Moja analiza jest następująca. Splot ostatnich wydarzeń czyli: - emisja akcji - sprzeciw OFE - zwała kursu - wysyp dobrych informacji to wszystko w ciągu chronologicznym daje następujący obraz sytuacji. Wyjście z rady to wg. mnie tylko i wyłącznie wybieg aby wysypać emisję w rynek i odzyskać kasę. Niestety Bokuny nie spodziewały się takiej zwały na rynku i nagle zaczęły sypać się super informacje o kontraktach, które mogłyby zatrzymać wyprzedaż. Liczyli na to że wysypią emisję znacznie wyżej przy wsparciu dobrych informacji. Nie kupuję tłumaczenia p. Bokuna, który twierdzi że nie interesują go wahania kursu a organizuje czat dla inwestorów po kilku dniach totalnej zwały. Ktoś, czyli jakiś fund im zrobił kuku. Widać że spółka szukając nagle ratunku wśród drobnicy nie ma dobrych relacji z fundami. Nie chcieli dać fundom emisji taniej z większym kuponem i zostali ugotowani. Obstawiam że ten sam fund odbierał wysyp po 6-7 zł, więcej nie chcieli dać. Zaczyna się korekta wzrostów, które trwały od 2016 roku. Idzie korekta, która potrwa do 2019 roku. Bokunom sie nie udało rzutem na taśmę wyjść i wrzucić w rynek a musieli dokapitalizować eko. Na dołku przy duzych obrotach dołączył się również kapitał spekulacyjny. Obraz rynków jest jednoznaczny, do stycznia jeszcze jakieś wzrosty, później cały rok korekta. Moim zdaniem nikt już tego ciągnać nie będzie dlatego zaczyna się powolne osuwanie. Będzie tu trwało długie trzepanie z akcji do poziomów, które wszystkich tu zaskoczą.
Dziwi mnie że większość tu Januszów dostała przez eko ostro po torbach i stać ich jeszcze na syzyfowy optymizm. Jeśli przy takich informacjach ze spółki, kurs leciał jak kamień to coś jest nie teges. 1200 ludzi na czacie jest dowodem że 1200 ludzi ubranych w te akcje liczy na wzrost kursu, ogromna większość z nich tylko liczy żeby wyjść na zero. Podaż tu nie pozwoli na jakiekolwiek duże odbicia na razie. Ostatnie wyłamanie pokazuje że ktoś chciał być szybszy.
Dnia 2017-10-31 o godz. 13:33 ~Akcjonariusz napisał(a): > Dziwi mnie że większość tu Januszów dostała przez eko ostro po torbach > i stać ich jeszcze na syzyfowy optymizm. > Jeśli przy takich informacjach ze spółki, kurs leciał jak kamień to coś jest nie teges. > 1200 ludzi na czacie jest dowodem że 1200 ludzi ubranych w te akcje liczy na wzrost kursu, > ogromna większość z nich tylko liczy żeby wyjść na zero. Podaż tu nie pozwoli na jakiekolwiek duże odbicia na razie. > Ostatnie wyłamanie pokazuje że ktoś chciał być szybszy.
jedna z najbardziej zaleszczonych spółek na gpw z tych 1200 osób jakieś 1150 ma straty przekraczające 20% część z nich 70-80% - to są zombie okradzeni przez rodzinkę, nigdy nie wyjdą na zero. NIGDY! spółka bez większych perspektyw, taki zwykły średniak gpw z dobrym pr-em, żeby nie nazwać tego manipulacją
Do Akcjonariusz. Myślę podobnie że ktoś im kuku robi za te dodruki. Wiadomo jest to jakiś grubas/fund - pokazuje różki. Ci info - Ci im w dół :-) Jakby nie patrzeć majątek rodzince spadł nieadekwatnie więcej !!!. Coś czuję że się nauczyli że tak się nie gra. Myślę również że dlatego teraz emitują obligacje.
Dnia 2017-10-31 o godz. 13:04 ~Akcjonariusz napisał(a): > Moja analiza jest następująca. > Splot ostatnich wydarzeń czyli: > - emisja akcji > - sprzeciw OFE > - zwała kursu > - wysyp dobrych informacji > to wszystko w ciągu chronologicznym daje następujący obraz sytuacji. > Wyjście z rady to wg. mnie tylko i wyłącznie wybieg aby wysypać emisję w rynek i odzyskać kasę. > Niestety Bokuny nie spodziewały się takiej zwały na rynku i nagle zaczęły sypać się super informacje o kontraktach, > które mogłyby zatrzymać wyprzedaż. Liczyli na to że wysypią emisję znacznie wyżej przy wsparciu dobrych informacji. > Nie kupuję tłumaczenia p. Bokuna, który twierdzi że nie interesują go wahania kursu a organizuje czat dla inwestorów po kilku dniach totalnej zwały. Ktoś, czyli jakiś fund im zrobił kuku. Widać że spółka szukając nagle ratunku wśród drobnicy nie ma dobrych relacji z fundami. Nie chcieli dać fundom emisji taniej z większym kuponem i zostali ugotowani. Obstawiam że ten sam fund odbierał wysyp po 6-7 zł, więcej nie chcieli dać. > Zaczyna się korekta wzrostów, które trwały od 2016 roku. Idzie korekta, która potrwa do 2019 roku. Bokunom sie nie udało rzutem na taśmę wyjść i wrzucić w rynek a musieli dokapitalizować eko. > Na dołku przy duzych obrotach dołączył się również kapitał spekulacyjny. > Obraz rynków jest jednoznaczny, do stycznia jeszcze jakieś wzrosty, później cały rok korekta. > Moim zdaniem nikt już tego ciągnać nie będzie dlatego zaczyna się powolne osuwanie. > Będzie tu trwało długie trzepanie z akcji do poziomów, które wszystkich tu zaskoczą.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Zmiany w radzie Zbigniew Bokun12:38 Zmiany w składzie Rady Nadzorczej zostały wymuszone zmianami ustawie o biegłych rewidentach, a dokładniej o wytycznych składu Komitetu Audytu. W spółce Eko Export role Komitetu Audytu pełni Rada Nadzorcza. Nowi członkowie Rady Nadzorczej są niezależni od Spółki, a kandydaci zostali przedstawieni Walnemu Zgromadzeniu , które zaakceptowało kandydatury. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Faryzeusze właśnie tak mają. Załóżmy że dają akcje taniej niż sami obejmowali To na tym forum spółka i Zarząd została by zmieszana z błotem I na drugi dzień by pisali że będą wywalać xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Owszem może być korekta na rynkach ale jak pokazuje wykres Eko nie zawsze podąża za rynkiem szczególnie w przełomowych momentach .Co więcej z każdym dniem przyłącze 40 cm jest bliżej a co za tym idzie marże niższe i zyski wyższe Oznacza to że w przyszłości bliskiej będzie to jedna z najlepszych opcji inwestycyjnych. Tym bardziej że ropa zazwyczaj rośnie jak rynki spadają. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Co do funduszu jak widać brak komunikatu a fundusz przecież jest delikatnie nad progiem
No i nie trzeba było długo czekać na potwierdzenie. Aegon wysypał bo się nie dogadał a Bokun nawał makaron na czacie bo poczuł potrzebę się zbliżyć do leszczy z forum. Bokunki handlują między sobą. Czyli szambo wybiło i trzba było ratować sytuację. List intencyjny podpisany z partnerem z Japonii przez internet to był akt desperacji okazuje je się. Czyli jedziemy na 2 zł ponieważ już żadna instytucja nie ma tych cudownych akcji.
Za około 5 sesji zacznie się na GWP wodospad. Korekta ruchu od 2016 się zaczęła, małe spółki zostaną rozjechane. Przedsmak dużej korekty już mieliśmy na eko, gdzie to zleci jak się zacznie to aż jestem ciekaw.
Za 15% to Kerdos sprzedawał obligacje i po pół roku wiadomo co się z kerdosem stało, podobnie Gant Development upchnął przed bankructwem na takim oprocentowaniu. To już chyba widać co się tam dzieje i czemu Aegon głosowł przeciw i czemu wychodzi. W providencie dają na 18%. Wiecie już czemu Bokun wam zorganizował czat i czemu panie wyszły z rady?
Kurs przyciągany dołkiem na 6,8zł w naturalny sposób będzie go chciał testować. Jego przebicie uruchomi lawinę, co w zasadzie jest przesądzone. Zjazd do świecy wybijającej cały ruch wzrostowy, który rozpoczął się od 2009 roku jest wielce prawdopodobny. Jakieś 2 zł to będzie adekwatny wymiar kary dla bajek produkowanych przez zarząd przez te lata.
Pisałem w zeszłym tygodniu że zacznie korekta na szerokim rynku.
Eex się nie obroni, wrzuta typu chińska mikrosfera to celowe działanie. Tu jest walka o upchniecie akcji w ręce Januszow, którzy dadzą się nabrać. Z trendem się nie walczy.
Pitu pitu naganiaczu,uświadamiaj swoich latryniarzy,my wiemy swoje,czyli co mamy teraz wdołku sprzedać,;dobre ha ha ha,nie doczekanie wasze,spuszczajcie ,jeszcze dobiorę,mam za co he he he.
Dnia 2017-11-16 o godz. 17:16 ~kristofer58 napisał(a): > Pitu pitu naganiaczu,uświadamiaj swoich latryniarzy,my wiemy swoje,czyli co mamy teraz wdołku sprzedać,;dobre ha ha ha,nie doczekanie wasze,spuszczajcie ,jeszcze dobiorę,mam za co he he he.
tym bardziej że przed nami same dobre informacje ja osobiście nie będę płakać jak latryna zrzuci jeszcze niżej oni będą mieli mniej a ja więcej moja perspektywa to co najmniej rok