• wyniki BANKRUTA ! Autor: ~waynegretzky [83.30.214.*]
    generowanie straty na podstawowej działalności, utrzymywanie nierentownych salonów, braki kapitałowe.
    zaangażowanie Czerkawskiego, to chwytanie się brzytwy, spółka tonie.
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~annamm [178.182.241.*]
    pokutuje zamiatanie problemów pod przysłowiowy dywan
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~Mike [195.81.74.*]
    Wayne, jeszcze chwile mowiles ze to czarny koń. Zdecyduj sie
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~waynegretzky [83.30.214.*]
    to wszystko sa ilzuje.
    był cien szansy na coś tam, ale zamiast tego jest zjazd.
    to co było aktualne chwile temu, przestaje być aktualne.

spółka, jak na razie kontynuuje pełny syf.

• Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~autor [37.47.1.*]
    Nieważne czy to są "ilzuje" czy inne ..uje. W jakim celu mnożysz wątki i te katastroficzne wizje, można chyba napisać w kilku zdaniach swoje przemyślenia i obserwacje dot. danej spółki. No chyba, że robisz to w wiadomym forumowym czarnowidzom celu tzn. kupiłeś sporo tego towaru w okolicach 1zł, a dzisiaj przy kursie 60gr włączają się typowe reakcje ynwestorów twojego pokroju; panika, złość, frustracja, a w końcu bezradność... Napisz w jakiej cenie masz papier i zamiast taśmowo produkować wątki o bankructwie, ochłoń i bez emocji podejdź do PRC. Sytuacja z pewnością nie jest rewelacyjna, ale o bankructwie narazie nie ma mowy. Ostatnio zainteresowałem się silną przeceną na Gino, pierwszy pakiet brałem po 1,09 i jak pojechało do dołu na 0,90 to nie panikowałem i nie pisałem na forum bredni, tylko dobrałem kolejny pakiet po 0,92. Na dzień dzisiejszy jestem sporo do przodu ale nie podchodzę do inwestycji emocjonalnie, stracić i tak już nie stracę (stop loss w odpowiednim miejscu) natomiast zarobić mogę i to sporo. Panikarze, którzy krzyczeli tak jak ty teraz o szybkim upadku GRI i wyskakiwali poniżej 1zł bo ich akcje w łapki parzyły teraz płaczą i sfrustrowani nie mogą pogodzić się nie tylko z ogromną stratą finansową ale przede wszystkim z tym, że podejmują błędne decyzje pod wpływem strachu i niestety giełda nie jest dla nich. Ogólnie sytuacja na szerokim rynku nie jest ciekawa, szczególnie jeżeli chodzi o małe spółki (wiele z nich jest na historycznych minimach}, jednak koniunktura ma to do siebie, że zmienia się w najmniej oczekiwanym momencie, tak było i tak jest. Obstawiam, że w pierwszym kwartale 2018 zmieni się trend na małych spółkach, ponieważ inwestorzy z większym kapitałem dostrzegą tutaj spory potencjał i się wcale nie zdziwię jeżeli np. na takiej spółce jak Ginorossi po raz kolejny zobaczymy kurs powyżej 3,50zł za papier. Ja wtedy będę dopiero rozważał sprzedaż posiadanych akcji, a jak będą się czuli krzykacze, którzy pisali na forach o szybkim bankructwie i tak samo szybko w panice pozbywali się cennego towaru praktycznie za pół darmo?? Nie wiem jak będą się wtedy czuli (raczej źle), ale wiem co będą robili... otóż mało nie pozabijają się o papier po 3-3,50. Tak jest, w przypadku większości spółek historia zatacza koło, część z nich rzeczywiście pogrąży się w długach i upadnie, natomiast inne powrócą na historyczne szczyty.
    Jak rynek potraktuje PRC tego nie wiem, ale doświadczenie uczy, że trzeba z uwagą obserwować spółki uznane przez większość (forumową) za bankruty . Przykłady można mnożyć w nieskończoność; ASB po 60gr, AGT po 80gr, VST po 80gr, FMF po 1,4zł, JSW po 9zł itd. itp. Na w/w oraz wiele wiele innych forumowi "inwestorzy" dawno postawili krzyżyk, myślę że na Próchnik również, jednak wbrew pozorom to dobry znak, gdyby większość miała rację to by większość zarabiała na giełdzie, a jest dokładnie odwrotnie.

Pzdr.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.59.255.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.30.214.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~waynegretzky [83.30.214.*]
    To jest smiec i wszystko w temacie.
    Nie naganiaj ludzi na zakup smiecia,bo ty uwazasz, ze to dobre, bo tanie. Smiec spada od wielu, wielu lat, moze byc jeszcze sporo tanszy. Oczywiscie ze moze zbankrutowac, spolka zadluzona, spolka bez kapitalu, spolka generujaca straty = prochnik, wszystko w sytuacji kiedy koniunktura gospodarcza jest fantastyczna. Bankrut to skrot myslowy, ktory jest niedaleki od stanu faktycznego, wystarczy, że wierzyciele odetna finansowanie, i po prc zostanie tylko adres w Lodzi. peace
    Jezeli nie martwisz sie o swoj zakup prc po xxx groszy, to po co tu wpisujesz cokolwiek. Sayonara i czekaj na cud, az bankrut zmieni sie w dojna krowe. To nie kryzysu sciagnal ta spolke na minima, kryzysu nie ma, to brak umiejetnosci zarządu do tego doprowadził.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~autor [37.47.1.*]
    Łejn ;) ty chłopie myślisz trochę, czy masz z tym problem, czytałeś chociaż to, co napisałem w wątku powyżej? Nie chodzi tutaj o to czy papiery PRC to syf czy nie i czy są teraz drogie czy tanie, chodzi jedynie o to, czy będzie można na nich zarobić, rozumiesz? Spółki, które ci wcześniej wymieniałem też były zjechane na forach aż do spodu, że syf, bankrut, prezes oszust i złodziej, ogólnie dno i pół metra mułu... Jednak znaleźli się bardziej doświadczeni i odważni, którym to zupełnie nie przeszkadzało i zarobili spore pieniądze na tych "bankrutach".
    Dzieciaku, widzę że nie masz pojęcia co zrobić w takiej sytuacji, podpowiem ci i to bezinteresownie. Zróbmy krótką analizę; co wiemy? Wiemy, że kurs akcji Próchnika od kilku lat systematycznie spada, wiemy, że w tym roku pożegnał się z firmą prezes B. no i wiemy, że ostatnie wyniki nie napawają optymizmem. Czego nie wiemy? Nie wiemy czy obecne historyczne minima to już koniec spadków, nie wiemy także jak będzie wyglądała sytuacja spółki w 2018 roku (tzn. sprzedaż, zobowiązania, ogólnie wyniki). Konkluzja jest tutaj prosta; ryzyko zakupu wysokie i wprost proporcjonalne do ewentualnych zysków. A w praktyce wygląda to tak: zakup większego pakietu ~60gr z obowiązkowym SL powiedzmy 56gr (zależy jakie ryzyko straty jesteśmy w stanie zaakceptować) i to w zasadzie tyle. I ważna uwaga, jeżeli SL zostanie zrealizowany to zapominamy o spółce, żadnego uśredniania i innych udziwnień (np. inwestycja długoterminowa itp.), tutaj nie ma sentymentów. Jeżeli natomiast kurs pójdzie do góry, to chyba nie muszę nic tłumaczyć, wszystko w myśl zasady "tnij straty, a zyskom pozwól rosnąć". Chociaż na giełdzie jak nigdzie indziej zdarzają się prawdziwe "ewenementy", bo przecież głupota ludzka i pazerność nie mają granic...

Pozdr.
  • naganianie zajęcie hien Autor: ~waynegretzky [83.30.214.*]
    To teraz ja Ci napisze wprost, pozwol ludziom nie tracic wiecej pieniedzy i nie naganiaj na zakup, skoro jeszcze jest tyle tego syfu do wysypania w rynek. Przyjdzie czas to pewnie i na tym sie zrobi, ale możliwe że z poziomu 10 groszy. A teraz jak macie tyle do wysypania, to sypcie sami sobie, drobnice ubraliscie juz wystarczajaco. Takie przyklady to mozesz starej serwowac przed kolacja. Moze to kiedy odbije, a moze nigdy. W zgadywanie dolka baw sie za swoj hajs i nie laduj innych na minę. Poniał.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.30.214.*]
    Czytałem te twoje ksiazkowe wywody, gimbusa po pierwszej hossie i pierwszej lekturze. Wszystko moze rosnac po spadkach i wszystko moze spadac w nieksonczonosc. Napisz mi jaki dzis dostales sygnal do zakupu PRC po 60 groszy. Jak odpowiesz to albo Cie przeproszę albo wyśmieje. Deal?
  • Re: Autor: ~01 [83.25.87.*]
    Po pierwsze nie spoufalaj się wobec nikogo.
    Jak dojdzie do emisji po 30gr to cena akcji Próchnika będzie najwyżej 30gr.
    Ci ludzie nigdy nie dali nikomu zarobić, tobie też nie dadzą, no chyba że jesteś jednym z nich.
    Zawsze optymalizowali wyniki tak aby grosza podatku nie zapłacić.
    Próchnik był i jest drenowany i tak będzie do jego ostatecznego końca.
    RB nie zrezygnował nadal ma kontrolę nad spółką poprzez posiadane udziały w Listella S.A.
    Nie naganiaj biednych ludzi na zakup po 60gr ze stopem 56gr bo wszyscy wiedzą że będzie 30gr max.
  • Re: Autor: ~F1 [31.0.83.*]
    Nic dodać nic ująć ...
  • Re: Autor: ~waynegretzky [83.30.214.*]
    Tak, myslalem, nic sensownego nie napiszesz ----> autor. Powodzenia
  • Re: Autor: ~tomo [46.215.230.*]
    Dnia 2017-12-01 o godz. 09:26 ~waynegretzky napisał(a):
    > Tak, myslalem, nic sensownego nie napiszesz ----> autor. Powodzenia

Wane G , proszę :
    każdy rozsądny i myślący wie jakie mamy tu zagrożenia
    1) kolejny nadruk po 0,30gr w końcu będzie musiał wypłynąć
    2) 113 000 000 akcji co daje jakieś prawdopodobieństwo wykupu
    3) permanentny spadek od 4 lat , z ~4zł.
    4) i w końcu zarząd gdzie można prześledzić sukcesy i porażki poszczególnych członków RN
    5) zamknięcie salonów Galeria Mokotów , Złote tarasy
    proszę podaj mi jeden argument na TAK ale z serii jak wyżej tzn. twarde fakty
  • Re: Autor: ~waynegretzky [83.30.214.*]
    Ja wlasnie jestem obecnie na NIE , na argumenty czekalem od "autor".

Jeden argument typu iluzje moglbym dac, ale nie nadaje sie do opisania, bo musialby sie obiektywnie potwierdzic.
  • Re: Autor: ~Sis [57.79.24.*]
    Argumenty, które tu są przytoczone: może niektóre bardziej, a inne mniej istotne, to są rzeczy o których wszyscy wiedzą i które dotyczą historii...natomiast kurs akcji determinują przyszłe zdarzenia, o których nie wiemy, a które możemy próbować przewidzieć lub zgadnąć...
    Np. to że jest trend spadkowy nie znaczy, że od dzisiaj nie zacznie się trend wzrostowy.
    Salon został zamknięty w Galerii Mokotów, ale z drugiej strony został otwarty w Szczecinie - a dotychczas nie było salonu w Szczecinie...itd...
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~TEDi [94.254.224.*]
    Za wcześnie na taka diagnozę,pozyjemy zobaczymy.4 biliony$ wart rynek odzieżowy swiatowy.
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~sds [46.113.214.*]
    taak?
    Ja wlasnie jestem obecnie na NIE , na argumenty czekalem od "autor".

Jeden argument typu iluzje moglbym dac, ale nie nadaje sie do opisania, bo musialby sie obiektywnie potwierdzic.
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~tomo [46.215.230.*]
    to że próchnik przynosi ogromne zyski raczej jestem tego pewien ! obserwując branże .
    jak te pieniądze są księgowane to tylko wie RN
    moim zdaniem PRC po prostu wyjdzie z gpw, po co mają się dzielić zyskami ...
    Przychody znasz, bo przechodza przez kasy fiskalne tego nie sa w stanie zanizyc, koszty to jest pole do popisu dla nich, tylko musieliby kase wyprowadzac jakimis trefnymi umowami. Moim skromnym zdaniem, oni zwyczajnie nie potrafia rentownie zarabiac, możliwe, że też wyprowadzaja kase, tyle że kasy jest tak mało, że nie trzeba sie zbytnio napinac. Nie wiem czy to takie mega sens dla Bauera miec 12 mln straty w spolce i szukac kasy z emisji na dożycie, a w tle niby szykowac przejecie.....
    Możliwe, że on nie ma kasy na objecie NE i bedzie ona kierowana do instytucji. Ile on ma udziałów w tej Listella?
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~tomo [46.215.230.*]
    musisz trochę poczytać o RN ( ale tej poprzedniej ) to są mistrzowie świata w zarabianiu !
    zresztą nowa RN jest równie dobra .
    i połączyć fakty jeszcze z kilkoma podmiotami .. soho

Od łączenia takich faktów to jest prokuratura, a nie leszcze na forum.

Tak czy inaczej, zeby to co napisales mialo sens, to musieliby wyprowadzac kase dziwnymi umowami. Koszty czynszu w galeriach = wysokie, zarobki pracownikow coraz wyzsze, sprzedaz slaba, marże slabe - bo system przecen i konkurencja ich gwalci bytom/vistula. Do wyprowadzania ze spółki kasy zostaje prawie nic, albo nic. Nawet jak chcieliby przejac, a po co przejmowac, to wykazujac cenowo 12 mln straty, balansuja na krawedzi, banki moga taki syf skonczyc w 15 minut. Wypowiedza finansowanie, pozniej upadlosc, zalamanie kursu, itd. Sporo ryzyko nawet jak dla nich.
    Wszystko jest jasne, przy pozostalych wlascicielach/członkach rady n, rb, to maly pikus, nie zrobił wynikow to polecial ze spółki. Tyle ma do gadania w tej chwili co nic. Tak sie nim wszyscy jarali, bo stawal przed kamerą. Spolka cienka jak wafel i dlatego wyniki sa, jakie sa. Bauer zapowiadal przelom w 2017 i go zafundowal, tyle że w dół. Jak mozna z nawet niewielkiego zysku w 2016 przyjsc na strate 12 mln w 2017? Niepojete. Biznes ten sam, koniunktura ta sama, zero nadwyczajnych wydarzen.
  • Re: wyniki BANKRUTA ! Autor: ~Mike [195.81.74.*]
    Kupiles i Cie sciska w dolku czy liczysz na wyrzucenie za bezcen papiera przez małych? czy po prostu nie masz co robic na codzien? Jak to jest?
    Podbijam watek, żeby inni wiedzieli, że łajna sie nie dotyka. Hobbystycznie :)

Wyrzucenie papiera przez malych :))) Malo masz tej perły po.prawej stronie, jak chcesz kupic :))) papiera za bezcen :))) 12 mln strat, wurzucony prezio, dodruk akcji, a ty 60 groszy nazywasz bezcenem? Żarcik?
    Wczoraj zrzucili na malym obrocie kolejny poziom nizej, zeszli poniżej 64-65 gr, dzisiaj juz nie ma zadnego handlu. To samo bylo z poziomem 76-78 groszy jedna sesje sredniej aktywnosci przebijajaca poziom w dół, później praktycznie bez obrotow. Przypadek? Zbieg oklicznosci? Wątpie. Spoldzielnia ustawia sobie cene pod średnią dla objecia Nowej Emisji . To podpada pod manipulacje.
[x]
PROCHNIK -4,59% 0,01 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.