynach odejścia poprzedniego zarządzającego i znów nieprawda. P. Dębowski złożył rezygnację ze skutkiem na koniec lipca 2012, a inwestycja w Beemail jest z marca 2013 (http://www.wirtualnemedia.pl/m/artykul/krzysztof-debowski-z-70-proc-udzialow-beemail). Nie wiem czy jest sens dalej próbować uzyskać tu jakiekolwiek informacje, skoro nic co Pan mówi nie jest prawdą.

Swoją drogą pytanie było o Pana nietrafione decyzje akwizycyjne. Pan mówi, że były też trafione. Może Pan wymienić?

Zweryfikowałem też to co Pan napisał o przyczynach odejścia poprzedniego zarządzającego i znów nieprawda.
  • Re: Ciekawe... Autor: ~Tomasz_Pruszczyński [49.228.142.*]
    Na tym forum czytelników interesuje chyba przyszłość spółek, a nie przeszłość.
    Odniosłem się tylko i aż do nieprawdziwych informacji na mój temat.
    Podsumowując i kończąc wątek:
    1. Nie zostałem zwolniony tylko sam zrezygnowałem i przeszedłem do rady nadzorczej.
    2. Doprowadziłem do zwolnienia Krzysztofa Dębowskiego i zatrudnienia Dariusza Piekarskiego.
    3. Miałem za mojej kadencji nietrafione i trafione inwestycje i niech twarde ogólnodostępne wyniki spółki mnie bronią lub nie.
    Jeżeli Pan coś z tego neguje to już nie mój problem. Nie zawsze wszystko można wyczytać z Google ;)
    Teraz czas na nowe rozdanie z nowym dużym i poważnym udziałowcem (oczywiście po udanym wezwaniu).
    Pozdrawiam

• Re: Ciekawe... Autor: ~pytanko [5.60.28.*]
    Czy obecna cena jest godziwa hehehhe hahahahaa???
[x]
DIGITREE 5,93% 12,50 2025-09-26 09:15:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.