wszystko ma swój cel, w tym przypadku macie przy kolejnej podbitce oddać ( i ja też). jak wszyscy z radością wywalimy po 1,3-1.4 nagle nastąpi odcięcie, ale już bez nas
Strasznie nudny pat. Mam dla Was haiku: Jak ktoś sypnie to zbieramy i poniżej 2,X nie oddamy, czy się zgadzamy ? :)
Może zamiast wszystkich teorii spiskowych - prawda jest prosta, że spółka jest po prostu niezauważona? Pamiętacie, wspominałem jakiś czas temu o EONET (nie naganiam na nią absolutnie i sam nie mam, bo obroty martwe od roku-dwóch), ale ktoś ją wreszcie dostrzegł i od jakiegoś czasu skupuje (też ma super wskaźniki, jak Aleja, ale popyt martwy). Zastanawiam się co musi się stać, żeby się jakieś inwestory zleciały, bo bardziej niedowartościowanej spółki ze świecą szukać...:(
kici są tu tacy, którzy mierzą wyżej niż 2,xx , przy obecnym stanie i przyszłości:) ..przyszłość miała być inna, kurs miał być inny, wyżej ale wiadomo jak to z planami bywa. Wszystko w swoim czasie, pieniądze płyną od aktywnych do cierpliwych :)
@joe_black - miałbyś rację gdyby był popyt i był zasypywany po taniości, ale obroty są zwyczajnie śmieszne @dani - miałem zamiar sprzedawać po 2,60-3,30 z możliwością podwyższenia (zawsze ustawiam rosnące schodki), ale boję się, że jak przyjdzie co do czego to każdy popyt zostanie zasypany na poziomie 1,40-1,50 - widać że dużo osób ciężko znosi kiszonkę. Cierpliwość to cnota, ja osobiście nie sprzedam przed zaudytowanym raportem rocznym niezależnie od kursu.
Nawet odpowiadałyby mi spadki (szczerze), bo chętnie bym dobrał, także spokojnie obserwuję i powtarzam, że problemem nie jest kurs, tylko obroty i brak zainteresowania rynku. Jeżeli komuś z zarządu zależy na zarobieniu na akcjach i ewentualnych kolejnych emisjach, to powinni część zysku przeznaczyć na dywidendę, wtedy gwarantuję, że w tydzień będzie tu 2-3 zeta.
Zobaczymy co będzie. W dłuższym okresie czasu, na mocnych fundamentach i takim niedowartościowaniu nie można stracić.
Tez uważam, że zarząd powinien zastanowić sie nad: 1. Poprawą komunikacji z rynkiem ( na co dokladnie idą srodki itd ) 2. Poprawic efektywnosc swoich działań ile można czekac na uruchomienie serwisu w innych wersjach jezykowych. Tym bardziej, ze spolka posiada środki a tak to co raport slyszymy o opóźnieniach. 3. Dlaczego sprzedaz aut nabytych przez ART nastapi po detailingu w 2019 roku? Więcej informacji by się przydało 4. Moze zaproponowac dywidendę ( ostro ruszyłoby kursem) 5. Jest kasa to zatrudnic paru ziomków żeby po forach polatali 6. Moze popracować z jakąś firmą inwestycyjną zeby gdzies w jakich opracowaniach rynku automotive w Polsce pojawiła się ALS? Jakis biuletyn albo podobna forma byleby tylko dotrzec do posiadaczy akcji z branzy jak np. Intercars i pokazać ze jest jeszcze tania, dobra spółka z tej branży. 7. Skontaktować się z DM może ktoś by umieścił w dziennym newsleterze jakąś chociaż wzmianke o naszej spółce. Wystarczyloby, zeby znalazła się na przykład w artykule "5 najlepszych spółek na NC na 2018 rok" itp. 8. Mogliby nagrac jakis film jak wygląda firma, budynki czy tez mogliby chociaz wrzucic zdjęcia tego BMW i Mercedesa co go kupili zeby uwiarygodnic się w oczach inwestorów 9. Moze mają dojścia zeby załapać się na jakiś wywiad do Parkietu albo PB? Generalnie powinni udać się do firm PR-owych one takie rzeczy jak wywiady czy teksty w gazetach załatwiają normalna legalna usługa żeby nie było 10. Nie robić więcej jaj, że ma byc emisja a później ją odwoływać 11. Nie straszyć obnizeniem wartosci nominalnej akcji w projektach uchwał na Walnym Zgromadzeniu 12. Nie robić numerów pt. nie bedzie główny akcjonariusz sypać a później jednak sypać 13. Nie dać z niczym formalnym ciała żeby nas znowu na 2 fixing nie wywalili 14. Nie wpuszczac szarlatanów do akcjonariatu na umowionych transakcjach a później informować, ze akcje w ulice poszły bo dobrze wiemy ze akcje z poczatku tego roku w ulice nie poszły tylko do konkretnych odbiorców. 15. Jezeli zauwaze ze spółka zachowuje sie fair i kurs rośnie to polece ją swoim znajomym ale niestety na chwile obecną tego nie robie bo mam mieszane uczucia co do tego co tu sie wyprawia
Jezeli firma ma problem z implementacją ktoregokolwiek z powyzszych punktów służę pomocą Chociaż częściowe zastosowanie się do powyższych rad spowodowałoby ze latalibyśmy na 2-3 złotych a tak jest jak jest
Trwa gra w tej chwili aby wytrzepac ulice. Akcji jest zwyczajnie mało a większość obrotu to przrrzucanie z wora do wora.
Trzeba czekać i jeszcze raz czekac.
Myślę że na wiosnę będzie całkiem inna sytuacja
Ja tu nie widzę żadnego trzepania ulicy. Żeby urosło z prawej musi być łykane, a zainteresowanych mało. Zatroskany ma dużo racji, tym niemniej dalej jestem optymistą, tylko pytanie "kiedy" staje się coraz bardziej odległe...:)
@kici trzymam za słowo, przed audytem ani 1akcji w rynek! a ja się o tym dowiem! ;) też bym dobrał, brak wolnej gotówki w sensownych ilościach, ale sukcesywnie będę uwalniał jak jeszcze kurs się osunie, bo okazja :) bądźmy szczerzy nikt nie wpakowałby ~1,5mln w spółkę po 1,2 żeby na tym stracić... ludzie niestety nie myślą. Nie analizują sytuacji, działają pochopnie pod wpływem emocji, skaczą.. a potem płacz, że ludzie tracą.. :)
1. Za, ale z ograniczoną częścią informacji 2. Postęp jest, trzeba pamiętać, że spółka działa funkcjonuje. Ciężko to zorganizować i połączyć. 3. Myślę, że to błąd 4. Kasa ma iść w rozwój, żadnych dywidend! :) 5. Może zarządowi nie zależy na jednorazowym skoku i powrotu do bazy :)? tak by to wyglądało :) 6. Ciekawy pomysł 7. Nie wypowiadam się, nie moja działka takie klimaty :P 8. Auta w renowacji, ale w przyszłości? 9. Takie coś jest na pewno płatne, pytanie czy miałoby to sens i jaki efekt by to dało 10-13 Zgadzam się!! 14. Haha a to mnie rozbawiło :D 15. Polecaj polecaj, bo nie stracą!!! pisałem tak przy 60+gr i piszę teraz! nie stracą!
Mam tutaj 200 % zysku i wiecej nie wyciagne. Jutro albo w poniedzialek zwijam manatki, robi sie straszna lipa i predzej czy pozniej bedzie zwal. Kto pierwszy ten lepszy, ide na inna, lepsza spolke. Popatrzcie na zlecenia.
waltz tak między nami, jakim Ty kapitałem obracasz, że się w jeden dzień spakujesz? z 500+? :D dobra nie tłumacz się, od jakiegoś czasu wychodzisz ok ok luzik, taki żart :) jakby co to się podstawiam :) Nie będę niemiły, bo mi akcje tanio oddajesz :D pozdrawiam i powodzenia :)!