więc czas na okulistę ;)
albo nie nadajesz się na giełdę albo dałeś się ubrac wlaśnie na podbitce albo nawet nie masz wykupionych notowań...
jeśli śledziłeś całą tą podbitkę i choć chwilę jesteś na giełdzie to powinieneś to "widzieć"
przed podbitką wywalanie przez dużego - pewnie miał kogoś chętnego do odebrania po określonej cenie - to było chyba 6 czy 7 groszy...arkusz sprzedaży był dość pusty - kilkaset kilo do 15 groszy wiec niewielkim kosztem poszło w górę....już powyżej 10 groszy zaczęło się robić mnóstwo ukrytych zleceń ale popyt i obroty wciąż był kreowany...od 14 zaczęli sie cofać i oddawać akcje jak tu pisano "w promocji" po 11-12 groszy naiwniakom wierzącym naganiaczom piszącym o 20 groszach w grudniu :P
no i to cała magia!!! ;)
jak tak patrzysz na arkusz to ok - przed podbitką kilkaset kiko po podbitce na sprzedaży 3 mln akcji - ile ludzie nie wystawili i ile jest na ukrytych? pewnie drugie tyle...więc prosta matematyka ;) a patrząc na wartość - to przecież grosze są - zaledwie kilkaset tysięcy! wystarczyło zatem kilkudziesięciu skromnych "inwestorów indywidualnych" czyli tak zwanych leszczy ;)
mam nadzieje, że teraz rozumiesz? pewnie nie :P
ale wyłożyłem jak dla 3 letniej córki więc może się uda jak przeczytasz kilka razy i przestaniesz patrzeć z perspektywy osoby wierzącej w te 20 groszy ;) może jeszcze jedna podbitka będzie by znowu ktoś mógł wyjść z akcji - więc teoretyczna szansa na wyjście bez strat wciąż istnieje! ;)
powodzenia!!
ps. oczywiście to moja indywidualna opinia a decyuzje inwestycyjne każdy podejmuje sam ;)
zysków życzę - już nic nie piszą na tym wątku bo się naganiacze denerwują, że psuje im pracę :P