No tak, mieliśmy zrzut - konkretny. Nie będę ściemniał, mam cosik z poziomu 6 gr. - jeść to nie woła, więc na dzień dzisiejszy nie lamentuję ;) Co mnie skłoniło do zakupu: - historyczne minima - fundamenty spółki - celowo nie mówię nic o AT, która na NC nie ma najmniejszego sensu. To w zasadzie główny atut spółki - jest to realnie funkcjonująca firma, nie wirtualne biuro z jednym etatem (np Hetan i inne cudaki) :) Firma faktycznie sprzedaje produkty, funkcjonuje na rynku oczyszczania nieczystości, rozwija się i wg raportów zmniejsza stratę.
Na ostatnim WZA uchwalono emisję akcji o nominale przynajmniej 10 gr. Sama emisja będzie wyłączała PP, a więc ma objąć ją konkretny człowiek. Kluczową kwestią w tej chwili jest określenie czasu emisji, ceny emisyjnej akcji i wskazanie osoby obejmującej papier (to ostatnie ma w zasadzie niewielkie znaczenie, chyba że nazwisko będzie 'popularne').
Ktoś wcześniej siłował sie na jakieś śmieszne wskaźniki z biznesradaru - w ten wątek nie będę się zgłębiał - Ci co są tu dłużej niż kilka m-cy i operują kapitałem większym od babcinej renty znają temat.
Tych co trzymają i mają ochotę merytorycznie porozmawiać o swoich spostrzeżeniach, zapraszam do wymiany GG:63328692
za sam tytuł brawo al się uśmiałem niby zrzuty cały czas a w arkuszu do 10 groszy przybyło 250 tyś akcji i jest 2,250 około dziwne gdzie te akcje są z samuch komunikatów od czerwca juzwysypali 6 milionów a już były dwie podbitki w mięzyczasie pozdrawiam
ja mówię o stronie podaży jak komuś nasyapli to zazwyczaj wystawia wyżej od czerwca z samych komunikatów masz 6 milionów wysypanych dziś obrot prawie 1,5 miliona dołożyli i w arkuszu tego nie widać przybyło 250 tyś a dwa to dziwne te komunikaty i ruchy na akcjach sypali po 5-6 z komunikatów a potem była podbitka czemu po co kto to wie zobaczymy jak będzie z gniotem
w ogóle skąd przekonanie, że akcje muszą trafić do arkusza?! co to za rozumowanie?! większość inwestująca więcej niż 1000 zł i grająca na dłużej na DT nie wystawia zakupionych akcji - ja chyba nigdy nie wstawiłem - bo i po co?! można też wystawić ukryte zlecenie jakbyś nie wiedział :P
także gdzie trafiło? do Ciebie do "Zbyszka, Stanisława i Elżbiety" grubi wywalili - ulica odebrała i liczy na kolejną podbitkę...
tu nie ma żadnego spisku ani astrofizyki...trzymasz się arkusza nie wiadomo po co? chyba od niedawna grasz / inwestujesz co? ;)
Bredzisz jak potłuczony skoro ulica odebrała 6 milionów akcji dziś kolejne 1,5 miliona się przewinęło w lewo to co ulica -leszcz trzyma długoterminowo i nie wystawia i czeka na 10 zł pewnie nie uprawia groszołapstwa. Piszesz ukryte a niby jak zrobili dwie podbitki ostania. Liznęła 14 groszy to co były czy nie ukryte a może masz takie zadanie wypłoszyć leszcz a dołku czy tak bezinteresownie doradzasz 1000 spółek na gpw a Ty akurat doradzaz na gniocie sapling samarytanin się znalazł napisz jak podbili na 14 groszy z 5 skoro 6 milionów ulica wzięła po obrotach i arkuszu tego nie widzę
więc czas na okulistę ;) albo nie nadajesz się na giełdę albo dałeś się ubrac wlaśnie na podbitce albo nawet nie masz wykupionych notowań...
jeśli śledziłeś całą tą podbitkę i choć chwilę jesteś na giełdzie to powinieneś to "widzieć" przed podbitką wywalanie przez dużego - pewnie miał kogoś chętnego do odebrania po określonej cenie - to było chyba 6 czy 7 groszy...arkusz sprzedaży był dość pusty - kilkaset kilo do 15 groszy wiec niewielkim kosztem poszło w górę....już powyżej 10 groszy zaczęło się robić mnóstwo ukrytych zleceń ale popyt i obroty wciąż był kreowany...od 14 zaczęli sie cofać i oddawać akcje jak tu pisano "w promocji" po 11-12 groszy naiwniakom wierzącym naganiaczom piszącym o 20 groszach w grudniu :P no i to cała magia!!! ;) jak tak patrzysz na arkusz to ok - przed podbitką kilkaset kiko po podbitce na sprzedaży 3 mln akcji - ile ludzie nie wystawili i ile jest na ukrytych? pewnie drugie tyle...więc prosta matematyka ;) a patrząc na wartość - to przecież grosze są - zaledwie kilkaset tysięcy! wystarczyło zatem kilkudziesięciu skromnych "inwestorów indywidualnych" czyli tak zwanych leszczy ;)
mam nadzieje, że teraz rozumiesz? pewnie nie :P ale wyłożyłem jak dla 3 letniej córki więc może się uda jak przeczytasz kilka razy i przestaniesz patrzeć z perspektywy osoby wierzącej w te 20 groszy ;) może jeszcze jedna podbitka będzie by znowu ktoś mógł wyjść z akcji - więc teoretyczna szansa na wyjście bez strat wciąż istnieje! ;) powodzenia!!
ps. oczywiście to moja indywidualna opinia a decyuzje inwestycyjne każdy podejmuje sam ;)
zysków życzę - już nic nie piszą na tym wątku bo się naganiacze denerwują, że psuje im pracę :P
To miał chętnego czy ulica odebrała a jak ulica odebrała z komunikatów 6 milionów akcji wczoraj kolejne 1,5 to ulica podbitkę zrobiła po obrotach nie widac akcji na rynku a może nowemu zdają lpakiety może trzeba poczekać jak na Site gdzie mi cierpliwości zabrakło wiem że dobry samarytanin na gpw nie istnieje więc nie sil się
A i jeszcze jedno kto umie wytłumaczyć z komunikatów wynikało że walili papierwm na dnie po 5-6 groszy a potem szła podbitka po co xxx taki mundry jesteś wyjaśnij
a co tu wyjaśniać nikt tu na forum nie pisze bezinteresownie tym bardziej altruistów tu na pewno nie znajdziesz .a dlaczego gosc ma nick xxx hehe chyba sie dowartościowuje