Prosiłbym o rozwinięcie myśli. Przejęcie kogo, co gdzie i jak. Zysk - niby dlaczego ma być spory. Takie hasła jak w poście powyżej to są dobre na manifestacje. A mam trochę wolnych środków. Ale zanim sam się dokopę to albo zwątpię po drodze w tą spółkę, albo zainwestuję gdzie indziej.
Jak jest ktoś ogarnięty w temacie, to bym prosił o kilka zdań. Pod co gramy. Jakie perspektywy.
Poczytaj sobie o Portowym Zakładzie Technicznym i planach PIS na budowę portu, potem poszukaj skąd pochodzi premier Szydło - może coś wymyślisz jak się postarasz
Pani Premier z Brzeszcz pod Krakowej. Chemos z Oświecimia. Niedaleko ale nie widzę związku.
Czy chodzi o budowe Portu Centralnego nad morzem ?
Czy ktoś mozę jeszcze mocniej rozwinąć myśl. Sama budowa portu - lata świetlne przed nami. To plany. Czy coś jest w szafie, czy wiadomo dla kogo budują etc ?
A Panu " Wisielcowi" dziękuję za "merytoryczne wypowiedzi. Z takimi osobami czasami się spotykam na forum, nic nie wiedzą, nie mają pojęcia i tylko zaśmiecają wątki.
Urodzowa w Oświęcimiu, mieszka w Brzeszczach. Ale mimo ze staram się jak mogę, to nie widzę powiązania. Pracowała kiedyś w Chemosie ? Bo w Oświęcimiu jest mnóstwo firm, choćby duży zakłąd produkcyjny Danone na całą polskę.
Aldik - a czego Ty oczekujesz od ludzi nie potrafiacych miec swojego nicku - tylko uzywajacych cudzych. Przeciez celowo robi tu zamet uzywajac mojego wisielca - juz raz gromadnie uzywali mojego wisielca i potem chamsko mnie tu zablokowali.
Prawdziwy Wisielcu - jak możesz rozwiń wątek czego dobrego i złego można się spodziewać po Chemosie. Szukam inf o tej spółce, ale "ciemno wszędzie, głucho wszędzie" . Na stronie komunkacja z inwestorami zerowa.
Wszyscy piszą że " będzie grubo" i mam wrażenie że to jednak i ta sama osoba, a nikt nie potrafi napisać dlaczego miałoby być grubo. Więc raczej wybiorę inne spółki, ale może ktoś tutaj coś ciekawego napisze. Merytorycznego.
Szydło startowała z okręgu wyborczego Chrzanów 15km od Oświęcimia. Chemos kupuje PZT, a rząd będzie rozdawał kontrakty na budowę infrastruktury portu. Dla mnie sprawa prosta - "o wyborców trzeba dbać". Patrz Polimex min. Tchórzewski