Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,61 zł , zmiana od tamtej pory: -98,36%

Re: wyniki BANKRUTA !

Nieważne czy to są "ilzuje" czy inne ..uje. W jakim celu mnożysz wątki i te katastroficzne wizje, można chyba napisać w kilku zdaniach swoje przemyślenia i obserwacje dot. danej spółki. No chyba, że robisz to w wiadomym forumowym czarnowidzom celu tzn. kupiłeś sporo tego towaru w okolicach 1zł, a dzisiaj przy kursie 60gr włączają się typowe reakcje ynwestorów twojego pokroju; panika, złość, frustracja, a w końcu bezradność... Napisz w jakiej cenie masz papier i zamiast taśmowo produkować wątki o bankructwie, ochłoń i bez emocji podejdź do PRC. Sytuacja z pewnością nie jest rewelacyjna, ale o bankructwie narazie nie ma mowy. Ostatnio zainteresowałem się silną przeceną na Gino, pierwszy pakiet brałem po 1,09 i jak pojechało do dołu na 0,90 to nie panikowałem i nie pisałem na forum bredni, tylko dobrałem kolejny pakiet po 0,92. Na dzień dzisiejszy jestem sporo do przodu ale nie podchodzę do inwestycji emocjonalnie, stracić i tak już nie stracę (stop loss w odpowiednim miejscu) natomiast zarobić mogę i to sporo. Panikarze, którzy krzyczeli tak jak ty teraz o szybkim upadku GRI i wyskakiwali poniżej 1zł bo ich akcje w łapki parzyły teraz płaczą i sfrustrowani nie mogą pogodzić się nie tylko z ogromną stratą finansową ale przede wszystkim z tym, że podejmują błędne decyzje pod wpływem strachu i niestety giełda nie jest dla nich. Ogólnie sytuacja na szerokim rynku nie jest ciekawa, szczególnie jeżeli chodzi o małe spółki (wiele z nich jest na historycznych minimach}, jednak koniunktura ma to do siebie, że zmienia się w najmniej oczekiwanym momencie, tak było i tak jest. Obstawiam, że w pierwszym kwartale 2018 zmieni się trend na małych spółkach, ponieważ inwestorzy z większym kapitałem dostrzegą tutaj spory potencjał i się wcale nie zdziwię jeżeli np. na takiej spółce jak Ginorossi po raz kolejny zobaczymy kurs powyżej 3,50zł za papier. Ja wtedy będę dopiero rozważał sprzedaż posiadanych akcji, a jak będą się czuli krzykacze, którzy pisali na forach o szybkim bankructwie i tak samo szybko w panice pozbywali się cennego towaru praktycznie za pół darmo?? Nie wiem jak będą się wtedy czuli (raczej źle), ale wiem co będą robili... otóż mało nie pozabijają się o papier po 3-3,50. Tak jest, w przypadku większości spółek historia zatacza koło, część z nich rzeczywiście pogrąży się w długach i upadnie, natomiast inne powrócą na historyczne szczyty.
Jak rynek potraktuje PRC tego nie wiem, ale doświadczenie uczy, że trzeba z uwagą obserwować spółki uznane przez większość (forumową) za bankruty . Przykłady można mnożyć w nieskończoność; ASB po 60gr, AGT po 80gr, VST po 80gr, FMF po 1,4zł, JSW po 9zł itd. itp. Na w/w oraz wiele wiele innych forumowi "inwestorzy" dawno postawili krzyżyk, myślę że na Próchnik również, jednak wbrew pozorom to dobry znak, gdyby większość miała rację to by większość zarabiała na giełdzie, a jest dokładnie odwrotnie.

Pzdr.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROCHNIK -4,59% 0,01 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.