Do najgorszego scenariusza nie pasuje mi brak informacji o sprzedaży akcji przez osoby pełniące obowiązki zarządcze w okresie, kiedy kurs akcji oscylował ok. 2 zł a obroty były bardzo duże. Trudno przypuszczać, że prezesi pół roku temu nie wiedzieli, że opłaca im się sprzedać po 1,5-2zł a teraz się ocknęli i wyprzedają po 0,8, 0,4 i niżej. Gdyby sprzedawali wcześniej przekraczając wartość 5000 euro, to musieliby pod sankcją dotkliwych kar (rozporządzenie MAR) o tym powiadomić.
Mam do końca taką nadzieję, bo siedzę tu z niemałym pakietem i bardzo by bolało, gdybym się jednak mylił. Mam wrażenie, że zadaniem prezesów jest robienie jak najgorszego wrażenia właśnie w celu redukcji freefloatu. I że muszą swoje dorzucić dla inwestora. Ale być może się łudzę, jako że jestem żywo zainteresowany pozytywnym biegiem wydarzeń.
Ja w każdym bądź razie gdybym miał przejąć taką spółkę zrobił bym podobnie,szefostwo i3d I tak nie ma wyjścia,mószą się ułożyć więc zrobią jak chce nowy wiekszosciowy....a nowy nie chce przepłacać ....a ma czas...
prezesom chyba można zarzucić nieudolność, ale raczej nie nieuczciwość - a to podstawowa różnica. Ciekawe do kogo przechodziły akcje na dużych obrotach, np. wczoraj i dzisiaj Gdyby kupował to bankierowy plankton, to mielibyśmy tutaj gorącą dyskusję na forum - przecież każdy chce zarobić te 20 proc. od skromnie zainwestowanego choćby stypendium studenckiego ta cisza mnie zastanawia?
Oczywiście może posiadający akcje na siłę szukają pozytywnych sygnałów... nominalna cena akcji to 20 gr- być może - jeśli jest nowy przyszły akcjonariusz - i zechce być większościowym to trzeba mieć na uwadze, że mu to nie wystarczy - uważam, że w większości obligacje są w rękach prezesów i członków zarządu. Więc po co mu pakiet większościowy jak go będą trzymali "za jaja" obligacjami. Gdybym to ja był tym przyszłym to - liczyłbym na jak najniższy cenowo skup akcji (nawet bym wymusił na prezesach - bo oni mają najwięcej obligów wg mnie - takiego puszczania akcji w rynek żeby cena spadła w okolice lub niżej nominalnej) - co być może widzimy to właśnie teraz. Następnie po zakupie dużych pakietów akcji (wymęczeniu drobnych i leszczy) doprowadzenie do nowej emisji i wykup części obligów od prezesów (myślę, że umowa inwestycyjna zakłada wykupienie jakiejś części obligów z jednoczesnym rolowaniem pozostałych na kilka lat)... Jak komuś się to wydaje mżonką to niech powie jedno - jak prezesy odzyskają kasę z obligów (nawet zarobione 1 mln zł przez prezesów wróciło do spółki to tylko 10% ceny wszystkich obligów...) - jak oni chcą odzyskać kasę z obligów? Jak ktoś odpowie sobie na to pytanie prawidłowo to wg mnie powinien zarobić nieeezłą kasę...
przejecie ma być przez agio a to z definicji polega na emisji akcji do inwestora za cene wieksza niż nominal dlatego wszystko poniżej 20 gr to skok na bank bez konsekwencji panika wydlubala wyrwe w dnie
Dnia 2017-11-18 o godz. 19:14 ~regie1 napisał(a): > przejecie ma być przez agio a to z definicji polega na emisji akcji do inwestora za cene wieksza niż nominal dlatego wszystko poniżej 20 gr to skok na bank bez konsekwencji panika wydlubala wyrwe w dnie
dlatego na w piątek na kupnie było 70tys akcji po 0,17 i nitk nie chciał sprzedać
i znowu.117K na kupnie po 0,21 nikt sie nie zainteresował żeby sprzedac.gdzie ci "pokrzywdzeni" pracownicy wieszczący bankructwo i wartosc akcji po 1gr?przeciez po 0,21 to powinna byc dla nich okazja życia....
Dnia 2017-11-20 o godz. 18:57 ~Hmmm napisał(a): > Powyrzucal? Wszyscy sie zwolnili z powodu braku wyplat. Ile za darmo chcesz pracowac? Miesiac, dwa, trzy? Widze ze macie tu swoj swiat, milej zabawy
wszyscy? ciągle pracuje 5 osób.jak chcesz kłamac żeby ci wierzyli to musisz jeszcze poćwiczyć.
Dziwnie przekrecasz wypowiedzieli, nawiazuje do twojego "was nikt nie powyrzucal", Ci wszyscy... Po co ktos tu ma klamac, kurs tej spolki lata mi obok.... Niech rosnie, maleje nie moj cyrk...
Dobra próba wielki „prowokatorze”. Wyrzucają to prezesi kasę w błoto w kolejnym opóźnionym o ponad rok projekcie, za który znów zapłacą kary umowne. Kto miał olej w głowie to ma już pracę w normalnej firmie i złożony pozew w sądzie lub papiery u komornika.
to zauważyłam zależność sprzedaży akcji w przedziale 1.50 do 2.25 do pojawienia się negatywnych komentarzy czyli wiadome kto sprzedawał. W tej chwili duża część tych osób chciała by odzyskać te akcje ale nikt nie chce oddać.Bardzo ciekawe sama będę obserwowała bo mój znajomy kazał mi tu zawitać.