Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,17 zł , zmiana od tamtej pory: -88,24%

Re: Ciekawie.....

Oczywiście może posiadający akcje na siłę szukają pozytywnych sygnałów...
nominalna cena akcji to 20 gr- być może - jeśli jest nowy przyszły akcjonariusz - i zechce być większościowym to trzeba mieć na uwadze, że mu to nie wystarczy - uważam, że w większości obligacje są w rękach prezesów i członków zarządu. Więc po co mu pakiet większościowy jak go będą trzymali "za jaja" obligacjami.
Gdybym to ja był tym przyszłym to - liczyłbym na jak najniższy cenowo skup akcji (nawet bym wymusił na prezesach - bo oni mają najwięcej obligów wg mnie - takiego puszczania akcji w rynek żeby cena spadła w okolice lub niżej nominalnej) - co być może widzimy to właśnie teraz. Następnie po zakupie dużych pakietów akcji (wymęczeniu drobnych i leszczy) doprowadzenie do nowej emisji i wykup części obligów od prezesów (myślę, że umowa inwestycyjna zakłada wykupienie jakiejś części obligów z jednoczesnym rolowaniem pozostałych na kilka lat)...
Jak komuś się to wydaje mżonką to niech powie jedno - jak prezesy odzyskają kasę z obligów (nawet zarobione 1 mln zł przez prezesów wróciło do spółki to tylko 10% ceny wszystkich obligów...) - jak oni chcą odzyskać kasę z obligów?
Jak ktoś odpowie sobie na to pytanie prawidłowo to wg mnie powinien zarobić nieeezłą kasę...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.