• przejmująca cisza... Autor: ~bywalec [79.133.193.*]
    czyżby wszyscy zajęli się liczeniem stanów magazynowych czy jak ?
    ps cos tam z MIR na półkach znalazłem, może ktoś mnie oświeci jakim kluczem się kierowali pozycjonując np. piankę Warsu na poziomie ok. 15 PLN ?!? drożej od "konkurencyjnych" mocnych marek...zbiło mnie to z tropu totalnie
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Nikt [178.36.43.*]
    w pore sie obudziles.Pisalem o tym pare lat temu .To nie sa akcje na chwile to rozgrywka na lata dla cierpliwych którzy maja kase na przeczekanie.Zniecierpliwieni spekulanci predzej czy szybciej zmyja się z okretu i kursem trochę zabuja zapewne.
    Swoja droga ciekawie się biora za te restrukturyzacje ,musze przyznać ze sam zrobiłbym podobnie.Wyciac zadluzenie wyeliminować zagrozenie jak namnjiejszym kosztem jeśli się da,reszta może zaczekać.
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~bywalec [79.133.193.*]
    to nie pobudka, ale chwila refleksji,a że jestem cierpliwy wystarczy cofnąć się o "nascie" m-cy wstecz...jakos się nie wyrkuszyłem i to moje czwarte (może ostatnie) podejście do Mirki, pzdr
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Kapitan [37.47.54.*]
    Bądź twardy :)
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~2-3-4 [193.33.1.*]
    ale ona jest lepsza od gilleta, ktory jest ostatnio strasznie rozwodniony czy lidlowych marek po 11 zł.
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Obiektywnie [89.64.58.*]
    Już nie przesadzaj , bo akurat pianka gillette jest bardzo dobra i dużo lepsza od tej Wars za 15 i kosztuje 6,50
    http://www.espozywczak.pl/pl/p/Pianka-do-golenia-Gillette-Sensitive-250ml/3909

Z czym do ludzi , jak oni nadal będą trzymać takie ceny , to sprzedaż będzie ,jaka jest...czyli żadna.
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Nikt [178.36.28.*]
    zapomniales dodac do tej ceny koszty dostawy.Dobra pianke można dostać za 9 zl kiepską za 6 zl.Skad w Mirac wziela się cena 15 zl trudno powiedzieć,wydaje się ze wtym segmencie jest to cena zaporowa
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    nie samym Warsem człowiek zyje:) może to wdl MIR produkt premium przez "P"...na szczescie mają też furę linijek, których też o zgrozo nigdzie nie widzialem:) coś jak Frank Szwajcarski...wielu ma, ale na oczy nie widzieli:)...no nic pozostaje do 13.13 czekać, chyba że mnie wysadzicie ze stopow:)
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    Do 13.12 rzecz jasna:) takie tu emocje ostatnio!
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Kapitan [92.63.45.*]
    albo petarda albo kapiszon
    albo 5 zł albo 1,5 zł
    czekamy :)
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~zBranży [83.30.93.*]
    Skoro prawie w ogóle nie ma sprzedaży , to odpowiedz sobie na pytanie , czy będzie kapiszon , czy petarda...
    Spółka jest na równi pochyłej , pozatrudniali ludzi bez doświadczenia (wywalili dużą część załogi z Nowakowską) , którzy nie mają znajomości , kontaktów ,aby umieść produkty na półkach sklepowych , stąd tak duże zapasy wykazane w raporcie.
    Dużo bardzo nerwowych ruchów jest w spółce.
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Kapitan [37.47.51.*]
    Mim zdaniem całkowicie zmienia strategię - ale to tylko moje zdanie :)
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Pandora [83.31.146.*]
    Dnia 2017-11-29 o godz. 08:28 ~zBranży napisał(a):
    > Skoro prawie w ogóle nie ma sprzedaży , to odpowiedz sobie na pytanie , czy będzie kapiszon , czy petarda...
    > Spółka jest na równi pochyłej , pozatrudniali ludzi bez doświadczenia (wywalili dużą część załogi z Nowakowską) , którzy nie mają znajomości , kontaktów ,aby umieść produkty na półkach sklepowych , stąd tak duże zapasy wykazane w raporcie.
    > Dużo bardzo nerwowych ruchów jest w spółce.

a jakie to nerwowe ruchy są w spółce? kłócą się czy butelka Chopina będzie okrągła czy kwadratowa?

• Re: przejmująca cisza... Autor: ~Obiektywnie [89.64.57.*]
    Jeśli kupisz towar powyżej 100 zł ,to za dostawę nie płacisz i de facto masz tę piankę za 6,50 zł . Duże firmy potrafią zbić cenę ,bo maja efekt skali i stać ich na to ...niestety ,ale jest to gwóźdź do trumny Miraculum ,które walczy o przetrwanie.
  • Re: przejmująca cisza... Autor: ~Kapitan [37.47.50.*]
    Potwierdzam bo używałem :)
[x]
MIRACULUM -1,44% 0,82 2025-09-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.