Byl tu Pan Patrowicz - mial tego grube miliony - juz go tu nie ma. Pozyczal czlonek grube miliony akcji - juz ich teraz nie ma. Byl tu Petroremont - mial grube miliony - juz go nie ma. Jest Petromechanika w upadlosci likwidacyjnej - to co syndyk zrobi z akcjami ??? Bylo Revico S.A. - mialo grube miliony - pozostal tylko Raunds z ich czescia No i zostal tu nasz ukochany Walton Spencer LCC - pytanie do wszystkich - czy okaze sie " dobrym wujciem " i da wszystkim sowicie zarobic - czy raczej obejmie te nowe uchwalone juz akcje bez prawa poboru w zamian za cos ??? A i jeszcze jedno bylbym zapomnial najwazniejsze tu pytanie - kto lyknal te wczesniejsze akcje skoro nasz ukochany Walton Spencer LCC ma ich tylko 5,24 % ???
Dnia 2017-11-10 o godz. 15:47 ~dociekliwy napisał(a): > skoro ktoś ma 5,25% i zwołuje walne oraz robi porządek to musi chyba mieć pewność ,że posiadana ilość nie sprawi niemiłych niespodzianek
dokładnie,będzie grubo,kwestia czasu (5-10 lat) :-)
Ja tu juz siedze ladnych pare lat i od tego czasu wpuscili w to bodajze cztery spolki. Pierwsza za mojej bytnosci wpuscili K- PROTOS a.s. za dodruk nowych akcji w cenie 0,40 na dawne a na obecne po 3,20 zlotego - potem wpuscili inne tez za duzo wyzej niz jest teraz - to prosze mi wytlumaczyc jesli ktos moze dlaczego REVICO S.A. sprzedawalo teraz po bodajze 1,38 zlotego ??? Pytam bo wszystko na to wskazuje, ze czekaja nas kolejne emisje akcji bez prawa poboru - czyli tak jak bylo to wczesniej.
Dnia 2017-11-12 o godz. 13:38 ~wisielec napisał(a): > Ja tu juz siedze ladnych pare lat i od tego czasu wpuscili w to bodajze cztery spolki. > Pierwsza za mojej bytnosci wpuscili K- PROTOS a.s. za dodruk nowych akcji w cenie 0,40 na dawne > a na obecne po 3,20 zlotego - potem wpuscili inne tez za duzo wyzej niz jest teraz - to prosze mi wytlumaczyc > jesli ktos moze dlaczego REVICO S.A. sprzedawalo teraz po bodajze 1,38 zlotego ??? > Pytam bo wszystko na to wskazuje, ze czekaja nas kolejne emisje akcji bez prawa poboru - czyli tak jak > bylo to wczesniej.
Człowieku w jakąś paranoję się wpakowałeś z tymi emisjami.
Ja tez mam taka nadzieje - ale niestety trzeba tu patrzec na to realnie - a prawda jest niestety taka, ze mamy teraz 25 000 000szt. akcji a po uchwalonych juz emisjach bedzie niewiele mniej niz 100 000 000szt. akcji - nikt nie wie poza tym po co Chemoservis S.A. kupowal akcje Bumech S.A. i przekazal je spolce Monea XII tak jak i znaczna ilosc kaski z dwoch poteznych emisji akcji - powiedzcie mi prosze gdzie i w czym ulokowana jest teraz ta kaska ??? Sprzedawane sa spolki - po co jest potrzebne spolce kolejna kaska ??? - czy ludzicie sie, ze na dywidendy dla Was ??? No powiedzcie mi prosze dlaczego kurs oscyluje wokol 1,20 ??? - czyzby wytlumaczeniem bylo, ze byla potezna susza i kacyki przestaly sie niesc ???