• Podsumujmy Autor: ~111 [83.13.127.*]
    Baza i Zxc są zgodni, że proces naprawczy jest pozorny. Potweirdzają to również sygnały ze spółki (np.: utrzymywanie wysokich kosztów zarządu, manpulacja wynikami).
    Obaj nie widzą szansy powodzenia układu na obecnych warunkach.
    Mają robieżne zdania co do dalszego postępowania.
    Baza chce układu na nowych realnych warunkach i dalszego funkcjonowania tej spółki,
    Zxc upadłości i odzyskania chośby części obli.

Obaj są zgodni, że ze spółki wyparowuje kasa a prawdopodobnie potwierdzi się to również w nadchodzących wynikach.
    Wniosek jest taki: Konopka nadal będzie wszystkim mydlił oczy pianą bo nie ma obecnie dobrej woli spółki żeby ją uratować. Przekonanie Kowalczyka i Konopki, że są super herosami jest złudne bo wynik za tym nie idzie a kasy jest coraz mniej.

Można rozważać różne konstelacje spłaty obli w różnych wariantach z lub bez redukcji z upadłością bez itp. natomiast na pewno niezbędne jest tutaj ingerowanie w obecny układ a przede wszystkim w koszty bardzo nieudolnego zarządu na co sama spółka zgodzić się nie chce (co jednoznacznie świadczy o jej intencjach).

Swiadomość tego, że scenariusz jest już napisany przez samą spółkę mówi nam tylko o tym, że kasy i tak już nikt z tego nie odzyska nawet grosza.
    Dlatego moim zdaniem jedyne słuszne i realne rozwiązanie to wywalenie Konopki i powołanie komisarycznego zarządu. Wtedy coś nam może zostanie.
    Jak widać nadzorca też ma nas gdzieś i nie radzi sobie.

• Re: Podsumujmy Autor: ~zxc [87.207.165.*]
    W tej chwili jedyne wyjście to pozbawienie zarządu.
    Taka operacja miała miejsce w LMZO, tam też są obligacje.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~baza [95.215.232.*]
    111 dokładnie o to mi chodzi. O nic więcej. W sytuacji gdy nie mamy szans na wprowadzenia członka RN po ostatnich zmianach w akcjonariacie (co też jest wymowne) to forum w republice bananowej jest jedyną możliwością przedstawienia swoich racji. (można się z nimi zgodzić lub nie)
    Odnośnie kierunków to też pełna zgoda. (każdy sam zdecyduje jakie są według niego najwłaściwsze ale trzeba ingerencji w obecny proces)
    Spółka teraz najpewniej pokaże niezły zysk na sprzedaży ale to nie uwiarygadnia układu bo startujemy z niższej belki 13.1 a nie 18.6 co całkowicie wszystko przewraca.
    Ten zysk na sprzedaży tylko utrzymuje płynność ale nie uwiarygadnia odroczonych rat układowych. (może
    Dodatkowo trzeba pamiętać, iż księgowanie pożyczek jest takie, że w początkowej fazie pożyczki przypisuje się większe wartości stąd falowanie. Nadzorca ma informacje bieżące więc powinien też opierać się o dane z dzisiaj dlatego biorę pewną poprawkę.
    Jednak trzeba brać pod uwagę iż ja opieram się o dane, które mi przedstawiono (innych nie mam)
  • Re: Podsumujmy Autor: ~baza [95.215.232.*]
    1. uruchomiłem próbę zawarcia porozumienia w celu powołania członka RN
    Zgłosił się jeden duży akcjonariusz z drugim nawiązywałem kontak ale od tego drugie p. Franciszka w tym czasie odkupiła akcje więc patrząc na obecnny ff ta droga upadła (nie będe prowadził kierunków w których nie ma szans na efekty)
    2. pojechałem na NWZA po przedstawieniu informacji, danych do uchwały zgłosiłem sprzeciw Zaskarżyć można ew. po miesiący a więc jeszcze nie czas (do tego trzeba do skonsultować)
    3. Poinformowałem Nadzorcę o danych oraz o tym, że dane wskazują na pozorność procesu
    4. Zapytałem Nadzorce o interpretację wezwania do obniżenia kosztów gdzie na NWZA Konopka poinformował mnie, że to tylko sugestia była.

5. I teraz w odniesieniu do liczba przedstawiam swoje propozycje (z podkreśleniem, że są to tylko propozycje, moje przemyślenia)

Co można w tej sytuacji jeszcze zrobić?

[x]
MARKA -35,62% 0,21 2025-12-22 15:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.