Tu zaraz się pojawi taki co bedzie o pociagu gadał. Ale jak zapytasz czy wie czemu niby ten pociag ma odjechac, to dzieciak juz nie wie. Zapytaj pod co to ma rosnac, to ci powiedza ze juz pytales.
Jak większość spólek na gpw szybko rosną powoli spadają. Trzeba wiedziec kiedy zacznie rosnąć. To ten czas w mojej ocenie. Dlaczego? Pod co? Ano pod to że przez kilka ostatnich onf dobrych nic nie rosło. Spustem bedzie pewnie info o przejęciu firmy portowej, wtedy dotrzemy do tych prawie 3 zlotych... Taka moja opinia. Cierpliwość..
Ez - szybko rosna ale glownie wtedy kiedy jest zainteresowany " wujcio ", ktory ma bardzo duzy pakiecik wzglednie kilku, ktorzy maja duze pakiety - a powiedz mi gdzie tu Ty ich widzisz ??? Te akcje, ktore teraz wchodza wedlug mnie sa to akcje Petromechaniki a moze tez i REVICO i raczej w rynek nie pojda bo musieliby go niezle rozruszac - straszne to sa uchwalone te potezne emisje nowych akcji - czyzby pod ta spolke o ktorej piszesz ??? - jak kupowali k- protos tez tak myslalem. Dla mnie warunkami koniecznymi do wzrostu sa : 1 - ustapienie lub odwolanie prezesa. 2. wycofanie sie calkowite i definitywne z wszelkich nowych emisji. 3. "odnalezienie " sie kasy z dwoch poteznych emisji obligacji - tak zebym wiedzial dokladnie i prezyzyjnie w czym sa ulokowane - nie interesuje mnie fakt, ze przekazali spolce MONEA XII
Po pierwsze nie ma nowych emisji wiec nie strasz. Po drugie wszystko jest napisane jesli chodzi o obligi, w akcje Bumechu m.in. , z ktorych pewnie teraz wychodzili bo kasa potrzebna byla na to przejecie. No wiesz jesli chodzi o tego prezia to jesli byly by wzrosy na stałe to OD teraz powinno ruszyc, nie mysle o wzrostach na lata bo tutaj takiej polityki nie ma i za tego prezia pewnie nie bedzie co nie znaczy ze w krotkim terminie nie bedzie kilka zlotych za akcje.
Emisje sa dawno uchwalone - przeciez przeciwko nim protestowali w sadzie REVICO S.A. i RAUNDS - pytanie tylko kiedy zostana wprowadzone te emisje bez prawa poboru a byla przeciez tez i uchwalona emisja z prawem poboru. Jesli chodzi o obligacje to owszem jest napisane, ze kaska poszla do firmy MONEA XII - akcje BUMECHU MONEA XII sprzedala juz dawno prawie albo po tej samej cenie po ktorej byly obejmowane prawie rok wczesniej. Kilka zlotych za akcje??? - no tez bym przeciez chcial - ale niestety nie mam zludzen, ze znajda sie dobrzy " wujcie" - moge i chcialbym sie mylic - zobaczymy co czas pokaze.