• Ciekawie..... Autor: ~K9 [83.24.240.*]
    Obroty.. Obroty...
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~nomad [77.113.104.*]
    ech, tak wiedziec gdzie wypadnie dno ......
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~K9 [83.24.240.*]
    Tak po trochę większości ma rację ,Ale czy ktoś chce czy nie to spółka będzie grana ....oj będzie...
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~Sjhd [188.146.104.*]
    Tak, grają marsz pogrzebowy :)
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~nk [193.0.66.*]
    Obroty to były w 1 kwartale - ponad 2 miliony akcji się przemieliło. Pytanie kto sprzedawał a kto kupował.
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~K9 [83.24.223.*]
    Proszę spojrzeć na moje posty jak szło na ponad 2 zł....pozdrawiam.
    Do najgorszego scenariusza nie pasuje mi brak informacji o sprzedaży akcji przez osoby pełniące obowiązki zarządcze w okresie, kiedy kurs akcji oscylował ok. 2 zł a obroty były bardzo duże. Trudno przypuszczać, że prezesi pół roku temu nie wiedzieli, że opłaca im się sprzedać po 1,5-2zł a teraz się ocknęli i wyprzedają po 0,8, 0,4 i niżej. Gdyby sprzedawali wcześniej przekraczając wartość 5000 euro, to musieliby pod sankcją dotkliwych kar (rozporządzenie MAR) o tym powiadomić.
    Moim zdaniem muszą część sprzedać, aby nowy po objęciu emisji został największym akcjonariuszem....plus do tego co wpadnie od reszty....
    Mam do końca taką nadzieję, bo siedzę tu z niemałym pakietem i bardzo by bolało, gdybym się jednak mylił. Mam wrażenie, że zadaniem prezesów jest robienie jak najgorszego wrażenia właśnie w celu redukcji freefloatu. I że muszą swoje dorzucić dla inwestora. Ale być może się łudzę, jako że jestem żywo zainteresowany pozytywnym biegiem wydarzeń.
    Ja w każdym bądź razie gdybym miał przejąć taką spółkę zrobił bym podobnie,szefostwo i3d I tak nie ma wyjścia,mószą się ułożyć więc zrobią jak chce nowy wiekszosciowy....a nowy nie chce przepłacać ....a ma czas...
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~Spekulant [46.171.220.*]
    prezesom chyba można zarzucić nieudolność, ale raczej nie nieuczciwość - a to podstawowa różnica. Ciekawe do kogo przechodziły akcje na dużych obrotach, np. wczoraj i dzisiaj
    Gdyby kupował to bankierowy plankton, to mielibyśmy tutaj gorącą dyskusję na forum - przecież każdy chce zarobić te 20 proc. od skromnie zainwestowanego choćby stypendium studenckiego
    ta cisza mnie zastanawia?
    Wypoczywać Panowie,zapraszam do Zakopca...ludzi mało.. nawet na Kasprowy bez kolejki a I śniegu posypało.pozdrawiam
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~gracz [83.26.132.*]
    Oczywiście może posiadający akcje na siłę szukają pozytywnych sygnałów...
    nominalna cena akcji to 20 gr- być może - jeśli jest nowy przyszły akcjonariusz - i zechce być większościowym to trzeba mieć na uwadze, że mu to nie wystarczy - uważam, że w większości obligacje są w rękach prezesów i członków zarządu. Więc po co mu pakiet większościowy jak go będą trzymali "za jaja" obligacjami.
    Gdybym to ja był tym przyszłym to - liczyłbym na jak najniższy cenowo skup akcji (nawet bym wymusił na prezesach - bo oni mają najwięcej obligów wg mnie - takiego puszczania akcji w rynek żeby cena spadła w okolice lub niżej nominalnej) - co być może widzimy to właśnie teraz. Następnie po zakupie dużych pakietów akcji (wymęczeniu drobnych i leszczy) doprowadzenie do nowej emisji i wykup części obligów od prezesów (myślę, że umowa inwestycyjna zakłada wykupienie jakiejś części obligów z jednoczesnym rolowaniem pozostałych na kilka lat)...
    Jak komuś się to wydaje mżonką to niech powie jedno - jak prezesy odzyskają kasę z obligów (nawet zarobione 1 mln zł przez prezesów wróciło do spółki to tylko 10% ceny wszystkich obligów...) - jak oni chcą odzyskać kasę z obligów?
    Jak ktoś odpowie sobie na to pytanie prawidłowo to wg mnie powinien zarobić nieeezłą kasę...
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~K9 [178.42.141.*]
    Ot mądrego to I dobrze posłuchać.....cyt..kargol I Pawlak
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~nk [37.47.10.*]
    W uchwale o emisji jest, że wierzyciele mogą objąć akcje nowej emisji w zamian za umorzenie odpowiedniej części długi.
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~regie1 [212.156.82.*]
    przejecie ma być przez agio a to z definicji polega na emisji akcji do inwestora za cene wieksza niż nominal dlatego wszystko poniżej 20 gr to skok na bank bez konsekwencji panika wydlubala wyrwe w dnie
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~odjazd [37.47.40.*]
    Dnia 2017-11-18 o godz. 19:14 ~regie1 napisał(a):
    > przejecie ma być przez agio a to z definicji polega na emisji akcji do inwestora za cene wieksza niż nominal dlatego wszystko poniżej 20 gr to skok na bank bez konsekwencji panika wydlubala wyrwe w dnie

dlatego na w piątek na kupnie było 70tys akcji po 0,17 i nitk nie chciał sprzedać
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~K9 [79.185.41.*]
    Coraz mniej akcji w arkuszu zleceń....
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~nk [37.47.6.*]
    Owszem, ale nie wyczyszczono podaży na 0,2.
    Kropla drąży skałę nie siłą....
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~PISdawszystkim [94.158.237.*]
    i znowu.117K na kupnie po 0,21 nikt sie nie zainteresował żeby sprzedac.gdzie ci "pokrzywdzeni" pracownicy wieszczący bankructwo i wartosc akcji po 1gr?przeciez po 0,21 to powinna byc dla nich okazja życia....
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~Hmmm [178.183.228.*]
    Skad glupie zalozenie ze jakikolwiek obecny lub byly pracownik ma wogule jakiekolwiek akcje.
    Dnia 2017-11-20 o godz. 15:53 ~Hmmm napisał(a):
    > Skad glupie zalozenie ze jakikolwiek obecny lub byly pracownik ma wogule jakiekolwiek akcje.

"wogule" to sam nie wiem.przecież jakbyscie mieli trochę oleju w głowach to by was nikt nie powyrzucał
    300 k...obrót w dwa dni...ciekawie
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~Hmmm [178.183.230.*]
    Powyrzucal? Wszyscy sie zwolnili z powodu braku wyplat. Ile za darmo chcesz pracowac? Miesiac, dwa, trzy? Widze ze macie tu swoj swiat, milej zabawy
    Dnia 2017-11-20 o godz. 18:57 ~Hmmm napisał(a):
    > Powyrzucal? Wszyscy sie zwolnili z powodu braku wyplat. Ile za darmo chcesz pracowac? Miesiac, dwa, trzy? Widze ze macie tu swoj swiat, milej zabawy

wszyscy? ciągle pracuje 5 osób.jak chcesz kłamac żeby ci wierzyli to musisz jeszcze poćwiczyć.
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~Hmmm [178.183.230.*]
    Dziwnie przekrecasz wypowiedzieli, nawiazuje do twojego "was nikt nie powyrzucal", Ci wszyscy... Po co ktos tu ma klamac, kurs tej spolki lata mi obok.... Niech rosnie, maleje nie moj cyrk...
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~ciekawski [5.172.255.*]
    5? To juz prawie tłum, przypomnij mi prosze ile osob bylo zatrudnionych jeszcze pol roku temu?
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~neo [88.156.121.*]
    Dobra próba wielki „prowokatorze”. Wyrzucają to prezesi kasę w błoto w kolejnym opóźnionym o ponad rok projekcie, za który znów zapłacą kary umowne. Kto miał olej w głowie to ma już pracę w normalnej firmie i złożony pozew w sądzie lub papiery u komornika.
  • Re: Ciekawie..... Autor: ~neo [217.73.190.*]
    Okazja do czego?
  • Re: Jak popatrzyłam kilka miesięcy wstecz... Autor: ~Sasenak [31.132.0.*]
    to zauważyłam zależność sprzedaży akcji w przedziale 1.50 do 2.25 do pojawienia się negatywnych komentarzy czyli wiadome kto sprzedawał.
    W tej chwili duża część tych osób chciała by odzyskać te akcje ale nikt nie chce oddać.Bardzo ciekawe sama będę obserwowała bo mój znajomy kazał mi tu zawitać.
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.