Coś mi się wydaje, że po wejściu nowego inwestora będzie grubooo. Podobno na giełdzie w Londynie chcą pozyskać 300M EUR na inwestycję w Polsce i Rumunii. Pozdrowienia dla wytrwałych.
Przed wezwaniem cena zeszła do 4,5 Jak myślisz jaka będzie za pół roku? Ja odpowiedziałem na wezwanie (fakt, ze kupowałem na giełdzie poniżej 5,5), ale jestem dziwnie spokojny, że jak będę chciał to tego papieru dokupię po niższej cenie.
Zgadzam się, że będzie dobrze. Planowana dywidenda z tego co pamiętam była na poziomie 80 mln EUR, co daje 0,56 zł na akcje. I tego bym się trzymał. Plus zakładam kolejne informację dot. grubych nabyć w związku z pojawieniem się nowego inwestora.
wyniki wrecz super - dynamika zysku , zysk na jedna akcje 76 gr . Przy tej cenie akcji to 14,2 % stopa dywidendy przy zakladanych parametrach wyplaty dywidendy stopa dywidendy 10,7%.
Dywidenda nie jest liczona od zysku a od FFO. Wg raportu za okres I-IX FFo na jedną akcję wynosi 30gr. Jeżeli to uśrednisz na 4 kwartały (przy czym na ich stronie jest zapis : "za okres II-IV kwartału br., który będzie podstawą do wypłaty dywidendy.", i z tego policzysz 65% to wyjdzie Ci dywidenda na poziomie 26gr (4 kwartały) lub 19,5 za 3 kwartały. To przy obecnym kursie możesz się spodziewać stopy dywidendy na poziomie 3,8%.
zostali cierpliwi bo ci ktorzy nie usrednili wycofali sie szybko. Mnie najbardziej niepokoi brak ustawy o REITach.... bo jesli tam nie bedzie dobrych rozwiazan podatkowych to wplyw na kurs bedzie negatywny. Cierpliwi raczej groszami nie graja....
no ta transakcja GS na Robygu.... jak napisalem ciepliwi groszami nie graja. Piszac o REIT mialem na mysli to co juz wczesniej pisalem o wypowiedziacj Glapinskiego oraz zapisie ze REIT-y maja zajmowac sie tylko mieszkaniowka. Ale kluczowa bedzie regulacja podatkowa. No nic dobra nasza i niech sie dzieje . N.B wycena na podstawie prostego modelu DCF daje 6,7 zl.