Przez ostatnie kilka lat spółka pokazywała tylko straty wynikające z przeszacowań. Operacyjnie cały czas od kilku lat na plusie. Kredyty zredukowali tylko do jednego (na Hilton), więc odsetki obniżyli o kilka milionów euro roczne. To się także w następnych latach przełoży na czysty zyski. Tutaj będą zyski roczne netto w przyszłych latach rzędu 7-12 mil. euro poparte cash flow z najmu i hoteli, a nie papierowe
Skąd wziąłeś C/WK 0.16? Wg. raportu skonsolidowanego na IIIQ17 wartość księgowa na jedną akcję wynosi 1,758, co daje C/WK ok. 0,68 względem kursu 1,19.
Wartość księgowa w raportach jest w euro, imbecyle. Tak samo przychody i aktywa. Więc C/WK jest rzeczywiście 0.16, przychodów co roku ponad 100 mil zł., a aktywów prawie na miliard zł.
kupilem w promocji 1,11 dawac to na 10zl wtedy normalne wskazniki c/wk i c/z beda bo teraz sa mega zanizone kto to widzial ze tez takie perly daja za grosze na polskiej gieldzie :)
ciekawe kiedy dostrzega perle i kiedy wzrosnie jak dawniej immoeast bo ze tak sie stanie przy tych zyskach co maja to wiadomo, zysk i kasy w spolce tyle co obecna kapitalizacja na gieldzie takie jaja tylko na polskiej gieldzie moga byc na Nasdaq juz dawno po 20zl no ok po 5$ bo tam nie ma zlotowek :D
Najsmieszniejsze jest to ze ludzie chyba raportow w jezyku angielskim nie umieja czytac, zamiasy tego wola kupowac mocno przewartosciowane balony ze wskazbikiem c/z ponad 50 razy wyzszym niz atlasest. Zeby atlasest byl balon3m jak cdprojekt musialby wzrosnac o te ok 50 razy czyli 5000% czyli z 1 na 50zl no to czekqmy choc mi 10zl wystarczy chciwy nie jestem zawsze oddam w polowie wzrostu i zwykle wiem co urosnie te 1000% w rok lub krocej. Cdprojekt mialem dawbiej w samym dolku po 1zl kupione wiem ze mi nie uwierzycie i mi to wisi wazne ze ja wiem co urosnie. Tylko ze z wasza pomoca urosloby szybciej jakbylby wiekszy popyt na akcje no nic poczekam dluzej i tak mam czas.
Im nizekbtym lepiej wiecej sie domu ierze i oddw kiedy kiedys urosnie zawsze dobieram corqz wieksze pakiety im nizwza cena inwestuje długoterminowego owo w perly jak atlasest :) mam juz troche ich w portfelu uzbieranych :D