Czy spółdzielnia zostanie bez akcji jak się jutro zagolupuje bo straciła spora część akcji w swoim portfolio wychodzą właśnie z cdr i będą tam robić albo próbować zrobić zjazd moim zdaniem po części im się uda bo wyniki na tej spółce nie będą rozpieszcza mianowicie jeżeli macie akcje cdr dlaczego lepiej uciekać i dlaczego spółdzielnia chce wam opchnac ta świetna firmę ale nie za mała cenę bo mianowicie przychody i zyski przez następny rok będą dramatycznie spadać i potrzebują ubrać leszcza a później pomogą spadkom pomimo że to jest wyzwanie na tak dobrej spółce ale nie będzie to bardzo aż karkołomne praca do jakiego poziomu może spaść cdr moim zdaniem w granicach 70 do nawet 40 zł i to nie będzie wcale takie trudne co się stanie pobrakim zjeździe i kiedy nastąpi odbicie odbicie nastąpi mianowicie po ogłoszeniu terminu i jakieś ok 1,5 roku przed premierą nowej gry tzn w połowie 2018 roku mniej więcej ile będzie można wycisnąć z tego biznesu najprawdopodobniej min 200 zł za akcje bo gra powinna być w pierwszej 3 historycznie jeżeli chodzi o zarobek tzn że ok mld dol będzie przychodów z tego tytułu zysk jakieś 3 mld zł to powinno dać na jakiś czas wycenę na 20 25 mld zł ale będzie trzeba szybko uciekać bo takie hity czesto się nie zdarzają nawet najlepszym i wtedy ludkii zostaną ubraniu już na grube lata , gdzie ta wielka kasę wpakować odpowiedz Groclin ekoexport i jeszcze ileś spółek perspektywicznych czy nawet z new connect które będą gwiazdami GPW w najbliższych 3 latach które dzisiaj kosztuje 50 mln a z samych dotacji wzięła spółka 40 ale mafia tam działa żeby odpowiednio nie rosło bo rynek tam jest słaby i dopiero przejście na główny parkiet i wyniki które są na 100 proc już widoczne dadzą zysk naszym dobroczyńców bez wielkiej spekulacji nawet 4 cyfrowy myśleć myśleć i nie dać się bandytom którzy mają układy i możliwe że stoją za wyludzeniami Wartu albo Amber gold
Wszystkie fundy w PL mają cdr a ten pisze ojakiejś mitycznej spółdzielni, która musiałaby napaść na fed I ukraść im miliard dolarów zeby najpierw odkupic od tych wszystkich fundow akcje a pozniej je sprzedac zeby zwalic kurs na 40zł.
A następnie za to co im zostanie kupic eex I gcn. Normalnie zastanawia mnie jak musi wyglądać aparycja tego Janusza co zdobył sie na takie wyznanie.
Reventon pytanie co robisz i dlaczego opluwasz spółkę od 4 lat czy to prawda że pisales że jak pojawia się perspektywy to kurs wzrośnie do 35 zł mogę to odnaleźć a dzisiaj i wcześniej piszesz o bankructwie co jest zupełnie nieuzasadnione bo Astana już pracuje może nie na dużej mocy ale przynosi już zysk dlatego skonsolidowali czy łączą cię jakieś kontakty z prezesem bo z tego co wiem to Sławka wro na pewno się znali jesteś również z Wrocławia czy jesteś slawkiem wro co zaprzeczasz ja nie mam pewności jedynie tylko że razem na 100 proc wspolpraciwaliscie ovaj jesteście z Wrocławia dlatego takie skojarzenia dlaczego masz taki nick czyżbyś był posiadaczem Lamborghini a jeżeli tak to jak to zdobyles ???? I wiele pytań od szalonego jasnego jeszcze.......
Tu nie trzeba lekarza tylko dobrze dzialacy KNF i prokuratora , bo w przeciwieństwie do ciebie ja mam szanse sam się uzdrowić bo mam taką wiedzę której lekarz ci nie powie bo raz że nie może dwa nie zna się a wy jesteście wrzodem tego świata jak te koncerny i lekarze którzy oszukują ludzi .
Chyba już go zabrali bo cisza.Jutro pobudke zrobi garbaty i mecenas a na II zmianie reventon. Jakie to przewiduje i nudne.Nie dawać się panowie.Dobrej nocy bo jutro znowu ostre starcia z tymi mundrymi
Nie dawać się jest parę sygnałów że jutro może spółdzielnia pęknąć mianowicie na końcówce sesji swig 80 poszet pionowo w górę wszystkie wykresy wskazywały i analizy że odbicie może nastąpić na 14200 punktów i zachowanie wykresu dziennego mocna pionowka na to wskazuje że rynek osiągnął dno DNA poza tym jak ktoś napisał nie sprawdzalem to eco pokazał sygnał kupna na tygodniowym pierwszy raz od d roku od otwarcia astany spółdzielnia dzisiaj straciła sporo akcji jedyna jej szansa na to żeby jej praca nie poszła na marne to jazda na 14 zł albo trochę niżej to jest miejsce do odbicia zależy jak im zależy na spółce ale 4 lata pracy takich rzeczy nie robi się bez powodu , jak już pisałem niesamowity popyt dzięki wdrożeniu do produkcji patentów na pływające metale formy odlewnicze i setki innych części samochodowych co może dać po nawet 200 czy 300 kilo mikro na samochód w skali świata to jest ponad 10 mln samochodów rocznie co nie nastąpi odrazu najpierw wprowadza Volvo Mercedes i parę koncernów ale to już następuje bo patenty były jakieś 10 lat temu niestety wdrożenie do produkcji to karkołomne proces nowych technologii hak widać na przykładzie eco ale cierpliwość jest kluczem w tego typu przedsięwzięciach .
Ludzie dajcie sobie spokój z ty forum. A co się dzieje z Eko to chyba nikt z obecnych nie wie,czy pojawi się jakieś tragiczne info czy to spekuła ? Trzeba niestety poczekać chociaż wyć się chce
Dnia 2017-10-23 o godz. 21:09 ~Jas napisał(a): > Tu nie trzeba lekarza tylko dobrze dzialacy KNF i prokuratora , bo w przeciwieństwie do ciebie ja mam szanse sam się uzdrowić bo mam taką wiedzę której lekarz ci nie powie bo raz że nie może dwa nie zna się a wy jesteście wrzodem tego świata jak te koncerny i lekarze którzy oszukują ludzi .
jak robisz jakąś akcję na nich demaskatorską to z chęcią się podłączę i zrobię wszystko by spółka nas wsparła tyle lat wylewania pomyj piękny materiał.....
Ja swój uważam że jeżeli prazio dalej robi na boku czego na pewno Pań Bokun nie pochwala to dostaniemy ostateczne Info na wyleszczanie to się okaże bo mam wątpliwości odnośnie tegoPana ostatnie jego dzualania wskazują że mogę się mylic bo jasnowidzem nie jestem choć mam intuicję znacznie wyższa niż przeciętna . Kto chce naprawdę zarobić na emeryturę niech kupuje te akcje spółka w 30 lat może się zwinie ze względu na inne technologie alena razie to nie ma szans żeby mafia ujawniła prawdziwe możliwości pozyskania energii z niczego co już jest wiadome i ruchy typu przejście zachodniego świata na samochody elektryczne ma na celu odcięcie plepsu tzn Afryki Polski itp od rozwoju ale dobra informacja dla nas jest że mikro będzie wykorzystywana właśnie w tych samochodach ze względu na zmniejszenie masy i nie tylko . Największy wzrost wartości tych właśnie akcji może nastąpić właśnie w ciągu 5 do 7 lat później będzie to już tylko ryzyko niepotrzebne bo jeżeli niektóre fakty wyjdą na jaw czy ktoś zacznie stosować inne technologie to spółka może się położyć niestety nie jest to biznes typu restauracje typu Sfinks że może być tylko lepiej jeżeli spółka będzie umiała dostosować się do tredow i klienta . Przypuszczam że na sfinksie to d,uala również niewidzialna ręka rynku jest to bardzo perspektywiczne spółka która w ciągu kilku lat będzie naprawdę the best of best i ta przyszłość po prostu widać jedyna jej wadą na tą chwilę duże zadłużenie i niska wk . Spółka ustawiła tak charmonogram spłat że na razie nie ma co liczyć na wiele jedynie trzeba patrzeć na zysk operacyjny i pod to inwestować bo z czasem to da rezultat .
Mianowicie moje dane wskazują że jeżeli reventon to Sławek wro to panowie się znali i często spotykali sam reventon pisał niejednokrotnie że widział na rynku we Wrocławia brakującego dziedzica możliwe że tylko nie dodał że razem wódkę pili . Poza tym fakty przemawiają że to może być nieprawda a dziezic faktycznie do do dzisiaj ma układ z slawkiem wro a z nim na 100 proc jest powiązany mk gd który pojawia się w kluczowych momentach na forum ogólnie jeżeli czytałeś to wynika że dawni kamraci są mocno że sobą skluceni . Poza tym jeżeli tak by było to jedynie Pań Bokun jest wiarygodnym źródłem informacji choć ostatnio jak dla mnie wiarygodność dzica mocno poszła w górę . Zmiana zarządu to też bardzo dobry sygnał dla rynku bo to są specjaliści od aliabsow z zachodnimi firmami z tego wynika że jednak szansa na strategicznego jest bardzo jednak duża ale taki kurs może nam wszystkim na mieszać ze względu na negocjacje jakie się odbywają czy będą odbywać bo ta wycena jest na żałośni śmiesznym poziomie podstawowym jeżeli strategiczny mialbuly wejść nie będzie chciał płacić np 40 zł jak ubrał się aegon który razem ze spółdzielnia robi dzisiaj krecua robotę .
Nawet jeżeli coś w tym jest co piszesz to niewiele ma wspólnego z odpaleniem na 100% Astany A to w tej chwil jest kluczowe. Nie wiem czy strategiczny jest w tej chwili taki niezbędny .
po co te zbędne dyskusje i farmazony na tak szajskim forum Panowie. Teraz się bierze garsciami w miarę wolnych funduszy i czekac dalej na rozwoj sytuacji a zmiana trendu moze juz jutro.
Na obecną chwilę połów z astany jest w formie pełnej automatyki co Pań Bokun pisał wielkość to jest jakieś 5 tys na ten moment to xnie tzn ok 12 proc wydajności wg mnie przy tak wysokich marzach to jest nawet 10 mln zysku jeżeli fabryka rozkręci się na 100 proc marzą najprawdopodobniej pomimo skali spadnie do 38 proc tzn że z każdego mln przychodu bed,ie 400 tys zysku te fakty z c,asem ujza światło dzienne a każdy potrafi liczyć znowu eco będzie super maszynka do zarabiania kasy ale tym razem potężnej i to jest więcej niż pewne .
Co Pan Bokun mówi na ten moment Astana działa od 4 kw tzn że już działa ja widzę tutaj tylko zjazd dlaczego bankructwo ? Nie dobry zarobek w perspektywie 5 lat może być ekstremalnie 3 albo 4 cyfry do przodu .tzn w 2019 roku będą już pewna 100 proc działająca Astana jele można zarobić z tego tytułu 50 mln rocznie i otwarci e następnej fabryki na 3 razy większa moc ? To ile można chipotepycznie zarobi c na tych akcjach 10000 proc na ten moment i to jest fakt ule trzeba czekać 4 lata .jakie są zagrożenia ze Chińczycy ukradną patent to jest podstawowe ryzyko .
na new connect jest firma ktora opanowala rowniez spoldzilnia miala emisje obligacji i pisali o bankructwie jak na razie to firma w pol roku zarobila juz z 6 mln zlotych a to dopiero poczatek to jak to jest obligacje daje sie bankrutom ????
chcialem zwrocic uwage na zachowanie kursu bos banku dodam jedynie ze obserwujac zlecenia dostrzeglem analogie do innych spolek ktorych kurs jest uwalany przez spoldzielnie obecnie wk bosiu jest na poziomie 30 zl zarobek za ostatnie 2 kw jest ponad 70 groszy cena akcji na poziomie 9,2 zl .nie mam akcji bosia ale widac ewidentnie co sie dzieje o gdzie za rok czy 2 bedzie kurs.
Dnia 2017-10-24 o godz. 10:02 ~jas napisał(a): > jak nieraz pisalem to nie ustawiac po kupnie stoplosow albo kupujesz te akcje albo dajesz pozywke dla spoldzielni .
Zaraz, chciałbym zrozumieć dokładnie to, co napisałeś. Tak na przykładzie ... ... jeśli ktoś, tak jak swojak, kupił po 12, i ustawił (czego nie zrobił swojak) stoplosa na 10, to znaczy, że ten ktoś popełnił błąd?
Dnia 2017-10-24 o godz. 11:12 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > Dnia 2017-10-24 o godz. 10:02 ~jas napisał(a): > > jak nieraz pisalem to nie ustawiac po kupnie stoplosow albo kupujesz te akcje albo dajesz pozywke dla spoldzielni . > > Zaraz, chciałbym zrozumieć dokładnie to, co napisałeś. Tak na przykładzie ... > ... jeśli ktoś, tak jak swojak, kupił po 12, > i ustawił (czego nie zrobił swojak) stoplosa na 10, > to znaczy, że ten ktoś popełnił błąd? >
Dnia 2017-10-24 o godz. 11:12 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > Dnia 2017-10-24 o godz. 10:02 ~jas napisał(a): > > jak nieraz pisalem to nie ustawiac po kupnie stoplosow albo kupujesz te akcje albo dajesz pozywke dla spoldzielni . > > Zaraz, chciałbym zrozumieć dokładnie to, co napisałeś. Tak na przykładzie ... > ... jeśli ktoś, tak jak swojak, kupił po 12, > i ustawił (czego nie zrobił swojak) stoplosa na 10, > to znaczy, że ten ktoś popełnił błąd? >
ale ci głupot wcisnęli pod futro TAK dzisiaj kupuje akcje ale nie są po 12:))